Ποιός ήταν ο Σ.Γκιόλιας

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΙΑΔΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ - Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ 30/1/2008. ( PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ )
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΔΙΑΔΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΡΧΕΙΟΥ - Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ 30/1/2008. ( PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ) PHASMA

Στενός συνεργάτης δύο τηλεοπτικών εκπομπών, γενικός διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού και σύμβουλος επικοινωνίας επιχειρηματία στο χώρο των ΜΜΕ, αλλά και ρεπόρτερ στίβου, υπήρξε ο άτυχος Σωκράτης Γκιόλιας.

Σύμβουλος επικοινωνίας από το 2008 στο γραφείο του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά και γενικός διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού "Θέμα 9,89" από το 2009 ήταν ο άτυχος δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη.

Επίσης κάλυπτε το ρεπορτάζ στίβου για την εφημερίδα "Πρωταθλητής" από το 2006, καθώς και ο ίδιος υπήρξε αθλητής του στίβου και διατηρούσε στενή σχέση με ολυμπιονίκες και προπονητές του χώρου.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας, που ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας, είχε γεννηθεί στη Γερμανία στις 13 Φεβρουαρίου 1973 στη Γερμανία και η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε.

Τελείωσε το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας και από την ηλικία των 19 ετών, έκανε την πρώτη του προσπάθεια να μπει στο δημοσιογραφικό επάγγελμα με πρακτική στο ραδιόφωνο του Αντένα.

Το 1992 ζήτησε από τον δημοσιογράφο Μάκη Τρανταφυλλόπουλο να εργαστεί στην εκπομπή "Κίτρινος Τύπος" η οποία προβαλλόταν τότε από τον τηλεοπτικό σταθμό New Channel. Η εκπομπή είχε χαμηλό προϋπολογισμό και ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν ο πρώτος και μοναδικός συνεργάτης της εκπομπής.

Αργότερα, ανέλαβε την αρχισυνταξία των εκπομπών του Μ.Τριανταφυλλόπουλου "Ζούγκλα" και "Κίτρινος Τύπος" και διατήρησε αυτή τη θέση έως το 2008, οπότε και διαφωνώντας με τον παρουσιαστή αποχώρησε.

Ο ίδιος σε επιστολή του στο blog Troktiko είχε μιλήσει για το παρασκήνιο της διαφωνίας του με τον Μ.Τριανταφυλλόπουλο αναφέροντας πως οι δοσοληψίες και η προσπάθεια ελέγχου του blog το οποίο τότε ασχολούνταν με υπόθεση τηλεοπτικού σταθμού, καθώς και η διαφωνία του για οικονομικά θέματα που αφορούσαν μέλη της συντακτικής ομάδας των δύο εκπομπών, που ήταν και εργαζόμενοι στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" την οποία τότε είχαν από κοινού Μ.Τριανταφυλλόπουλος και Θ.Αναστασιάδης.

Η διαφωνία των δύο εκδοτών, σε συνδυασμό με την -όπως υποστηρίζει στην επιστολή του στο Troktiko- πίεση που ασκούσε ο Μ.Τριανταφυλλόπουλος για τη διακοπή δημοσιευμάτων από το ιστολόγιο, με το οποίο ποτέ ο ίδιος δεν παραδέχθηκε τη σχέση του, επέφεραν και την οριστική ρήξη στις σχέσεις των δύο δημοσιογράφων.

Στην επιστολή του ο Σ.Γκιόλιας αναφέρει και το παρασκήνιο πιέσεων μεταξύ στελεχών τηλεοπτικού σταθμού που τότε φιλοξενούσε τις δύο εκπομπές και παραδέχεται πως εγκατέλειψε την μέχρι τότε θέση του, εξαιτίας της διαφωνίας με εσωτερικές διαδικασίες, αλλά και την πρόταση που του έγινε από τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

Η κηδεία του άτυχου δημοσιογράφου, γίνεται στις 4:30 το απόγευμα, από το νεκροταφείο Ηλιουπόλεως.

      

SHARE:

24Media Network