Ένωση Εισαγγελέων: "Το δικαίωμα έκφρασης προστατεύεται από το νόμο"

Ένωση Εισαγγελέων: "Το δικαίωμα έκφρασης προστατεύεται από το νόμο"

Ανακοίνωση για την πειθαρχική έρευνα που διατάχθηκε εις βάρος των δύο εισαγγελέων Πρωτοδικών για τα περί "κυβέρνησης δωσίλογων" εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων. Διαβάστε τι αναφέρει

Συνέχεια στο θέμα που έχει προκύψει με την πειθαρχική έρευνα, που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες σε βάρος των εισαγγελέων Πρωτοδικών Χανίων Γιάννη Πενταγιώτη και Κεφαλλονιάς Βικτώριας Μαρσιώνη, έδωσε την Τρίτη (20/11) η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας.

Η ΕΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία "υπενθυμίζει ότι το δικαίωμα έκφρασης από τους δικαστικούς λειτουργούς της γνώμης τους δημοσίως, προστατεύεται με τη διάταξη του άρθρου 91 Ν1756/1988, εκτός αν γίνεται με σκοπό τη μείωση του κύρους της Δικαιοσύνης ή υπέρ ορισμένου κόμματος άλλης ορισμένης πολιτικής οργάνωσης".

Να θυμίσουμε ότι οι δύο εισαγγελείς ελέγχονται για το αδίκημα της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς, η οποία δεν συνάδει με το ήθος του δικαστή εντός και εκτός υπηρεσίας. Το θέμα άρχισε όταν ο κ. Πενταγιώτης δημοσιοποίησε επιστολή, στην οποία μεταξύ άλλων κάνει λόγο για "κυβέρνηση δωσίλογων". Τις απόψεις του επικρότησε η κ. Μαρσιώνη. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων: "Κατά της κυβέρνησης δωσίλογων"

Έρευνα σε βάρος δύο εισαγγελέων για την "κυβέρνηση δοσίλογων"

SHARE:

24Media Network