news 24/7

ΕΛΣΤΑΤ

Ειδήσεις, επίσημες στατιστικές και έρευνες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Κλειστό μαγαζί εστίασης

ΕΛΣΤΑΤ: ''Χάθηκαν'' 3,5 δισ. ευρώ από καταλύματα και εστίαση το τρίμηνο Ιουλ - Σεπ.

Ο κύκλος εργασιών στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου παροχής καταλυμάτων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ το γ’ τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 1.558.171.593 ευρώ.

Έρημη πόλη η Αθήνα λόγω lockdown

Μάχη για να "κρατηθεί" ζωντανό το σενάριο του προϋπολογισμού

Για να "σωθεί" ο πρώτος μήνας του έτους για την οικονομία ανοίγει η αγορά, ώστε αφενός να μη χαθεί στο εμπόριο ο τζίρος των εκπτώσεων, αλλά και να τονωθούν τα έσοδα και η αναπτυξιακή διαδιασία.

Alpha Bank

Alpha Bank: Έως 10,5% η Βουτιά του ΑΕΠ φέτος

Τις επιπτώσεις της πανδημίας και τα κύρια συμπεράσματα από την ανάλυση των εθνικολογιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία του ΑΕΠ, αναλύει μελέτη της Alpha Bank

Στιγμιότυπα από την οδό Ερμού στο κέντρο της Αθήνας

ΕΛΣΤΑΤ: Θάνατοι VS γεννήσεις σημειώσατε 1

Όλο και λιγοστεύουν οι Έλληνες σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και πέρσι οι θάνατοι ήταν περισσότεροι από τις γεννήσεις. Τι δείχνουν τα στοιχεία για τους γάμους και τα σύμφωνα συμβίωσης.

Alpha Bank

AlphaBank: Τι άλλαξε στις οικονομικές συνήθειες των νοικοκυριών ο κορονοϊός

Τι προκύπτει από τα πρόσφατα στοιχεία της οικονομικής συγκυρίας για την καταναλωτική συμπεριφορά στην Ελλάδα. Τι συνετέλεσε στην «αναγκαστική» αποταμίευση σύμφωνα με ανάλυση της AlphaBank.

Tράπεζα Eurobank

Eurobank: Επιτάχυνση της μείωσης του ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο – Αναστροφή από το γ' τρίμηνο

Τα στοιχεία των δεικτών οικονομικού κλίματος και PMI μεταποίησης τον Ιούνιο 2020, προοιωνίζονται την επιτάχυνση της μείωσης του πραγματικού ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο 2020 και την πιθανή αναστροφή της πτωτικής πορείας από το 3ο τρίμηνο και έπειτα.

Alpha Bank

Alpha Bank: Ο αντίκτυπος της κρίσης στην αγορά εργασίας

Ο αντίκτυπος της κρίσης έχει αποτυπωθεί στην αγορά εργασίας σε τρία βασικά πεδία. Στη μετακίνηση ενός μέρους των ανέργων στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, στο "πάγωμα" της αγοράς εργασίας, και στην αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Αποψη των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς.

Αχτσιόγλου για ανεργία: Ήταν ο χειρότερος Μάιος όλων των εποχών

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία, δηλώνοντας οτι αν κάποιος διαβάσει τα στοιχεία θα δει οτι ήταν ο χειρότερος Μάιος όλων των εποχών. 

Η τράπεζα Alpha Bank

AlphaBank: Ο αντίκτυπος της κρίσης στην αγορά εργασίας

Η οικονομική δραστηριότητα και η απασχόληση θα πληγούν λόγω της κρίσης του κορονοϊού σημαντικά σύμφωνα με την AlphaBank. Ωστόσο μακροπρόθεσμα θα μεταβληθούν τόσο η επιχειρηματική δράση, όσο και η αγορά εργασίας.

Χρηματιστήριο

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,3% του ΑΕΠ στο 3ο τρίμηνο του 2019

Άνοδο 2,3% σημείωσε το ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο εφέτος σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία για τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα

"Ζεσταίνεται" η οικοδομή μετά από δέκα χρόνια απραξίας - Εν αναμονή αναστολής του ΦΠΑ η αγορά

Στελέχη της αγοράς ακινήτων αναλύουν στο News 24/7 την οικοδομική δραστηριότητα και περιμένουν από την κυβέρνηση να νομοθετήσει σύντομα τις εξαγγελίες της - Τι θα συμβεί με τις τιμές στα αδιάθετα νεόδμητα ακίνητα, με την ανέγερση οικοδομών αλλά και πώς θα λειτουργήσει η πριμοδότηση της ανακαίνισης των κτιρίων.

Φωτό αρχείου: Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει τη μεθοδική δουλειά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

"Η κυβέρνηση της Αριστεράς έθεσε την οικονομία σε στέρεα και βιώσιμη τροχιά, όπως φαίνεται και από τον ρυθμό ανάπτυξης 1,9% για το δεύτερο τρίμηνο του 2019" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Το κτήριο της ΕΛΣΤΑΤ.

Στο 2,2% του ΑΕΠ η ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο

Ανάπτυξη 2,2% του ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο του χρόνου καταγράφουν τα πρώτα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σε ετήσια βάση για το τρίτο τρίμηνο του 2018 με οδηγό τις εξαγωγές και την ιδιωτική κατανάλωση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Πειραιάς - Φωτό αρχείου

Εξαγωγές και εμπόριο ωθούν την ανάπτυξη στο 2,3% για το πρώτο τρίμηνο του 2018

Καλή αρχή κάνει η ανάπτυξη το 2018 με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου αύξηση 2,3% του ΑΕΠ σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2017 με οδηγό κυρίως τις εξαγωγές αλλά και την κατανάλωση

ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ 2009/ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΣΤΑΤ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Γεωργίου: Πιστεύω στην αθωότητα μου

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ διαμηνύουν την πρόθεση του να ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα μετά την καταδίκη σε φυλάκιση δύο ετών από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων