-->

ΕΛΣΤΑΤ

Ειδήσεις, επίσημες στατιστικές και έρευνες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ανεργία: Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση, λόγω και τουρισμού - 3,1 εκατ. δεν ψάχνουν δουλειά

Ανεργία: Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση, λόγω και τουρισμού - 3,1 εκατ. δεν ψάχνουν δουλειά

Πτώση 1,5% σε ετήσια βάση κατέγραψε η ανεργία στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ. Οι πολίτες που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 3.111.534 άτομα

Ακρίβεια: "Βραδυφλεγής βόμβα" για την ανθεκτικότητα των νοικοκυριών οι τιμές στα τρόφιμα

Ακρίβεια: "Βραδυφλεγής βόμβα" για την ανθεκτικότητα των νοικοκυριών οι τιμές στα τρόφιμα

Αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά το τελευταίο δωδεκάμηνο ο Δείκτης Τιμών Τροφίμων του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, αποτυπώνοντας μια νέα ανοδική τάση όσο οι οικονομίες βγαίνουν από συνθήκες επιβράδυνσης και αυξάνεται η ζήτηση, όπως εκτιμά ο οργανισμός.

O πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Αλέκος Παπαδόπουλος

Αλέκος Παπαδόπουλος προς κόμματα: Η εικόνα στην οικονομία δεν είναι ρόδινη - Κίνδυνος νέας χρεοκοπίας

Ανοικτή επιστολή - προειδοποίηση του πρώην υπουργού προς τους αρχηγούς ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. "Η ευθύνη σας θα είναι βαριά αν η χώρα εκτροχιαστεί δημοσιονομικά, μέσα σε αυτήν την 10ετία ή στις αρχές της επόμενης", σημειώνει μεταξύ άλλων.

Κόσμος περπατά στο κέντρο της Αθήνας

"Καμπανάκι" για τον κίνδυνο φτώχειας - Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Ο πληθυσμός που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό, σύμφωνα με τον αναθεωρημένο ορισμό ανέρχεται στο 26,3% του πληθυσμού της χώρας, παρουσιάζοντας μείωση κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2021.

ΕΛΣΤΑΤ: Ένας στους τρεις Έλληνες δεν τρώει κοτόπουλο, κρέας και ψάρι λόγω φτώχειας

ΕΛΣΤΑΤ: Ένας στους τρεις Έλληνες δεν τρώει κοτόπουλο, κρέας και ψάρι λόγω φτώχειας

Αδυναμία πληρωμής ακόμη και μίας εβδομάδας διακοπών παρουσιάζει η συντριπτική πλειοψηφία των φτωχών νοικοκυριών. Τι αναφέρει έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την υλική και κοινωνική στέρηση και τις συνθήκες διαβίωσης του πληθυσμού

Σούπερ μάρκετ

Η ακρίβεια τραβά την ανηφόρα - Διψήφια άνοδος στο κόστος παραγωγής τροφίμων τον Μάρτιο

Μείωση της κατανάλωσης σε επίπεδο όγκου 3,5%, αλλά και αύξηση των τιμών 12,2% το πρώτο τρίμηνο καταγράφει έρευνα της Nielsen IQ. O δείκτης για τη βιομηχανία τροφίμων για την εγχώρια αγορά καταγράφει άνοδο σε ποσοστό 10,7% σε ετήσια βάση.

Κόσμος στην Ερμού

Απογραφή 2021: Μείωση 3,1% του μόνιμου πληθυσμού - Οι τελικοί πίνακες ανά Περιφέρεια - Δήμο

Στα 10.482.487 ανέρχεται επισήμως ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας σύμφωνα με τα τελευταία και ολοκληρωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, όπως προέκυψαν από την απογραφή 2021. Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Βαρβάκειος Αγορά

Πασχαλινό τραπέζι: Στο “φίνις” οι αγορές - Ωράρια και αναζήτηση προσφορών

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση θέλησε να δώσει στίγμα “ανάσχεσης της ακρίβειας”, ειδικά με αιχμή τον οβελία.  έστω κι αν βέβαια η εικόνα στο ράφι είναι μάλλον διαφορετική, ειδικά για τους “μη έχοντες".

Πασχαλινή Αγορά

Πασχαλινό τραπέζι: Αγορές στην εποχή της ακρίβειας των τροφίμων - “Καύσιμο” στον τζίρο από το δώρο

Οι αυξήσεις στα τρόφιμα, που περιλαμβάνονται στο πασχαλινό τραπέζι εκτιμάται ότι θα περιορίσουν την κατανάλωση και τον πασχαλινό τζίρο σε πολλούς άλλους κλάδους του λιανικού εμπορίου.

Σούπερ μάρκετ

Ακρίβεια - Τρόφιμα: “Με το κιάλι” βλέπουν το ράφι οι καταναλωτές - “Καμπανάκι” για ανισότητες και κοινωνικές εντάσεις

Ορατός είναι ο κίνδυνος κοινωνικών εντάσεων λόγω της ακρίβειας, κατ΄αναλογία με το ό,τι συμβαίνει στη Γαλλία ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλωστε ο πληθωρισμός συρρικνώνει το πραγματικό εισόδημα μεγάλου μέρους των νοικοκυριών οδηγώντας σε αύξηση της κοινωνικής ανισότητας.

Επανέρχεται στην κορυφή της ατζέντας η ακρίβεια - Ο επίμονος πληθωρισμός, οι τιμές "φωτιά" στα τρόφιμα και η εύθραυστη ισορροπία

Επανέρχεται στην κορυφή της ατζέντας η ακρίβεια - Ο επίμονος πληθωρισμός, οι τιμές "φωτιά" στα τρόφιμα και η εύθραυστη ισορροπία

Το ζήτημα της ακρίβειας αναμένεται να είναι κεντρικό και την επόμενη περίοδο και βέβαια ενόψει εκλογών, καθώς ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας αντιμετωπίζει, παρά τις όποιες δράσεις στήριξης μεγάλο πρόβλημα στην καθημερινότητά του.

Ο Ανδρέας Γεωργίου

Ανδρέας Γεωργίου: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δικαίωσε τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ

Ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είχε προσφύγει στο ΕΔΑΔ υποστηρίζοντας ότι είχε παραβιαστεί το δικαίωμά του σε δίκαιη δίκη.

Αυτοκίνητα (φωτογραφία αρχείου)

ΕΛΣΤΑΤ: Πώς κινήθηκε η αγορά αυτοκινήτου το πρώτο δίμηνο του έτους;

Το α’ δίμηνο εφέτος, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 38.362 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού) έναντι 32.565 που κυκλοφόρησαν την αντίστοιχη περίοδο του 2022, παρουσιάζοντας αύξηση 17,8%.

Ακρίβεια: Σθεναρή η "αντίσταση" των τιμών - Συνεχές "ρεύμα" ανόδου

Ακρίβεια: Σθεναρή η "αντίσταση" των τιμών - Συνεχές "ρεύμα" ανόδου

Στην Ελλάδα ο δείκτης τιμών στα τρόφιμα υποχωρεί ελαφρά από το 12,8% στο 12,3%, όντας πάντως σε διπλάσιο ρυθμό ανόδου από ό,τι ο γενικός δείκτης. Ουισαστικά δηλαδή ο πληθωρισμός των τροφίμων κινείται “σθεναρά” σε ρυθμούς διψήφιους οδηγώντας τα νοικοκυριά σε απόγνωση.

Σούπερ Μάρκετ

Οικονομία: Τα δυο "αγκάθια" στο αφήγημα του success story

Μεγάλος "πονοκέφαλος" είναι ο πληθωρισμός για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης που τις επόμενες μέρες αναμένεται να πάρει αποφάσεις για τον κατώτατο μισθό. Σε μακροπρόθεσμη βάση το έλλειμμα στις εμπορικές συναλλαγές λειτουργεί ως "καμπανάκι" για την ανταγωνιστικότητα.