Η καμπάνια του Κασιδιάρη και οι ηλεκτρικές καρέκλες στο Υγείας

Ο καταδικασμένος Χρυσαυγίτης μόνο συνέντευξη τύπου δεν ανακοίνωσε από τις φυλακές, ενώ ο Μητσοτάκης είπε κάτι περίεργα πράγματα για τους υπουργούς που ασχολούνται με το ΕΣΥ

Μόνο συνέντευξη τύπου δεν ανακοίνωσε

Το κόμμα Κασιδιάρη κόπηκε με από τις εκλογές, αλλά ο ίδιος ο Κασιδιάρης συνεχίζει να κάνει …προεκλογική εκστρατεία από τις φυλακές. Εκεί που – θυμίζουμε – τον έστειλε η ελληνική δικαιοσύνη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης!

Μάλιστα χθες – με την άνεσή του – δήλωσε πώς σήμερα θα προβεί και σε δηλώσεις ενόψει της εκλογικής διαδικασίας. Μόνο συνέντευξη τύπου δεν ανακοίνωσε για να προσκαλέσει τα ΜΜΕ (είναι βέβαιο ότι θα υπήρχαν αρκετά πρόθυμα να πάνε).

Μάλλον όσοι ασκούν κριτική στην κυβέρνηση στον …αόριστο λέγοντας ότι «επέτρεψε» στον Κασιδιάρη να κάνει ότι θέλει, πρέπει να «το γυρίσουν» στον ενεστώτα. Πιο σωστά στον ενεστώτα διαρκείας μια και τα ίδια θα ισχύουν και στην περίπτωση που έχουμε δεύτερη κάλπη.

Ακροδεξιά σε …Πλεύση

Μια μικρή έκπληξη(;) είχε η δημοσκόπηση της Prorata σχετικά με το που θα κατευθυνθούν οι ψήφοι του κόμματος Κασιδιάρη σε περίπτωση που το κόμμα αυτό αποκλειστεί από τις εκλογές. Όπως και έγινε.

Το μεγαλύτερο μέρος θα κατευθυνθεί προς το ΕΑΝ του (για λίγο αντιπροέδρου) Αναστάσιου Κανελόπουλου (24%), ένα σημαντικό ποσοστό στην Ελληνική Λύση του Κυριακου Βελόπουλου (11%) και την Εθνική Δημιουργία του Θάνου Τζήμερου (10%). Όμως ένα δυνατό ποσοστό στο 10% κατευθύνεται προς την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Όπως φαίνεται η «πατριωτική» στροφή των τελευταίων χρόνων έπιασε τόπο για την πρώην πρόεδρο της Βουλής…

Ηλεκτρικές καρέκλες

Λίγο περίεργη η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στην εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία.

Ευχαρίστησε αυτούς που «κάθησαν και κάθονται ακόμα στις «ηλεκτρικές καρέκλες» του Υπουργείου Υγείας, είτε κατά την πρώτη φάση, τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια ο οποίος δεν είναι εδώ, τον Αναπληρωτή Υπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη, στη συνέχεια τον Υπουργό, Θάνο Πλεύρη, την Αναπληρώτρια Υπουργό, Μίνα Γκάγκα, τη Ζωή Ράπτη».

Η φράση που χρησιμοποίησε θα είχε μια λογική για την περίοδο της πανδημίας. Όμως γιατί οι καρέκλες παραμένουν «ηλεκτρικές»; Σύμφωνα με όσα μας έχει πει η κυβέρνηση τα πράγματα στην υγεία πάνε πλέον καλά. Το ΕΣΥ εκσυγχρονίστηκε και έρχονται ακόμη καλύτερες μέρες.

Άλλωστε η πρώτη θέση στην Ειρήνη Αγαπηδάκη στο ψηφοδέλτιο επικρατείας δόθηκε, ως φόρος τιμής για την συνεισφορά της στον τομέα της Υγείας. Έτσι δεν είναι;

Μηνύσεις

Εντωμεταξύ ακόμη και μηνύσεις στους διοικητές των νοσοκομείων που θα εφαρμόσουν την τελευταία εγκύκλιο της Μίνας Γκάγκα σχετικά με τις εφημερίες γιατρών που θα καλύπτουν …κάθε ειδικότητα φαίνεται ότι ετοιμάζει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών.

Σε ανακοίνωσή που εξέδωσε αναφέρεται πως «προειδοποιούμε κάθε διοικητή νοσοκομείου που θα τολμήσει να δώσει εντολή για «εφημερία τομέα», πως θα είναι προσωπικά υπόλογος για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο και για παραβίαση του νόμου περί αντιποίηση ειδικότητας».

Ιερά Ραφάλ

Τελικά τα Ραφάλ που αγοράστηκαν το 2021 έναντι του διόλου ευτελούς ποσού των 2,49 δις ευρώ δεν ήταν μόνον απαραίτητα για την άμυνα της χώρας, όπως υποστήριζε η κυβέρνηση. Ήταν και …ιερά!

Κάπως έτσι τα παρουσίασε ο υποψήφιος της Ν.Δ στην Λάρισα Μάξιμος Χαρακόπουλος. Όπως δήλωσε σε ομιλία του Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στη Χάλκη του Δήμου Κιλελέρ«η εκκλησία μας εύχεται και προσεύχεται “αποδίωξον αφ’ ημών πάντα εχθρόν και πολέμιον”, εμείς ως πολιτεία έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε με ισχυρές ένοπλες δυνάμεις την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας απέναντι σε κάθε ξένη επιβουλή».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα