Η αυτοπεποίθηση του Λοβέρδου και ο Άδωνις που αγαπάει την δουλειά του

Όταν ο υπουργός Ανάπτυξης πλέκει εγκώμια για επενδυτή και δηλώνει σχεδόν πως μας έκανε χάρη, ενώ ο Λοβέρδος "νοιώθει ασφαλής στην τοποθεσία ΠΑΣΟΚ"

Ο Άδωνις για τον Γ.Προκοπίου

Είναι ωραίο να σου αρέσει η δουλειά σου. Ισχύει και στην περίπτωση που κάποιος είναι υπουργός Ανάπτυξης. Όπως –καλή ώρα- ό Άδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος έχει δηλώσει πολλάκις πως αντιλαμβάνεται ως καθήκον του να «κάνει εύκολη την ζωή των επενδυτών». Φαίνεται όπως πως του θαυμάζει κιόλας. Κάτι που φάνηκε χθες στην Βουλή, όταν – απαντώντας σε ερώτηση- μίλησε για τον Γιώργο Προκοπίου, τον επενδυτή στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Τον αποκάλεσε «ευφυή» άνθρωπο που «έχει ήδη ένα καταπληκτικό Ναυπηγείο στη Χαλκίδα» και το πήγε ακόμη παραπέρα. Όπως δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης «για τη χώρα μας το ότι έχει πάρει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ένας επενδυτής και ένας πατριώτης του διαμετρήματος του Γιώργου Προκοπίου μόνο χαρά και προκοπή για τη δυτική Αθήνα και τον Σκαραμαγκά μπορεί να σημαίνει. Μακάρι η Ελλάδα να είχε και άλλους Γιώργους Προκοπίου, θα είχε μεγάλη προκοπή, γιατί μιλάμε για άνθρωπο που ξεκίνησε σχεδόν από το μηδέν, που έκανε μια τεράστια περιουσία στο διεθνή στίβο της ναυτιλίας, που φέρνει τα λεφτά του και τα επενδύει κατά κόρον στην Ελλάδα, ενώ θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε αλλού».

Ο Λοβέρδος και η συγκυρία

Όταν ακόμη και στον ΣΚΑΙ θεωρούν τις ατάκες του Ανδρέα Λοβέρδου περί του ότι «δεν διαγράφεται» αλαζονικές, ε δεν μπορεί παρά να είναι. Ένα ενδιαφέρον ερώτημα μάλιστα αποτελεί η συγκυρία στην οποία ο Ανδρέας Λοβέρδος πραγματοποίησε μια τηλεοπτική εμφάνιση με τόση αυτοπεποίθηση. Ήταν την ίδια μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «κυβερνήσεις από ένα κόμμα αλλά όχι από ένα χρώμα». Εγείρωντας υποψίες για …αποστασία.

Η Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται πάντως σε αυτή την υπόθεση να θέλει να λειτουργήσει με τους δικούς της όρους. Κι αυτοί υπαγορεύουν το να μην «παρακολουθεί» τον Ανδρέα Λοβέρδο στις εξάρσεις του καθότι θεωρεί πως έχει ήδη βάλει τα όρια της. Δηλαδή «κόκκινες γραμμές» τις οποίες ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να περάσει.

Μια φορά ήταν ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος που αποκάλυψε με τις δηλώσεις του πως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ συζητείται η διαγραφή του. Γιατί καμία από τις διαρροές που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες δεν το έφτασε μέχρι εκεί. Άντε να δούμε αν τελικά θα καταφέρει να φτάσει μέχρι τον Μάϊο ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ. Θυμίζουμε άλλωστε πως οι πολλοί από τους στενούς συνεργάτες του είναι ήδη σε άλλο κόμμα.

Το Μαξίμου και το γαλλικό περιοδικό

Μάλλον ενοχλήθηκε το Μέγαρο Μαξίμου από την χθεσινή ατάκα του Αλέξη Τσίπρα που αναφέρθηκε σε δημοσίευμα γαλλικού περιοδικού για τον ίδιο. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχω την εξής δραματική δυστυχία να με θεωρούν στην Ευρώπη μεταρρυθμιστή αλλά στην Ελλάδα ένα μέρος της αστικής τάξης και ιδίως της διαπλεκόμενης να με θεωρεί ακραίο ακτιβιστή και όχι μεταρρυθμιστή». Φράση την οποία ανάρτησε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προφανώς αυτό οδήγησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, στο να δημοσιοποιήσει επικριτικό άρθρο για τον Αλέξη Τσίπρα σε παλιότερη έκδοση του περιοδικού. Υποστηρίζοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «χάθηκε στην μετάφραση».

Όλα αυτά γίνονται προφανώς στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Είναι όμως άραγε φρόνιμο για την Νέα Δημοκρατία να αναφέρεται στην Γαλλία αυτή την περίοδο; Όχι τίποτε άλλο μα ο Εμμανουελ Μακρόν ήταν (και μάλλον είναι ακόμη) παράδειγμα προς μίμηση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως έχει πολλές φορές δηλώσει. Κι ως γνωστόν ο Γάλλος πρόεδρος δεν τα πηγαίνει και πολύ καλά με την γαλλική κοινή γνώμη και τους ψηφοφόρους.

Ανακοίνωσε ψηφοδέλτιο η Ν.Δ στα Χανιά

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Χανιά παρουσιάστηκε χθές στα γραφεία του κόμματος και επίσημα πλέον η χήρα του Μανούσου Βολουδάκη, Σέβη Αμανατίδου-Βολουδάκη είναι υποψήφια βουλευτής του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές. Αξιοσημείωτο είναι ότι ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη που παρουσίασε το ψηφοδέλτιο (ενώ δεν έχει παρουσιαστεί κανένα άλλο ψηφοδέλτιο σε νομό) και βέβαια καλωσόρισε την κ.Βολουδάκη

Από την πλευρά της η Σέβη Βολουδάκη σε μια σύντομη τοποθέτηση, δήλωσε ότι προέχει να βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ στα Χανιά αλλά και να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση. “Είναι η πρώτη φορά που βρίσκομαι από αυτή την πλευρά, συνήθως ήταν ο Μανούσος εδώ. Χρειάζεται όλοι μαζί, ενωμένοι να προσπαθήσουμε να έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, η χώρα να είναι σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου, με ασφαλή σύνορα και να βγάλουμε το κόμμα μας αυτοδύναμο και πρώτο στα Χανιά”.

Για την συνδικαλίστρια γιατρό

Έφτασε και στην Βουλή η περίπτωση της Αργυρής Ερωτοκρίτου. Της Παθολόγου που παρότι πρώτευσε (αρίστευσε δηλαδή στην γλώσσα της κυβέρνησης) ανάμεσα σε δεκάδες άλλους υποψήφιους για μία θέση ειδικευμένου παθολόγου στον Ευαγγελισμό στην συνέχεια «παροπλιστικε» σε κλινική. Εξέλιξη που όπως φαίνεται δεν είναι άσχετη με την συνδικαλιστική της δράση.

Στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Μέρα 25 Κρίτων Αρσένης, θυμίζει την ατάκα που είχε πει ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης: «Αυτοί με τις ντουντούκες δεν χωράνε στο δρόμο μας». Γι αυτό και ρωτά την ηγεσία του υπουργείου Υγείας αν «θα ανακαλέσει την τοποθέτηση της κ. Ερωτοκρίτου από την Πολυκλινική Αθηνών, πίσωστον Ευαγγελισμό, όπου βρίσκεται και η θέση για την οποία εξετάστηκε». Καθώς και αν «θα προβεί σε έλεγχο των πράξεων του Διοικητή του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός».

Φέρτε μετεωρολόγους

“Ερανιστικό νομοσχέδιο”! Ένα από τα θέματα της σημερινής ατζέντας του υπουργικού Συμβούλιου. Από τώρα σας διαβεβαιώνουμε πως για την ανάλυση της συγκεκριμένης είδησης δεν θα χρειαστούν δημοσιογράφοι και πολιτικοί αναλυτές αλλά …μετεωρολόγοι.

Θα “βρέξει” τροπολογίες και θα χιονίσει ρουσφέτια. Ας μήν ξεχνάμε πώς η Βουλή δεν έχει πολλές συνεδριάσεις. Έρχεται Πάσχα και μετά εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα