ΕΛΣΤΑΤ

Ειδήσεις, επίσημες στατιστικές και έρευνες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ  ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ-- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Φεβρουάριος: Μείωση 11,3% σημείωσε ο τζίρος στο σύνολο των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση ήταν το λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε ειδικευμένα καταστήματα (85,3%) και το λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα (83,1%).

Στιγμιότυπο από Lockdown στην Αθήνα

ΕΛΣΤΑΤ: Το δημόσιο χρέος εκτιμάται στα 341 δισ. ευρώ

Η ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο της πρώτης κοινοποίησης Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος του 2021 προς τη Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα ενδιαφέροντα στοιχεία που αντανακλούν τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία.

Τράπεζα της Ελλάδος

Πρωτογενές έλλειμμα 3,424 δισ. ευρώ τον Μάρτιο - Οι "τρύπες" στα έσοδα

Μπορεί η εικόνα να είναι καλύτερη από τη στοχοθεσία ωστόσο όπως φαίνεται όλα θα εξαρτηθούν από τι θα γίνει στο μέτωπο της ανάπτυξης στο β' εξάμηνο του έτους, αλλά και των αναγκών στήριξης των επιμέρους κλάδων της οικονομίας, σε σχέση με τους δημοσιονομικούς στόχους.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σταϊκούρας: "Φέτος θα καλύψουμε το μισό χαμένο ΑΕΠ του 2020"

Με βάση τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το 2020 η ύφεση ανήλθε στο 8,2% ενώ η πρόβλεψη του Υπ. Οικονομικών είναι ότι φέτος η οικονομία θα καλύψει περίπου τη μισή χαμένη διαδρομή του 2020.

Αφανισμός στον τζίρο εμπορίου εγγραφών μουσικής και εικόνας

Αφανισμός στον τζίρο εμπορίου εγγραφών μουσικής και εικόνας

Ο κύκλος εργασιών τον Ιανουάριο 2021 στις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία ανήλθε σε 2,2 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 5,6% σε σχέση με τον Ιανουάριο 2020 - Ποιοι κλάδοι ζημιώθηκαν περισσότερο.

Αναποδογυρισμένες καρέκλες έξω από κλειστό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας

Σταικούρας: Μειώσεις φόρων στις μεταφορές και την εστίαση, μέχρι τον Σεπτέμβριο

Μήνυμα ελπίδας στον κλάδο της εστίασης που έχει δεχτεί βαρύ πλήγμα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προσπαθεί να στείλει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Προσβάλλουν ολόκληρη την κοινωνία οι πανηγυρισμοί Μητσοτάκη - Σταϊκούρα για την ύφεση

"Η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη διαρκώς αναβάλλεται. Οι πανηγυρισμοί προσβάλλουν επαγγελματίες και εργαζόμενους, μια ολόκληρη κοινωνία", τονίζουν σε δήλωσή τους η Εφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης.

Κλειστό μαγαζί εστίασης

ΕΛΣΤΑΤ: ''Χάθηκαν'' 3,5 δισ. ευρώ από καταλύματα και εστίαση το τρίμηνο Ιουλ - Σεπ.

Ο κύκλος εργασιών στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου παροχής καταλυμάτων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ το γ’ τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 1.558.171.593 ευρώ.

Έρημη πόλη η Αθήνα λόγω lockdown

Μάχη για να "κρατηθεί" ζωντανό το σενάριο του προϋπολογισμού

Για να "σωθεί" ο πρώτος μήνας του έτους για την οικονομία ανοίγει η αγορά, ώστε αφενός να μη χαθεί στο εμπόριο ο τζίρος των εκπτώσεων, αλλά και να τονωθούν τα έσοδα και η αναπτυξιακή διαδιασία.

Alpha Bank

Alpha Bank: Έως 10,5% η Βουτιά του ΑΕΠ φέτος

Τις επιπτώσεις της πανδημίας και τα κύρια συμπεράσματα από την ανάλυση των εθνικολογιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία του ΑΕΠ, αναλύει μελέτη της Alpha Bank

Στιγμιότυπα από την οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας

ΕΛΣΤΑΤ: Θάνατοι VS γεννήσεις σημειώσατε 1

Όλο και λιγοστεύουν οι Έλληνες σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και πέρσι οι θάνατοι ήταν περισσότεροι από τις γεννήσεις. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τους γάμους και τα σύμφωνα συμβίωσης.