Μικρές μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος του Απριλίου

Διαβάζεται σε 3'
Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος
Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος ISTOCK

Η ΔΕΗ, που έχει και το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο πελατών άφησε σταθερό το πράσινο τιμολόγιό της, ενώ κάποιες εταιρείες μείωσαν κατά τι την τιμή της κιλοβατώρας.

Μεγαλύτερη έκπτωση έναντι του Μαρτίου ανακοίνωσε η ΔΕΗ φέρνοντας την τελική τιμή χρέωσης για το πράσινο τιμολόγιο (Γ1/Γ1Ν Οικιακό) στα 10,8 λεπτά για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες και στα 11,8 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από τις 500 κιλοβατώρες με βάση και τον συνυπολογισμό όλων των παραμέτρων που καθορίζουν την τελική τιμή προμήθειας στο ειδικό πράσινο τιμολόγιο.

Ειδικότερα, η έκπτωση για τον μήνα Απρίλιο ορίστηκε στο 15% έναντι 10% τον Μάρτιο. Να προσθέσουμε ότι η τελική τιμή για το νυχτερινό διαμορφώνεται στα 8,2 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Το πάγιο παραμένει σταθερό στα πέντε ευρώ ανά μήνα. Να σημειωθεί ότι οι τελικές τιμές διαμορφώνονται στα ίδια επίπεδα με αυτά του Μαρτίου όπου είχαμε 10,8 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα και 11,9 λεπτά του ευρώ για μέχρι και πάνω από 500 kWh μηνιαία κατανάλωση, αντίστοιχα.

Ο μηχανισμός διακύμανσης μείωσε για έναν ακόμη μήνα την τελική τιμή του τιμολογίου, καθώς η τιμή χονδρεμπορικής του Μαρτίου (67,5 ευρώ ανά Μεγαβατώρα) ήταν μικρότερη από το κάτω όριο που έχει καθορίσει η εταιρεία στη συγκεκριμένη φόρμουλα (85 ευρώ ανά Μεγαβατώρα).

Νωρίτερα η ΔΕΗ είχε ανακοινώσει και σταθερό ή «μπλε» οικιακό τιμολόγιο 12μηνης βάσης για όσους πελάτες της επιλέξουν από δω και στο εξής να συνάψουν συμβόλαιο με αμετάβλητη χρέωση για ένα χρόνο.

Η ανταγωνιστική χρέωση είναι στα 0,12500 ευρώ ανά κιλοβατώρα και το πάγιο στα 5 ευρώ, επανέρχεται δηλαδή στα προ κρίσης επίπεδα. Η δημόσια εταιρεία προσφέρει επίσης και 50 ευρώ έκπτωση στον λογαριασμό του πρώτου μήνα καθώς και 2.500 Miles + Bonus μίλια από την αεροπορική εταιρεία Aegean εφόσον συμμετέχουν στο ειδικό πρόγραμμα επιβράβευσης της ΔΕΗ.

Το ειδικό ή πράσινο τιμολόγιο ρεύματος ανακοίνωσε και η Protergia για το μήνα Απρίλιο: Το πρόγραμμα Protergia Οικιακό Value Special θα έχει ανταγωνιστική χρέωση (συμπεριλαμβανομένης της έκπτωσης συνέπειας) στα 11,624 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η ΗΡΩΝ ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το πράσινο τιμολόγιο BASIC HOME στο οποίο χρεώνει 11,55 λεπτά ανά κιλοβατώρα περιλαμβανομένης της έκπτωσης συνέπειας 12% και με πάγιο 5 ευρώ.

Η Elpedison ανακοίνωσε το ειδικό πράσινο τιμολόγιο στα επίπεδα των 11,705 λεπτών ανά κιλοβατώρα, αλλά με ειδική έκπτωση για τις πρώτες 100 κιλοβατώρες, που χρεώνονται με 11,005 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Το ειδικό πράσινο τιμολόγιο της nrg χρεώνει με 10,784 λεπτά την κιλοβατώρα, περιλαμβανομένης της έκπτωσης συνέπειας.

“Φυσικό Αέριο” ανακοίνωσε πράσινο τιμολόγιο για την περίοδο Απριλίου στα 10,604 λεπτά ανά κιλοβατώρα, μετά την έκπτωση συνέπειας

Σταδιακά θα αναρτηθούν και οι τιμές των υπόλοιπων παρόχων που μπορείτε να δείτε συγκεντρωμένες στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ: https://invoices.rae.gr/

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα