Επέστρεψαν τα βρετανικά μαχητικά που πέταξαν από Κύπρο για Ιράκ

Επέστρεψαν τα βρετανικά μαχητικά που πέταξαν από Κύπρο για Ιράκ

Μαχητικά αεροσκάφη είχαν αναχωρήσει από τη βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο έτοιμα να πλήξουν στόχους του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ

Ολοκληρώθηκε η πρώτη επιχείρηση που πραγματοποίησαν βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη από τη βάση του Ακρωτηρίου πάνω από το Ιράκ, μετά την έγκριση που έδωσαν οι Βρετανοί βουλευτές την Παρασκευή.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας στο Λονδίνο είπε πως δύο μαχητικά τύπου Tornado πραγματοποίησαν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από εδάφη του Ιράκ όπου οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους απειλούν πολίτες, όντας για πρώτη φορά οπλισμένα με βόμβες και πυραύλους.

Κατά τη συγκεκριμένη επιχείρηση δεν εντοπίστηκαν στόχοι που απαιτούσαν άμεση επίθεση από τα βρετανικά αεροσκάφη, διευκρίνισε ο αξιωματούχος του υπουργείου.

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, οι πληροφορίες που συνελέγησαν από τα προηγμένης τεχνολογίας μηχανήματα των Tornado θα είναι πολύτιμες για τις ιρακινές αρχές και τις συμμαχικές δυνάμεις, ώστε να κατανοήσουν την κατάσταση του Ισλαμικού Κράτους και να αναγνωρίσουν δυνητικούς στόχους για μελλοντικές επιχειρήσεις.

Παράλληλα με τη συγκεκριμένη επιχείρηση, που υποστηριζόταν από αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού τύπου Voyager, μεταγωγικά αεροσκάφη των Βρετανών παρέδωσαν νεότερα εφόδια στους Κούρδους που αντιμάχονται τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: 24h.com.cy

SHARE:

24Media Network