Εβδομάδα Ερντογάν και φορολογικού

Διαβάζεται σε 4'

Με τον Τούρκο πρόεδρο να επισκέπτεται την Αθήνα και τους ελεύθερους επαγγελματίες “στα κάγκελα” είναι βέβαιο πως δεν θα πλήξουμε (ειδησεογραφικά) τις επόμενες μέρες

Ερντογάν + Φορολογικό

Εβδομάδα Εργτογάν και …φορολογικού νομοσχεδίου θα μπορούσε να ονομάσει κανείς αυτή που ξεκινά σήμερα.

Οι πολιτικές εξελίξεις θα κινούνται είτε στα πέριξ της πλατείας Συντάγματος όπου θα κινείται κατά βάση ο Τούρκος Πρόεδρος που θα επισκεφθεί την Αθήνα, είτε στην Βουλή όπου θα συζητιέται από την Τετάρτη το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει και την οριζόντια φορολόγηση των επαγγελματιών.

Η μόνη ίσως διαφορά είναι πως στα ζητήματα που σχετίζονται με τον Ερντογάν θα κριθούν οι αντιθέσεις στην κυβέρνηση. Όπως θυμάστε Αντώνης Σαμαρά έχει ρίξει ήδη τις προειδοποιητικές βολές του για τον ελληνοτουρκικό διάλογο

Στην περίπτωση του φορολογικού θα κριθούν τα εσωτερικά της …αντιπολίτευσης (και ιδίως της αξιωματικής). Βλέπετε σε αυτή την συνεδρίαση της Βουλής θα κάνει την «παρθενική» της εμφάνιση η νέα κοινοβουλευτική ομάδα που προέκυψε από την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Γενικώς αναμένουμε πολλά κι ενδιαφέροντα….

Για το Airbnb

Σαφέστατος ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης όταν δήλωσε ποια είναι η στόχευση των ρυθμίσεων για το Airbnb που προβλέπονται στο φορολογικό νομοσχέδιο. Εκείνο που ορίζει ότι θα αποτελούν υποχρεωτικά εταιρία όσοι διαθέτουν στην βραχυχρόνια μίσθωση από 3 και πάνω ακίνητα.

Όπως δήλωσε με τις νέες ρυθμίσεις να «αναμορφωθεί» η αγορά κατοικίας αφού «ενδεχομένως κάποιοι, οι οποίοι δεν θέλουν να μπουν στη διαδικασία των βιβλίων, θα προτιμούσαν να αποσύρουν τα ακίνητά τους από τη βραχυχρόνια μίσθωση και να τα δώσουν για μακροχρόνια μίσθωση.

Το αν αυτό θα συμβεί θα το …διαπιστώσουμε σχετικά σύντομα. Καθότι αν η πρωτοβουλία της κυβέρνησης είναι όντως ουσιώδης θα φανεί στις τιμές των ενοικίων.

Πάντως είναι βέβαιο ότι δεν έχουν πρόβλημα με την τήρηση βιβλίων οι εταιρίες που ήδη δραστηριοποιούνται στην βραχυχρόνια μίσθωση και εκμεταλλεύονται πολύ περισσότερα από τρία διαμερίσματα. Δηλαδή η «καρδιά» του προβλήματος.

Ευχάριστη συνάντηση για τον Ανδρουλάκη

Μια πολύ ευχάριστη συνάντηση θα έχει -όπως μαθαίνουμε- σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στον Έβρο προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις του κόμματος για την προστασία από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Πριν βρεθεί στο Δάσος της Δαδιάς (που θα έχει συνάντηση με τον Φορέα Διαχείρισης του εθνικού δρυμού) πρόκειται να επισκεφθεί το ζεύγος Αραμπατζή. Δηλαδή τους δύο ηλικιωμένους συνταξιούχους που έκαναν δωρεά 100.000 στο Νοσοκομείο του Διδυμότειχου. Με χρήματα που μάζεψαν μετά από δουλειά δεκαετιών στην Γερμανία.

Πρόκειται για μία κίνηση που «άγγιξε» το πανελλήνιο, αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, που θέλησε να τιμήσει την κίνηση ανιδιοτέλειας της κ.Σωτηρίας και του κ.Παναγιώτη. Δυο ανθρώπων που δίνουν παράδειγμα σε πολλές κατευθύνσεις…

Η παρέμβαση Μπακογιάννη

Το ότι η Ντόρα Μπακογιάννη τάχθηκε υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, είναι σίγουρα ένα δείγμα στήριξης στον σχεδιασμό που έχει ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να φέρει σχετικό νομοσχέδιο κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής του.

Αν φυσικά υπάρχει τέτοιος σχεδιασμός. Γιατί όταν δεν έχει προσδιοριστεί συγκεκριμένος χρόνος κατάθεσης όλα μπορεί να συμβούν. Με πιο πιθανό σενάριο το νομοσχέδιο να παραπεμφθεί προς το τέλος της κυβέρνητικής θητείας. Δηλαδή σε προεκλογική περίοδο που κανένα πρόεδρος της Ν.Δ δεν θα μπορούσε να ρισκάρει τέτοιες πρωτοβουλίες.

Βέβαιο όμως είναι πως η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη κάθε άλλο παρά θα μειώσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν στην Ν.Δ. Είτε αυτές προέρχονται από τους βουλευτές που «μεταγράφθηκαν» από το ΛΑΟΣ είτε (κυρίως) τον Αντώνη Σαμαρά.

Είναι γνωστό άλλωστε το …πόσο πολύ συμμερίζεται και εκτιμά τις απόψεις της αδελφής του νυν πρωθυπουργού, ο πρώην πρωθυπουργός. Τόσο για το συγκεκριμένο ζήτημα, όσο και για τα εθνικά θέματα.

Κάτι ξέρει

Προφανώς …κάτι ξέρει, ή έστω κάτι υποψιάζεται ο Δημήτρης Παπαδημούλης όταν δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως «θα συνεχίσει να φεύγει κόσμος από τον ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα. Αυτό το κόμμα το ξέρω πολύ καλά, ασφυκτιούν κορυφαία στελέχη και βουλευτές».

Το αν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα επιβεβαιωθεί είναι …θέμα χρόνου. Με δεδομένο ότι έχει οριστεί να γίνει συνέδριο του κόμματος στα τέλη του Φεβρουαρίου προφανώς μέχρι τότε ή ακριβώς τότε πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν.

Εκτός πια αν – για κάποιο λόγο που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί αυτή την στιγμή – αποφασιστεί να μην γίνει τελικά συνέδριο τους ΣΥΡΙΖΑ. Σε μία τέτοια περίπτωση όλα αλλάζουν. Άλλα – όπως είπαμε- είναι απίθανο ενδεχόμενο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα