Στα 2 ευρώ/λίτρο έφτασε η βενζίνη – TOP 5 συμβουλές για οικονομική οδήγηση

Στα 2 ευρώ/λίτρο έφτασε η βενζίνη – TOP 5 συμβουλές για οικονομική οδήγηση
istock

Με την τιμή βενζίνης και diesel να ανεβαίνει συνεχώςκαι τις προβλέψεις να είναι ιδιαίτερα δυσοίωνες, η εξοικονόμηση καυσίμων με οικονομική οδήγηση είναι η μόνη λύση για να μειώσουμε τα έξοδα μετακίνησης.

Τη δυσοίωνη εκτίμηση ότι η τιμή της βενζίνης θα φτάσει στα 2,5 ευρώ το λίτρο μέχρι το τέλος της εβδομάδας έκανε το πρωί της Τετάρτης (9/3) ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων, Γιώργος Ασμάτογλου, εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που επιτείνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως είπε σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Ασμάτογλου, τις τελευταίες μέρες οι τιμές της βενζίνης μεταβάλλονται συνεχώς, έχοντας πλέον ξεπεράσει τα 2 ευρώ και «οδεύοντας» προς τα 2,20 ευρώ ανά λίτρο.

Εξήγησε, πάντως ότι, στην περίπτωση που υπάρξει μείωση στα καύσιμα, θα φανεί αμέσως στις τιμές των πρατηρίων βενζίνης.

Πώς όμως μπορούν όμως οι καταναλωτές να προστατεύσουν την τσέπη τους με τις νέες αυτές εξελίξεις; Η μόνη λύση για να εξοικονομήσουμε καύσιμα και να μειώσουμε τα έξοδα μετακίνησης με το αυτοκίνητό μας, είναι η οικονομική οδήγηση.

Δείτε παρακάτω 5 πολύ βασικές συμβουλές για να μειώσετε την κατανάλωση καυσίμου:

  1. Όταν ξεκινάμε το πρωί από το σπίτι, δεν ζεσταίνουμε τον κινητήρα. Ξεκινάμε αμέσως και οδηγούμε ομαλά, ανεβάζοντας αργά στροφές στον κινητήρα μέχρι να ζεσταθεί.
  2. Όταν επιταχύνουμε αλλάζουμε νωρίς σχέση στο κιβώτιο, στις 1.500-2.000 στροφές ανά λεπτό (rpm).
  3. Όταν το αυτοκίνητο ρολάρει χωρίς γκάζι, δεν βγάζουμε νεκρά στο κιβώτιο αλλά αφήνουμε την ιδανική σχέση έτσι ώστε να φρενάρει όσο θέλουμε.
  4. Αν το αυτοκίνητό μας δεν διαθέτει σύστημα start/stop, σβήνουμε μόνοι μας τον κινητήρα όταν είμαστε σταματημένοι, π.χ. σε φανάρι, για να μην καίει άσκοπα καύσιμο.
  5. Ελέγχουμε συχνά την πίεση των ελαστικών, τουλάχιστον μια φορά κάθε 10 μέρες. Μικρότερη από το κανονικό πίεση αυξάνει την κατανάλωση και φθείρει νωρίτερα τα λάστιχα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα