news 24/7

ΕΛΣΤΑΤ

Ειδήσεις, επίσημες στατιστικές και έρευνες από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Alpha Bank

AlphaBank: Τι άλλαξε στις οικονομικές συνήθειες των νοικοκυριών ο κορονοϊός

Τι προκύπτει από τα πρόσφατα στοιχεία της οικονομικής συγκυρίας για την καταναλωτική συμπεριφορά στην Ελλάδα. Τι συνετέλεσε στην «αναγκαστική» αποταμίευση σύμφωνα με ανάλυση της AlphaBank.

Tράπεζα Eurobank

Eurobank: Επιτάχυνση της μείωσης του ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο – Αναστροφή από το γ' τρίμηνο

Τα στοιχεία των δεικτών οικονομικού κλίματος και PMI μεταποίησης τον Ιούνιο 2020, προοιωνίζονται την επιτάχυνση της μείωσης του πραγματικού ΑΕΠ στο β΄ τρίμηνο 2020 και την πιθανή αναστροφή της πτωτικής πορείας από το 3ο τρίμηνο και έπειτα.

Alpha Bank

Alpha Bank: Ο αντίκτυπος της κρίσης στην αγορά εργασίας

Ο αντίκτυπος της κρίσης έχει αποτυπωθεί στην αγορά εργασίας σε τρία βασικά πεδία. Στη μετακίνηση ενός μέρους των ανέργων στον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, στο "πάγωμα" της αγοράς εργασίας, και στην αύξηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης.

Αποψη των κεντρικών γραφείων του ΟΑΕΔ στην οδό Πειραιώς.

Αχτσιόγλου για ανεργία: Ήταν ο χειρότερος Μάιος όλων των εποχών

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τις δηλώσεις του Γιάννη Βρούτση μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία, δηλώνοντας οτι αν κάποιος διαβάσει τα στοιχεία θα δει οτι ήταν ο χειρότερος Μάιος όλων των εποχών. 

Η τράπεζα Alpha Bank

AlphaBank: Ο αντίκτυπος της κρίσης στην αγορά εργασίας

Η οικονομική δραστηριότητα και η απασχόληση θα πληγούν λόγω της κρίσης του κορονοϊού σημαντικά σύμφωνα με την AlphaBank. Ωστόσο μακροπρόθεσμα θα μεταβληθούν τόσο η επιχειρηματική δράση, όσο και η αγορά εργασίας.

Χρηματιστήριο

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 2,3% του ΑΕΠ στο 3ο τρίμηνο του 2019

Άνοδο 2,3% σημείωσε το ΑΕΠ το γ’ τρίμηνο εφέτος σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία για τους τριμηνιαίους εθνικούς λογαριασμούς που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Πολυκατοικίες στην Αθήνα

"Ζεσταίνεται" η οικοδομή μετά από δέκα χρόνια απραξίας - Εν αναμονή αναστολής του ΦΠΑ η αγορά

Στελέχη της αγοράς ακινήτων αναλύουν στο News 24/7 την οικοδομική δραστηριότητα και περιμένουν από την κυβέρνηση να νομοθετήσει σύντομα τις εξαγγελίες της - Τι θα συμβεί με τις τιμές στα αδιάθετα νεόδμητα ακίνητα, με την ανέγερση οικοδομών αλλά και πώς θα λειτουργήσει η πριμοδότηση της ανακαίνισης των κτιρίων.

Φωτό αρχείου: Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνει τη μεθοδική δουλειά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

"Η κυβέρνηση της Αριστεράς έθεσε την οικονομία σε στέρεα και βιώσιμη τροχιά, όπως φαίνεται και από τον ρυθμό ανάπτυξης 1,9% για το δεύτερο τρίμηνο του 2019" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου.

Το κτήριο της ΕΛΣΤΑΤ.

Στο 2,2% του ΑΕΠ η ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο

Ανάπτυξη 2,2% του ΑΕΠ για το τρίτο τρίμηνο του χρόνου καταγράφουν τα πρώτα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σε ετήσια βάση για το τρίτο τρίμηνο του 2018 με οδηγό τις εξαγωγές και την ιδιωτική κατανάλωση σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Πειραιάς - Φωτό αρχείου

Εξαγωγές και εμπόριο ωθούν την ανάπτυξη στο 2,3% για το πρώτο τρίμηνο του 2018

Καλή αρχή κάνει η ανάπτυξη το 2018 με τα πρώτα στοιχεία να δείχνουν για το πρώτο τρίμηνο του χρόνου αύξηση 2,3% του ΑΕΠ σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2017 με οδηγό κυρίως τις εξαγωγές αλλά και την κατανάλωση

ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΤΟΥ 2009/ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΛΣΤΑΤ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Γεωργίου: Πιστεύω στην αθωότητα μου

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ διαμηνύουν την πρόθεση του να ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα μετά την καταδίκη σε φυλάκιση δύο ετών από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων

Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Βουλή την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΑΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Κυβέρνηση: Βέβαιο ότι θα πιάσουμε και τους στόχους 2017- 2018

Μετά την ανακοίνωση του πρωτογενούς του 2016, που με βάση τη μεθοδολογία της Eurostat φτάνει το 3,9% και με τους κανόνες του προγράμματος κλείνει στο 4,19%, ο Τζανακόπουλος δήλωσε βέβαιος ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι και των δύο επόμενων ετών και άρα θα εφαρμοστούν και τα θετικά μέτρα που συμφωνήθηκαν στη Μάλτα. " Η οικονομία είναι σε ασφυξία, η Ελλάδα σε ύφεση και η κοινωνία σε απόγνωση" απάντησε ο Βασίλης Κικίλιας

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ-- --(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο 3,9% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2016 σε όρους Eurostat

Πρωτογενές πλεόνασμα 6,9 δισ ευρώ ή 3,9% του ΑΠΕ παρουσίασε η γενική κυβέρνηση το 2016. Το μέγεθος αυτό δε σχετίζεται με το πλεόνασμα με βάση το πρόγραμμα, αλλά αφορά στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος όπως μετράται από ΕΛΣΤΑΤ και Eurostat

Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, με θέμα: "Αιτήματα και προτεραιότητες για την ισότητα των φύλων σε έναν κόσμο που αλλάζει: Υγεία, Εργασία και Έμφυλη βία", την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Στη Βουλή η τροπολογία για το 'ξεμπλοκάρισμα' των συντάξεων

Η αναπροσαρμογή των συντάξιμων αποδοχών έως και το 2020 θα γίνει σύμφωνα με τον δείκτη τιμών καταναλωτή της ΕΛΣΤΑΤ και από το 2021 όπως θα ορίζει ο δείκτης τιμών μεταβολής μισθών της ΕΛΣΤΑΤ. Αναλυτικά όσα αναφέρει η τροπολογία

Ανησυχία από τις προβλέψεις της ΕΛΣΤΑΤ

Ανησυχία από τις προβλέψεις της ΕΛΣΤΑΤ

Τι σημαίνει η αναθεώρηση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ και τι προβληματίζει το οικονομικό επιτελείο. Τα επόμενα βήματα και η ψύχραιμη αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης

Ύφεση 1,1% του ΑΕΠ το Δ' τρίμηνο του 2016

Ύφεση 1,1% του ΑΕΠ το Δ' τρίμηνο του 2016

Αναθεώρησε επί τα χείρω η ΕΛΣΤΑΤ τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ το δ' τρίμηνο πέρυσι. Οριακή μείωση -0,05% για το σύνολο του 2016. Πώς εξηγείται η διαφορά σε σχέση με την πρώτη εκτίμηση. Την Κομισιόν, η οποία αναμένει ανάπτυξη το 2017, επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση