“Εξοικονομώ 2021”: Παράταση στην προθεσμία υλοποίησης εργασιών

Διαβάζεται σε 1'
“Εξοικονομώ 2021”: Παράταση στην προθεσμία υλοποίησης εργασιών
Ακίνητα ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Την παράταση της προθεσμίας για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ.

Παρατείνεται, με Aπόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη, έως και τις 16 Απριλίου 2024, η καταληκτική προθεσμία, που έχουν οι ωφελούμενοι της 1ης και 2ης Απόφασης Υπαγωγής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» για την υλοποίηση έργου.

Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ, η παράταση κρίνεται αναγκαία για την ομαλή ολοκλήρωση και διασφάλιση επίτευξης των στόχων του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται πως το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021» εντάσσεται στα έργα που επιδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βελτιώνοντας την ενεργειακή κλάση των νοικοκυριών, κατά τουλάχιστον 3 ενεργειακές κατηγορίες (πάνω από 30% Εξοικονόμηση Πρωτογενούς Ενέργειας).

Η συνολική επένδυση του έργου θα συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά τουλάχιστον 213 εκατ. ευρώ ετησίως και στην ενεργειακή ανακαίνιση κατ’ ελάχιστον 105.000 κατοικιών έως το 2025.

Η επένδυση περιλαμβάνει ξεχωριστά κίνητρα για τη στήριξη των φτωχών και ευάλωτων νοικοκυριών με τη μορφή αυξημένου ποσοστού επιχορηγήσεων και χωριστού προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα