Η βόμβα στις πανελλήνιες και οι γέφυρες του Γιώργου Παπανδρέου

Όταν ο πρώην πρωθυπουργός μιλά για τις αυριανές συμμαχίες του ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ θεωρεί πρόβλημα το να μπούν περισσότεροι υποψήφιοι στα ΑΕΙ.

Η βόμβα

Για αιφνιδιασμό και «βόμβα στις πανελλαδικές» κατηγορεί – ούτε λίγο, ούτε πολύ – η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή στο πρόγραμμα του – το οποιο παρουσίασε ολόκληρο χθες και ο Αλέξης Τσίπρας– προβλέπει την κατάργηση της Ελάχιστής Βάσης Εισαγωγής. Μάλιστα ο γραμματέας της Ν.Δ Παύλος Μαρινάκης σχολίασε πως «είναι ο ορισμός του χυδαίου πολιτικαντισμού να υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ αλλαγή του πλαισίου διεξαγωγής των εξετάσεων στο παρά πέντε».

Να υποθέσουμε ότι στην Νέα Δημοκρατία δεν είναι γνωστή αυτή η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και την πληροφορήθηκε μόλις χθές; Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για κατάργηση της Ελάχιστής Βάσης από την …τότε που νομοθετήθηκε από την Νίκη Κεραμέως. Δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2021.

Επίσης αξίζει να αναρωτηθεί κανείς τι είδους “αναστάτωση” μπορεί να προκαλέσει σε γονείς και μαθητές μια εξαγγελία που βγάζει αντί να βάζει εμπόδια στην πρόσβαση των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση; Ας ρωτήσουν στην Ν.Δ και κανέναν από αυτούς…

Μήνυμα ΓΑΠ

Ξεκάθαρες γέφυρες ανοίγει ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως φαίνεται από την συνέντευξη που παραχώρησε στην “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” και τον δημοσιογράφο Αχιλλέα Ροδίτη. “Εμείς προτάσσουμε το πρόγραμμα μας. Τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις απέναντι στους προοδευτικούς πολίτες. Εκείνους που πιστεύουν στις αρχές μας και συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση των θέσεων μας, καθώς και σε εκείνους που ψηφίζουν για να δουν ουσιαστικές και ριζοσπαστικές αλλαγές σε μια χώρα που ταλανίζεται από τη φτωχοποίηση, την ανασφάλεια, και την κοινωνική αδικία. Εάν και εφόσον υπάρξουν οι προϋποθέσεις αυτές, δηλαδή οι προγραμματικές μας αρχές να υπηρετηθούν σε μια κυβερνητική συμμαχία, θα πρέπει να διαπραγματευτούμε την σύνθεση μιας κυβέρνησης ικανής να ανταποκριθεί σε αυτούς τους στόχους” ανέφερε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Ο νοών νοείτο…

Παλιά μου τέχνη

Καθόλου ήσυχος για τα υπερ-πλεονάσματα που θα ζητηθούν από τις χώρες – μέλη της Ε.Ε δεν δηλώνει ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο Νότιο Τομέα της Αθήνας Γιάννης Μουζάλας. Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του «δεν ξέρουμε η κατάσταση μετά την πανδημία πως θα επανα-διαμορφωθεί».

Πάντως ήταν ξεκάθαρος στο ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάλληλη για να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση. Σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να το διαχειριστεί, διότι ήδη το έχει κάνει στο παρελθόν». Επισήμανε μάλιστα ότι «θα πρέπει να δώσουμε πολιτικές λύσεις και να συνταχθούμε με αυτούς τους λαούς που δεν θέλουν την αυστηρή λιτότητα που η Γερμανία θέλει να επιβάλει»

Νέες υποψηφιότητες στα Βόρεια

Πόρτα πόρτα περπατά υποψήφιος Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, Γιάννης Πούπκος. Με αφετηρία τον τραπεζικό κλάδο και το συνδικαλιστικό κίνημα δίνει αέρα ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, όπου και εκεί στον εν λόγω τομέα η μάχη είναι σκληρή. Έχοντας την Παρασκευή προγραμματίσει στο Μαρούσι, στο Δημαρχείο, στις 7 το απόγευμα, την κεντρική, πολιτική του ομιλία “φουλάρει” μηχανές. Η ανταπόκριση του κόσμου δείχνει πολύ θετική καθώς φαίνεται ότι η “κάλπη” δεν αποκλείεται να βγάλει εκπλήξεις με νέα πρόσωπα.

Χιλιαδες στα 10 χρόνια συνεργατισμού στη ΒΙΟΜΕ

Κατέκλυσαν το χώρο της ΒΙΟΜΕ, της πρώην βιομηχανίας Φίλκεραμ Τζόνσον, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες πολίτες αναδεικνύοντας την ανάγκη για μια πιο έντονη προσπάθεια, σε μια δύσκολη εποχή, για κινηματική δράση με αιχμή το περιβάλλον κι όχι μόνο. Πλέον ο χώρος αυτός, που βγήκε σε πλειστηριασμό στην αρχή του Φλεβάρη, αλλά και όπου εδώ και 10 χρόνια, μετά από την κατάληψη του εργοστασίου από τους εργαζόμενους, γίνεται πράξη η συνεργατική παραγωγή προϊόντων καθαριότητας αποτελεί μια κυψέλη όπου διοργανώνονται συζητήσεις και “ζυμώνονται” δράσεις σε όλο τον βορειοελλαδικό χώρο κι όχι μόνο. Την παραμονή της Πρωτομαγιάς και στο πλαίσιο μεγάλης συναυλίας, για τα 10 χρόνια, μάλιστα, χιλιάδες παρευρισκόμενοι τραγούδησαν με τους Βάσω Βασιλειάδου, Speakeasies swing band, Koza Mostra, Χαϊνηδες, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Χαρούλη, Foreplay, Paranoid reverb, Μormo, Καταχνιά, Άγγελοι Τσιτσάνη και Ravels.

Συγκέντρωση στα οινοποιεία

Σε φάση αναδιάρθρωσης βαίνει, όπως αναφέρει οικονομικός παράγοντας που έχει μπει δυναμικά στο χώρο του κρασιού και του εμφιαλωμένου νερού, αναμένεται να εισέλθει ο κλάδος των οινοποιείων. Όπως αναφέρει υπάρχουν πολλά μικρού, μεσαίου και μεγαλύτερου μεγέθους μονάδες, που παρά το ότι πήραν επιδοτήσεις, αναπτύχθηκαν κάπως, σήμερα, δυσκολεύονται να “τα βγάλουν πέρα”, έχοντας δανειακά βάρη αλλά και δυσκολίες πρόσβασης στην αγορά, με τιμές που θα εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητα. Αναπόφευκτα, καθώς μάλιστα τρέχουν και σχετικές διαδικασίες από fund, όπου έχουν περάσει αρκετά από τα δάνεια αυτά, θα υπάρξουν συνενώσεις και ένταση της διαδικασίας συγκέντρωσης. Οψόμεθα.

ΑΣΕΠ και ανθρώπινο δυναμικό

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση-Βιβλιοπαρουσίαση οργανώνεται για το νέο βιβλίο υπό την επιμέλεια του Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ), Επίκουρου Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου και Οικονομικών Θεσμών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Δικηγόρου παρ΄ Αρείω Πάγω και ΣτΕ Βασίλη Γ. Τζέμου “ΑΣΕΠ και Δίκαιο Ανθρωπίνου Δυναμικού στο Δημόσιο. Νέος Νόμος ΑΣΕΠ (Ν. 4765/2021). Ερμηνεία κατ΄άρθρο”.

Η Βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Τετάρτη 10 Μαϊου 2023 και ώρα 6 ΜΜ στην αίθουσα εκδηλώσεων Χάρης Καρατζάς του εκδοτικού οίκου Νομική Βιβλιοθήκη (Μαυρομιχάλη 23). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ Χαράλαμπος Χρυσανθάκης, ο Καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Μέλος της ΑΠΔΠΧ Σπυρίδων Βλαχόπουλος, ο Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Παναγιώτης Μαντζούφας και ο Επιμελητής του έργου Βασίλης Γ. Τζέμος. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Αλεξάκης(new247.gr). Συγγραφείς/Συνεργάτες στο έργο είναι οι Β. Τζέμος, Δ. Πυργάκης, Η. Μικρουλέας, Δ. Στράνης, Η. Μαυρομούστακου, Μ. Πραβίτα, Ι.Κοιμτζόγλου, Α. Παπακωνσταντίνου, Τ. Αναστασίου, Ε. Δραμαλιώτη. Π. Νομικός, Β. Χαραλαμπογιάννη. Ε.Αλαγιαλόγλου, Π. Στάγκα, Δ. Σιμιτζόγλου, Ε. Λάτσινου.

Αναμφίβολα η συγκυρία με την ανάγκη για αλλαγή σελίδας στο δημόσιο καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την όλη εκδήλωση και βέβαια το βιβλίο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα