Επεισόδια στο Αγρίνιο – Αντιεξουσιαστές κατά αστυνομικών

Επεισόδια στο Αγρίνιο – Αντιεξουσιαστές κατά αστυνομικών

Τεταμένο το κλίμα στο Αγρίνιο με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες και μολότοφ σε αστυνομικούς, που απάντησαν με ρίψη χημικών

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν το απόγευμα της Κυριακής κεντρικοί δρόμοι του Αγρινίου, με αντιεξουσιαστές να συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις.

Αφορμή για τα μεγάλης έκτασης επεισόδια στάθηκαν τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής, κάτι που θεωρούνταν αναμενόμενο, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι τοπικές αρχές είχαν ζητήσει και λάβει ενισχύσεις από Αθήνα, Λευκάδα, Μεσολόγγι.

Γνωστό ήταν επίσης ότι είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο οποίος και αυτός θα ήταν ενισχυμένος με άτομα από τις γύρω περιοχές.

Παρ’ όλα αυτά, τα πνεύματα δεν άργησαν να οξυνθούν, με τους αντιεξουσιαστές να προκαλούν ζημιές σε τράπεζες, να βάζουν φωτιά σε κάδους και να πετούν πέτρες και μολότοφ προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν με βομβίδες κρότου-λάμψης και χημικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν τουλάχιστον δέκα προσαγωγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή δεν επέτρεψε στα ΜΜΕ να καλύψουν τα εγκαίνια.

Η αστυνομία προχώρησε σε 22 προσαγωγές και δύο συλλήψεις. Οι συλληφθέντες, ένας 34χρονος και ένας 26χρονος, θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου. Η κατάσταση στο κέντρο του Αγρινίου παρέμενε τεταμένη έως αργά το βράδυ.

Πηγή: agriniopress.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα