Επιστροφή Banksy στη Νέα Υόρκη;

Επιστροφή Banksy στη Νέα Υόρκη;

Το ποστ του διάσημου καλλιτέχνη που άφησε να εννοηθεί πιθανή καλλιτεχνική επιστροφή του στη Νέα Υόρκη ύστερα από πέντε χρόνια

Έπειτα από περίπου πέντε χρόνια από την προηγούμενη  καλλιτεχνική επίσκεψη του Banksy στη Νέα Υόρκη, θαυμαστές της τέχνης δρόμου ''ερευνούν'' καθημερινά την πόλη αναζητώντας ενδείξεις αστικών παρεμβάσεων του μυστικοπαθούς καλλιτέχνη και ακτιβιστή.

Μοιάζει  σαν να βρίσκεται ο Banksy ξανά πίσω στο Μεγάλο Μήλο. Μάλιστα ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία: έναν από τους αρουραίους που είναι το σήμα κατατεθέν του, ζωγραφισμένο σε ένα ρολόι τοίχου το οποίο είναι τοποθετημένο στην πρόσοψη ενός κτιρίου. Στο βάθος, ευδιάκριτα ορθώνεται η σιλουέτα του Empire State Building.

Το εν λόγω ρολόι τοίχου διακοσμεί την είσοδο ενός κτιρίου το οποίο παλιά, φιλοξενούσε μια τράπεζα κι ένα ταχυδρομείο, στη βορειοδυτική γωνία της Sixth Avenue και του 14th Street, στο Greenwich Village. Το κτίριο πρόκειται να κατεδαφιστεί.

Από τότε που ο Banksy ολοκλήρωσε την καλλιτεχνική «διαμονή» του στη Νέα Υόρκη, εστίασε τις αστικές παρεμβάσεις του στο Λονδίνο και τη Δυτική Όχθη. Μήπως αυτός ο αρουραίος στην 14th Street σηματοδοτεί απαρχή καινούργιων πρότζεκτ του στην πόλη;

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  Φωτογραφία από Instagram

SHARE:

24Media Network