Πώς θα συγκρίνετε τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου

Διαβάζεται σε 3'
Ηλεκτρικό ρεύμα
Ηλεκτρικό ρεύμα ISTOCK

Η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του νέου Εργαλείου Σύγκρισης Τιμών της Αρχής.

Την έναρξη λειτουργίας του νέου Εργαλείου Σύγκρισης Τιμών Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου στον παρακάτω ιστότοπο (energycost.gr) ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων.

Στην πλατφόρμα του νέου Εργαλείου Σύγκρισης τιμών της ΡΑΑΕΥ, οι καταναλωτές μπορούν εύκολα να συγκρίνουν όλα τα τιμολόγια Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου που είναι εμπορικά διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά.

Στα βασικά χαρακτηριστικά του νέου Εργαλείου Σύγκρισης Τιμών της ΡΑΑΕΥ περιλαμβάνονται:

– Η δυνατότητα κατάταξης των τιμολογίων με βάση την αναγωγή όλων των χρεώσεων σε μία, μοναδική, τελική τιμή χρέωσης που αποτυπώνεται σε ευρώ ανά KWh.

– Η παροχή πληροφοριών σχετικά με τις πρόσθετες εκπτώσεις, παροχές, τρόπους χρέωσης και όρους συμβάσεων για κάθε συγκρινόμενο τιμολόγιο.

– Η δυνατότητα σύγκρισης είτε μεμονωμένων τιμολογίων Ηλεκτρισμού ή Φυσικού Αερίου ή και Συνδυαστικών προϊόντων που περιέχουν και τις δύο παροχές σε μια προσφορά.

– Δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στους καταναλωτές να επιλέξουν από τη διαθέσιμη λίστα το τιμολόγιο που ήδη έχουν, ακόμα και αν αυτό δεν είναι πλέον εμπορικά διαθέσιμο, και να το συγκρίνουν με όποια άλλα εμπορικά διαθέσιμα τιμολόγια επιθυμούν.

– Δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα στους καταναλωτές να βρουν το τιμολόγιο τους με σάρωση του QR CODE ο οποίος βρίσκεται στον λογαριασμό τους, ώστε να μην χρειάζεται να καταχωρούν ένα-ένα τα χαρακτηριστικά του τιμολογίου τους.

– Με την ίδια ευκολία οι καταναλωτές μπορούν να βρουν το υφιστάμενο τιμολόγιο τους επιλέγοντας το όνομα του τιμολογίου τους από τη σχετική λίστα.

– Η σύγκριση των τιμολογίων μπορεί να εξειδικευτεί σημαντικά μέσω των λεπτομερών φίλτρων που διαθέτει η εφαρμογή.

Ποια τιμολόγια μπορώ να βρω στο Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών;

Στο νέο energycost.gr μπορείτε να δείτε τα εμπορικά διαθέσιμα τιμολόγια Μικρών Πελατών Χαμηλής Τάσης Ηλεκτρικής Ενέργειας (Η/Ε) και τα Οικιακά και Εμπορικά τιμολόγια Τελικών Πελατών Φυσικού Αερίου. Μικροί Πελάτες Η/Ε θεωρούνται οι Οικιακοί πελάτες, καθώς και οι Επαγγελματικοί πελάτες με παροχές που δεν ξεπερνούν τα 25 kVA σε εγκατεστημένη ισχύ.

Τι μπορώ να δω στην καρτέλα αποτελεσμάτων της Σύγκρισης;

Στην οθόνη σύγκρισης μπορείτε να δείτε την κατάταξη των τιμολογίων με βάση μια αναγωγή όλων των χρεώσεων σε μία τελική τιμή χρέωσης σε €/KWh μαζί με φίλτρα και πρόσθετες πληροφορίες ανά προσφερόμενο τιμολόγιο.

Μπορώ να συγκρίνω τιμολόγιο που συνδυάζει ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο;

Ναι, στο νέο energycost.gr μπορείτε να συγκρίνετε είτε μεμονωμένα τιμολόγια Ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου ή και προϊόντα που συνδυάζουν ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο.

Mπορώ να συγκρίνω με βάση το τιμολόγιο που ήδη έχω;

Ναι, μπορείτε να επιλέξετε από τη λίστα το δικό σας τιμολόγιο και να το συγκρίνετε με όποια άλλα εμπορικά διαθέσιμα τιμολόγια επιθυμείτε.

Πώς μπορώ να συγκρίνω το δικό μου τιμολόγιο με τα υπόλοιπα;

Ο πιο εύκολος τρόπος να βρείτε και συγκρίνετε το δικό σας τιμολόγιο είναι με σάρωση του χαρακτηριστικού QR CODE που βρίσκεται στον λογαριασμό σας. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε το όνομα του τιμολογίου σας από τη σχετική λίστα.

Αντικαθιστά το εργαλείο τη σχέση μου με τον Προμηθευτή;

Τα δεδομένα του τιμολογίου σας προέρχονται από τη Σύμβαση Προμήθειας που έχετε συνάψει με τον Προμηθευτή σας. Το Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών, δεν αντικαθιστά τη Σύμβαση Προμήθειας και ούτε

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα