ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Πούτιν και Ερντογάν

Κυνική ομολογία: Πούτιν και Ερντογάν ξεχνούν τις διαφορές τους για χάρη του Turk Stream

Με μια παροιμία ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ομολόγησε πως Ρωσία και Τουρκία οφείλουν να αφήσουν στην άκρη όσα τους χωρίζουν για τα κοινά τους οικονομικά και ενεργειακά συμφέροντα.

Ιταλική στήριξη για τον EastMed: Αύριο οι υπογραφές στο Ζάππειο

Ιταλική στήριξη για τον EastMed: Αύριο οι υπογραφές στο Ζάππειο

Η ΔΕΠΑ θα μπορεί να δεσμεύει και να προμηθεύεται ποσότητες φυσικού αερίου από την Energean. Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, ο αγωγός EastMed παρουσιάζει ιδιαίτερο γεωπολιτικό ενδιαφέρον και πλεονεκτήματα για τη χώρα μας σε σχέση με τις εναλλακτικές λύσεις.

EastMed: Τα οφέλη του αγωγού φυσικού αερίου

EastMed: Τα οφέλη του αγωγού φυσικού αερίου

Οι υπογραφές για τον αγωγό πέφτουν αύριο ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ και αναμένεται να ανοίξει ουσιαστικά έναν νέο ενεργειακό διάδρομο για τη χώρα μας. Τα χαρακτηριστικά του έργου, και οι εκτιμήσεις του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Φωτογραφία αρχείου

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ στην Ελλάδα - Άμεσα σε δοκιμαστική λειτουργία

Αρχές Δεκεμβρίου μπαίνει σε δοκιμαστική λειτουργία ο αγωγός TAP. Το 2020 αναμένεται να ξεκινήσουν οι παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ελλάδα, την Ιταλία, και Αλβανία.

Φατίχ (Ο Πορθητής)

Τουρκία: Σχεδιάζει πέντε νέες γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο το 2020

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ, τόνισε ότι οι υδρογονάνθρακες της ανατολική Μεσογείου πρέπει να αποτελέσουν πηγή ειρήνης και σταθερότητας κι όχι έντασης - Τι είπε για την δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει τα τουρκικά πλοία.

Ο Κωστής Χατζηδάκης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου

Χατζηδάκης: Επιβεβλημένη η απόσυρση των λιγνιτικών μονάδων στη ΔΕΗ

Όπως είπε στη Βουλή, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας , η επιχείρηση πέρυσι έχασε 200 εκατ. από τους λιγνίτες και φέτος 300 εκατ., για αυτό το λόγο επισπεύδεται το χρονοδιάγραμμα απόσυρσης.

Φωτό αρχείου: ΔΕΗ

Υπουργείο Περιβάλλοντος: Εθελούσια έξοδο προβλέπει το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σχέδιο νόμου για την ενέργεια. Τι προβλέπει για ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ και στηριξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Εκτίμηση για εθελουσία 5.000 εργαζομενων, με απόσβεση κόστους για τη ΔΕΗ σε τρία χρόνια

Ηλεκτρική ενέργεια

Κατά 70% μειώθηκαν οι νέες συνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας στα χρόνια της κρίσης

Με την σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας αναμένεται αντίστοιχη αύξηση των συνδέσεων, οι οποίες πάντως δεν προβλέπεται να επανέλθουν στα προ κρίσης επίπεδα. Εκτιμάται μέση ετήσια αύξηση 5% στην επόμενη πενταετία.

Κέντρο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στον Άγιο Στέφανο

ΔΕΗ: Προσλήψεις, μετακινήσεις προσωπικού και μείωση νυχτερινού τιμολογίου

Το σχέδιο νόμου αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τον εκσυγχρονισμό της ΔΕΗ, την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και τη στήριξη των ΑΠΕ. Τι προβλέπεται για την ελάφρυνση των νοικοκυριών.

Φατίχ (Ο Πορθητής)

Κλιμακώνεται η ένταση: Ο "Πορθητής" ξεκίνησε εργασίες ανοιχτά της Κύπρου

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Κύπρου έχει ήδη παραχωρήσει δικαιώματα για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της σε ιταλικές και γαλλικές εταιρείες, αλλά η Τουρκία ισχυρίζεται ότι διατηρεί δικαιώματα για αντίστοιχες εργασίες στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Γιάννης Μπασιάς πρόεδρος της ΕΔΕΥ

Πρόεδρος ΕΔΕΥ: Μετά από πέντε χρόνια η καταγραφή των εμπορικά εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

"Θα ήταν αφέλεια να κάνουμε λόγο για μεγάλα κοιτάσματα από τη στιγμή που δεν έχουν γίνει ακόμη γεωτρήσεις" δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων.