Ένας καφές που οδήγησε στον Δήμο Αθήνας και ο Σταϊκούρας που δεν αλλάζει μυαλά

Διαβάζεται σε 3'

Μια ιστορία “πράσινης” επιτυχίας και ένας υπουργός που αρνείται την ακρίβεια σε όποια θέση κι αν βρεθεί.

Ο καφές

Ενώ είναι ακόμη νωπές οι εντυπώσεις από τη «μεταφορά» του Δήμου Αθήνας στα χέρια του ΠΑΣΟΚ, αξίζει να θυμίσουμε πως όλα όσα έγιναν και η ήττα του «φαβορί» Κώστα Μπακογιάννη οφείλονται σε έναν …καφέ.

Πιο συγκεκριμένα τον καφέ που ήπιαν στην καρδιά του καλοκαιριού στα τέλη Ιουλίου ο Νίκος Ανδρουλάκης με τον νυν δήμαρχο Χάρη Δούκα. Όπως λένε εκείνοι που ξέρουν στην Χαριλάου Τρικούπη, όλα ξεκίνησαν όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναζητούσε το πρόσωπο που θα μπορούσε να εκφράσει τον πολιτικό στόχο για μία βιώσιμη Αθήνα και μια πόλη βασισμένη στα  (καλά) ευρωπαϊκά πρότυπα.

Το μυαλό του πήγε αυτόματα στον Χάρη Δούκα,  με τον οποίο συνδέονται με φιλία. Έτσι λοιπόν τον κάλεσε «να πιούν έναν καφέ». Του είπε την ιδέα του, ο Χάρης Δούκας αποδέχθηκε την πρόκληση και …τα υπόλοιπα τα ξέρετε.

Ελπίδες

Τα παραπάνω δείχνουν πως πολύ… δύσκολα θα υλοποιηθούν κάποιες ελπίδες που φαίνεται να έχουν κάποιοι σε κόμματα «όμορα» πλην όμως ευθέως ανταγωνιστικά στο ΠΑΣΟΚ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ μιλάμε φυσικά. Ιδίως μια «φιλολογία» που αναπτύσσεται τελευταία στον χώρο σχετικά με κάποιου είδους αποστάσεις που επιθυμεί να κρατήσει ο Χάρης Δούκας από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Φυσικά ο νέος δήμαρχος Αθήνας είναι λογικό να έχει τον δικό του αυτόνομο – αυτοδιοικητικό λόγο. Όμως ταυτοχρόνως έχει και μια… θέση στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Όπως και τον θώκο του αρμόδιου για ζητήματα ενέργειας από την οποία βέβαια σύντομα θα αντικατασταθεί.

Δύο ακόμη «επεισόδια»

Όποιος νομίζει ότι η επεισοδιακή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη «έκλεισε» για ένα 4μηνο τις εσωκομματικές αναμετρήσεις επειδή αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία την διενέργεια συνεδρίου στα τέλη Φεβρουαρίου, θα πέσει έξω.

Όπως φαίνεται θα υπάρξουν τουλάχιστον δύο συνεδριάσεις οργάνων, που θα δούμε καταστάσεις ανάλογης έντασης. Μάλιστα αρκετά πιο πολυπληθή.

Το ποια είναι μας το είπε ξεκάθαρα σε χθεσινή συνέντευξή του ο Σωκράτης Φάμελλος. Όπως ανέφερε: «Μετά την Πολιτική Γραμματεία θα ακολουθήσει η σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, σίγουρα δύο φορές, η πρώτη στις αρχές Νοεμβρίου και η δεύτερη τον Δεκέμβριο με θέμα την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή και την Επιτροπή Θέσεων του Συνεδρίου».

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τι έχει να γίνει.

Δεν αλλάζει μυαλά…

Μπορεί να άλλαξε υπουργείο, δεν άλλαξε όμως και …μυαλά ο Χρήστος Σταϊκούρας. Ακόμη και ως υπουργός Υποδομών πλέον επιμένει να μας λέει ότι οι αυξήσεις των φορολογικών εσόδων από τους έμμεσους φόρους δεν οφείλονται στην ακρίβεια.

Το επανέλαβε και χθες στην Βουλή όπου συζητήθηκε μια σύμβαση του υπουργείου του. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πολλές φορές τα δημόσια έσοδα, οι έμμεσοι φόροι, ο ΦΠΑ δηλαδή, δεν αυξάνουν γιατί υπάρχει πληθωρισμός, αυξάνουν γιατί μπορεί να έχει αυξηθεί η κατανάλωση. Όταν, συνεπώς, το ΑΕΠ της χώρας αυξάνει κατά 5,6% – απλά οικονομικά είναι, το ΑΕΠ της χώρας είναι η κατανάλωση, κύριε Πρόεδρε, τα ξέρετε πολύ καλά, οι επενδύσεις και οι εξαγωγές- όταν αυξάνεται η κατανάλωση, όταν ο τουρισμός πηγαίνει τόσο καλά, είναι αυτονόητο ότι αυτό θα φέρει και περισσότερους έμμεσους φόρους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα