Φωτοβολταϊκά: Αξιοποιήστε την ενέργεια του ήλιου στο σπίτι σας

Φωτοβολταϊκά: Αξιοποιήστε την  ενέργεια του ήλιου στο σπίτι σας

Ολοκληρωμένες λύσεις Φωτοβολταϊκών Συστημάτων για οικονομία στο ρεύμα από τη ΔΕΗ

Ο ήλιος, η ανεξάντλητη πηγή ζωής και ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία που συνθέτουν την απαράμιλλη ελληνική φύση, μέσα από τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων ετών, έχει αναδειχθεί σε κορυφαίο μέσο παραγωγής ενέργειας.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η ηλιοφάνεια κυριαρχεί τις περισσότερες ημέρες του χρόνου, τα φωτοβολταϊκά συστήματα γίνονται σύμμαχος των νοικοκυριών για μείωση του κόστους ρεύματος καθώς πλέον κάθε σπίτι μπορεί να παράγει ενέργεια από τον ήλιο, μειώνοντας το κόστος προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η ΔΕΗ, η εταιρεία που το όνομά της είναι συνώνυμο με την ενέργεια στην Ελλάδα, μετασχηματίζεται σε μια περιβαλλοντικά βιώσιμη επιχείρηση, επιταχύνοντας τις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συνεχίζοντας την απολιγνιτοποίηση του χαρτοφυλακίου της και προχωρώντας σε σημαντικές συνεργασίες για την υλοποίηση «πράσινων» έργων σε όλη την Ελλάδα.

Παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη στέγη κάθε σπιτιού

Επιπλέον όσων υλοποιεί για την αλλαγή των δικών της μονάδων παραγωγής, η ΔΕΗ παρουσίασε και τις ολοκληρωμένες λύσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων ΔΕΗ myEnergySolar με τις οποίες οι οικιακοί πελάτες μπορούν να παράγουν στη στέγη του σπιτιού τους ηλιακή ενέργεια είτε για αυτοκατανάλωση είτε για πώληση στο δίκτυο.

Ακόμη, επιλέγοντας τη λύση που περιλαμβάνει και σύστημα αποθήκευσης με μπαταρίες, μπορούν να παράγουν την ενέργεια που καταναλώνουν και να την χρησιμοποιούν ακόμη και σε ώρες που δεν μπορεί να γίνει άμεση χρήση του φωτοβολταϊκού συστήματος, όπως νυχτερινές ώρες ή ημέρες χωρίς ηλιοφάνεια. Οι λύσεις που περιλαμβάνουν και σύστημα αποθήκευσης μπορούν να ενταχθούν και στο νέο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», ανάλογα με τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας. Επιπλέον η ΔΕΗ προσφέρει δωρεάν εξοπλισμό αξίας 540€ και έκπτωση 10% στην τελική τιμή για παραγγελίες που θα πραγματοποιηθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο.


Η ΔΕΗ αναλαμβάνει, από την αρχή μέχρι το τέλος, τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση του καταλληλότερου εξοπλισμού, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε σπιτιού, καθώς και συμβουλευτικές υπηρεσίες και συνεχή υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η ΔΕΗ δημιούργησε μία ειδική εφαρμογή στην οποία οι πελάτες μπορούν, απαντώντας σε απλές ερωτήσεις για το σπίτι και τις ενεργειακές τους ανάγκες, να λάβουν άμεσα εξατομικευμένες προτάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν και το οικονομικό και ενεργειακό όφελος που θα έχουν. Αναλυτικές πληροφορίες στο myEnergySolar.

Περισσότερη οικονομία, λιγότερη ρύπανση

Τα φωτοβολταϊκά στο σπίτι απαιτούν ελάχιστη συντήρηση και η απόσβεση του κόστους τους γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς ρίσκο. Επιπλέον, τα οικιακά φωτοβολταϊκά αναβαθμίζουν την αξία του ακινήτου, καθώς το κατατάσσουν σε ανώτερη ενεργειακή κλάση και, με χρήση ειδικού εξοπλισμού, μπορούν να εξασφαλίσουν απρόσκοπτη παροχή ενέργειας ακόμη και σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως οι διακοπές ρεύματος εξαιτίας βλαβών στο δίκτυο ή έντονων καιρικών φαινομένων.

Εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά στη στέγη, εκτός από τη μείωση του κόστους της ενέργειας που καταναλώνουμε, συμμετέχουμε και στην πράσινη μετάβαση της χώρας, μειώνοντας δραστικά το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, καθώς περιορίζονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα