Ζάκυνθος: Πυρκαγιά στο χωριό Κάτω Γερακαρίο

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά
Φωτιά (φωτογραφία αρχείου) ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME

Νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (11/02) στο νησί της Ζακύνθου, αυτή τη φορά στο χωριό Κάτω Γερακαρίο. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο.

Αντιμέτωπη με τον πύρινο εφιάλτη βρίσκεται η Ζάκυνθος τις τελευταίες ώρες, καθώς νέα πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο χωριό Κάτω Γερακαρίο.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και το έργο τους αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολο, αφού στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν τα 8 μποφόρ.

Το βράδυ του Σαββάτου (10/02) συναγερμός σήμανε στο νησί μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο κοντά στο χωριό Εξωχώρα, στη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου, την οποία κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η φωτιά, όπως αναφέρει το imerazante έκαψε πάνω από 170 στρέμματα δασικής γης, και οι δυνάμεις κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο, παρόλο που οι συνθήκες ήταν δύσκολες με ανέμους να πνέουν 8-9 μποφόρ.

Οι τοπικές Πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν και την προσέγγισαν ενώ ενίσχυση έφτασε και από 2 ομάδες της ΕΜΟΔΕ που ήρθαν μέσα στη νύχτα με έκτακτο δρομολόγιο από την Κυλλήνη.

Συγκεκριμένα ήρθαν 5 Πυροσβεστικά οχήματα, 2 μονάδες πεζοπόρα της ΕΜΟΔΕ ( 12 πυροσβέστες + 1 αξιωματικός ) και ο Συντονιστής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων, Δημήτρης Γεωργανάς.Το σύνολο των πυροσβεστών που επιχειρούσαν στο σημείο ήταν 50 πυροσβέστες με 32 οχήματα. Μάχη έδωσαν και οι 2 Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου από την Λιθακιά και τον Αγαλά.

Με ανάρτησή της η προϊσταμένη της πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου, Μαρία Μουζάκη, θέλησε να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν στην κατάσβεση.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα