Η αδιανόητη ΓΣΕΕ και τα “Πούλιτζερ” του Άδωνι

Ο υπουργός Ανάπτυξης μοιράζει βραβεία δημοσιογραφίας από το twitter και η Γενική Συνοσπονδία Εργατών Ελλάδας δεν και πολλά μπλεξίματα με όσα απασχολούν τους εργαζόμενους.

Η απίστευτη ΓΣΕΕ του Παναγόπουλου

Αν μην τι άλλο εντυπωσιακή η εξήγηση που έδωσε η ΓΣΕΕ σχετικά με το γιατί δεν …συμμετέχει στην σημερινή απεργία (που αναμένεται να είναι και μαζική). Όπως εξήγησε έχει συνέδριο οπότε «οι καλοθελητές κάθε απόφαση θα την ενέτασσαν σε εκλογικές σκοπιμότητες».

Ούτε λίγο ούτε πολύ η διοίκηση του Γιάννη Παναγόπουλου μας είπε ότι …έχει τα δικά της, «τα εσωτερικά», και δεν μπορεί τώρα να εμπλακεί με το ζήτημα που απασχολεί τους πάντες. Κυρίως μάλιστα τους εργαζόμενους που –υποτίθεται- ότι εκπροσωπεί. Υποθέτουμε ότι εκείνοι που «ζουν από τον μισθό τους», όπως έλεγε κι ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιούν τα τραίνα.

Να θυμίσουμε πάντως ότι στο παρελθόν οι «εκλογικές σκοπιμότητες» δεν εμπόδισαν την διοίκηση της ΓΣΕΕ να παρέμβει σε ζητήματα ευρύτατου δημόσιου ενδιαφέροντος. Όπως για παράδειγμα το να ταχθεί υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

Δεν γίνεται πιστευτός

Σπάνια στο παρελθόν έχει τύχει ένας υπουργός να διαψεύδει κάτι τόσες φορές και κανείς να μην τον πιστεύει. Ο λόγος για τον Κώστα Σκρέκα, τον υπουργό Περιβάλλοντος. Έχει ήδη αναφέρει πάνω από 10 φορές ότι δεν σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει το νερό με το νομοσχέδιο που έφερε στην Βουλή, όμως κανείς δεν θεωρεί πως λέει την αλήθεια.

Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής οι φορείς των εργαζομένων, των δήμων αλλά και των περιβαλλοντικών οργανώσεων που κλήθηκαν είχαν όλοι την ίδια πεποίθηση: Η κυβέρνηση ετοιμάζει το έδαφος για να περάσει η παροχή ύδατος σε ιδιώτες.

Πράγμα μάλλον λογικό όταν αναθέτει την εποπτεία των υδάτων στην πρώην ΡΑΕ που γίνεται ΡΑΕΕΥ. Μια και η συγκεκριμένη ανεξάρτητη αρχή είναι «κατασκευασμένη» για να εποπτεύει αγορές και όχι «δημόσια αγαθά». Όπως τουλάχιστον αντιλαμβάνεται το Σύνταγμα το νερό.

Ατυχής έμπνευση για την Κεραμέως

Μάλλον ατυχής η έμπνευση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως να συγκρίνει την συμπεριφορά των βουλευτών στο κοινοβούλιο με την αγωγή που είχαν από τα σχολικά τους χρόνια. Σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «χρειάζεται ο σεβασμός των άλλων από το σχολείο, γιατί αυτό κάνω σε αυτή τη Βουλή, και εδώ είμαστε μια μικρογραφία της κοινωνίας». Ζητώντας μάλιστα να ακούει ο ένας βουλευτής τον άλλον και «να μην διακόπτουμε διαρκώς».

Όχι τίποτε άλλο μα αν η Νίκη Κεραμέως είχε επιδείξει την κοινοβουλευτική της συμπεριφορά όταν ήταν μαθήτρια μάλλον θα «είχε μείνει από απουσίες». Να της θυμίσουμε απλά πόσο καιρό την ζητούσαν και δεν την έβρισκαν στον κοινοβούλιο για να καταθέσει την σύμβαση με την εταιρία Cisco για την τηλε- εκπαίδευση.

Ό Άδωνις και οι δημοσιογράφοι

Απλό ερώτημα: Το να βγαίνει ένα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, όχι οποιοδήποτε αλλά ο Άδωνις Γεωργιάδης και να υπερασπίζεται δημοσιογράφους αναφέροντας συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα θεωρείται άραγε κάτι «κανονικό»;

Όχι τίποτε άλλο μα ο συγκεκριμένος εκτός από υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι συνήθως και μέλος της άτυπης «ομάδας προπαγάνδας» της κυβέρνησης όταν έρχονται «τα δύσκολα». Το έχει αποδείξει αρκετές φορές.

Δεν ξέρουμε αν οι δημοσιογράφοι στους οποίους αναφέρθηκε ένοιωσαν ικανοποίηση, άλλα είναι βέβαιο ότι μια τέτοια αναφορά δεν ισοδυναμεί με … «Πούλιτζερ». Το αντίθετο θα λέγαμε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα