Επιστροφή 548 αλλοδαπών στις χώρες τους τον Απρίλιο

Επιστροφή 548 αλλοδαπών στις χώρες τους τον Απρίλιο
EUROKINISSI

Ακόμη 548 άτομα πήραν το δρόμο για τις χώρες τους τον προηγούμενο μήνα, Ο συνολικός αριθμός αλλοδαπών που επαναπατρίστηκαν από τον Αύγουστο του 2012 φτάνει τους 43.321

Το δρόμο για τις χώρες καταγωγής τους πήραν τον Απρίλιο 548 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων, μέσω των διαδικασιών επιστροφής που προβλέπονται με τη διαχείριση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τους προαναφερόμενους, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα ή διέμεναν παράνομα στην Ελλάδα, 221 επέστρεψαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Εξ αυτών οι 86 ήταν Αλβανοί, 21 από το Πακιστάν, 18 από τη Γεωργία, 15 από την Αλγερία, 11 από την Ουκρανία και 7 από το Μπαγκλαντές. Η επιστροφή έγινε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας.

Με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής επέστρεψαν 77 Αλβανοί, 3 Βούλγαροι και 1 από το Κόσσοβο.

Το ίδιο χρονικό διάστημα και εκτός από τις παραπάνω επιστροφές, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε την επιστροφή άλλων 327 αλλοδαπών σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Να σημειωθεί ότι οι σχετικές επιχειρήσεις καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και από εθνικούς πόρους.

Συνολικά από τον Αύγουστο του 2012 στις χώρες καταγωγής τους έχουν επιστρέψει 43.321 αλλοδαποί είτε μέσω των εθελουσίων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης είτε μέσω των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ σε όλη τη χώρα.

SHARE:

24Media Network