Ζάκυνθος: Συνελήφθη Γερμανίδα που έκαιγε χόρτα στο οικόπεδό της δίπλα από πευκοδάσος

Διαβάζεται σε 1'
Ζάκυνθος: Συνελήφθη Γερμανίδα που έκαιγε χόρτα στο οικόπεδό της δίπλα από πευκοδάσος
Οχήματα της Πυροσβεστικής Eurokinissi

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική θα μπορούσε να γίνει τεράστια καταστροφή σήμερα στο νησί, ενώ η φωτιά ελέγχθηκε εγκαίρως πριν μεταδοθεί στο παρακείμενο πυκνό πευκοδάσος

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.578 ευρώ επέβαλε η Πυροσβεστική σε μία 55χρονη Γερμανίδα στην Ζάκυνθο, η οποία έκαιγε ξερά χόρτα σε ακαθάριστο οικοπεδικό χώρο ιδιοκτησίας της, δίπλα σε πυκνή δασική βλάστηση με πεύκα στο Γύρι Ζακύνθου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, θα μπορούσε να γίνει τεράστια καταστροφή το Σάββατο στο νησί, ενώ η φωτιά ελέγχθηκε εγκαίρως πριν μεταδοθεί στο παρακείμενο πυκνό πευκοδάσος.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας το περιστατικό, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Στο Γύρι της Ζακύνθου απετράπησαν τα χειρότερα. Όλοι αντιλαμβανόμαστε την καταστροφή που θα είχε επέλθει αν η φωτιά που άναψε η 55χρονη για να κάψει ξερά χόρτα επεκτεινόταν στο πυκνό πευκοδάσος του νησιού. Της επιβλήθηκε πρόστιμο 2.578€ και ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας, βάσει του νέου αυστηροποιημένου νομικού πλαισίου. Έχουμε προειδοποιήσει τους πάντες και το επαναλαμβάνουμε: Καμία επιείκεια στους εμπρηστές».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα