Μυκονιάτης: Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πετρέλαια στο Ιόνιο

Μυκονιάτης: Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πετρέλαια στο Ιόνιο
Ερευνητικές γεωτρήσεις για ανεύρεση υδρογονανθράκων Eurokinissi

Ο Γιώργος Μυκονιάτης, διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος στα Ελληνικά Πετρέλαια μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 για τις έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο.

Για τις έρευνες των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 ο Γιώργος Μυκονιάτης, διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, που έχουν αναλάβει το έργο.

Όπως είπε, μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και εάν οι έρευνες καταλήξουν σε κοίτασμα, -κάτι για το οποίο εμφανίστηκε αισιόδοξος -τα έσοδα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά. “Πιστεύουμε ότι υπάρχουν πετρέλαια” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τις αντίστοιχες εργασίες που γίνονται στον πατραϊκό, λέγοντας ότι μπορεί να αποφέρει 200 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στην χώρα και 20 εκατομμύρια στην τοπική κοινωνία.

“Και μιλάμε για τα έσοδα από μία μόνο περιοχή ενώ υπάρχουν 9 υποψήφιες” συνέχισε. Όπως αποκάλυψε για τον πατραϊκό, πρόκειται για πολλά υποσχόμενη δομή που θα τρυπηθεί το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Μίλησε για εθνικό εγχείρημα, για στρατηγική επιλογή των ΕΛΠΕ να επενδύσουν στην Ελλάδα και για μια προσπάθεια που δεν ξεκίνησε τώρα αλλά το 2012.

Σημείωσε ότι τα καινούρια δεδομένα των ερευνών δεν αφορούν μόνο το Ιόνιο και την Κρήτη όπως είναι γνωστό αλλά και την ηπειρωτική χώρα, αναφερόμενος σε μια έκταση από τα Γιάννενα έως τη βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα