Ο “δύσκολος” Ανδρουλάκης και ο απίστευτος Μπάμπης

Τα παράπονα του πρωθυπουργού για τον Νίκου Ανδρουλάκη μάλλον γύρισαν μπουμερανγκ ενώ ο Μ.Παπαδημητρίου αντιμετώπισε μια ιδεολογική δυσκολία την οποία όμως ξεπέρασε

Τι το ‘θελε;

Τελικά δεν ήταν και τόσο καλή η ιδέα του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποκαλέσει «δύσκολη» την συνεννόηση με τον Νίκο Ανδρουλάκη δηλώνοντας πως «του ζήτησα να συναντηθούμε και αρνήθηκε να με δει». Έτσι αποδεικνύεται εκ των υστέρων.

Όχι τόσο λόγω των ανακοινώσεων που ανταλλάχθηκαν μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Χαριλάου Τρικούπη για το θέμα, όσο γιατί …ξαναήρθε στην επιφάνεια η υπόθεση των υποκλοπών.

Το ότι ο Γιάννης Οικονόμου φρόντισε να θυμίσει πως η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός ζήτησε συνάντηση με τον Νίκου Ανδρουλάκη ήταν «8 μήνες πριν από αυτή την υπόθεση» μάλλον δεν έφτιαξε τα πράγματα. Αφήστε που το χρονικό σημείο στο οποίο υποτίθεται ότι ξεκίνησε να παρακολουθείται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκύπτει απλά από τους ισχυρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου και κανένα άλλο στοιχείο.

Βεβαίως τρέχει και η εισαγγελική έρευνα υπό την εποπτεία του Ισίδωρου Ντογιάκου. Όμως κανείς δεν περιμένει αποτέλεσμα από αυτήν πριν τις εκλογές.

Δεν θέλει πολλά

Γενικά πάντως αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει αποφύγει τις κατ’ ιδίαν επαφές με οποιονδήποτε αρχήγό άλλου κόμματος.

Ας θυμηθούμε ότι όπως δεν έχει συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έτσι και δεν είχε ποτέ του εκτεταμένες συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα. Παρότι έχουν βρεθεί στα ίδια αεροπλάνα και κυρίως στις ίδιες προσυνόδους των ευρωπαίων σοσιαλιστών.

Είναι βέβαιο πως αυτό δεν οφείλεται σε κάποιο είδους “αντικοινωνικότητα” του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αφού είναι γνωστό πώς έχει ιδιαίτερη ευχέρεια στις ανθρώπινες επαφές, είναι άμεσος και εύκολα “σπάει τον πάγο”.

Προφανώς τα αίτια πρέπει να αναζητηθούν στο πολιτικό επίπεδο. Και στο “στρίμωγμα” που αναμένει το ΠΑΣΟΚ στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο που αναμένεται να ξεκινήσει.

Μπάμπης ο απίστευτος

Ώρες – ώρες γίνεται πραγματικά απίστευτος ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, που φαίνεται πως συνεχίζει να έχει ένα είδος αλλεργίας σε οποιαδήποτε διευκόλυνση των πολιτών, ακόμη και αν αυτή εντάσσεται στο προεκλογικό σχεδιασμό της Ν.Δ.

Μιλώντας ως εισηγητής στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει 120 δόσεις για αποπληρωμή κάποιων οφειλών στο δημόσιο δήλωσε πως «όταν ο αξιότιμος Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μου είπε ότι θα έπρεπε να εισηγηθώ το νομοσχέδιο, ότι ήταν προφανώς ένα είδος ιδεολογικής τιμωρίας, επειδή πίστευα πάντοτε ότι οι 120 δόσεις είναι επικίνδυνες, γιατί παγιδεύουν τους συμπολίτες μας συχνά μέσα σε ένα χάος οφειλών από το οποίο είναι δύσκολο να βγουν μιας που 120 σημαίνει 10 χρόνια»!

Πάντως όπως διευκρίνισε τελικά «δέχτηκα με χαρά να το εισηγηθώ» γιατί «σε καταστάσεις έκτακτες να παίρνουμε έκτακτα μέτρα». Όπως για παράδειγμα τις περιόδους που πέφτουν τα ποσοστά…

Αδιάβαστος

«Αδιάβαστος» πιάστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος, απέναντι στον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη σε τηλεμαχία πρωινής ενημερωτικής εκπομπής στο MEGA.

Ο τηλεαστέρας-βουλευτής κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προκάλεσε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού για τη «δημιουργία εντυπώσεων, ωστόσο στα έδρανα βρίσκονταν ελάχιστοι βουλευτές της».

«Εκτίθεστε ως νέος βουλευτής, γιατί δεν γνωρίζετε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες» του αντέτεινε αφοπλιστικά ο Μιχάλης Κατρίνης, ενημερώνοντάς τον πως «εδώ και πολύ καιρό, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Τασούλας, έχει δώσει το δικαίωμα στους βουλευτές να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο και στις ονομαστικές ψηφοφορίες».

Ένα άρθρο

Στην Βουλή αλλά και στον Γιάννη Οικονόμου, αρμόδιο υπουργό για τα ΜΜΕ, έφθασε – όπως πληροφορήθήκαμε – μια διαμαρτυρία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δημήτρης Γληνός» για ένα άρθρο της εφημερίδας «Απογευματινή». Ο σύλλογος κατέθεσε αναφορά που με την σειρά τους κοινοποίησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη.

Αν αναρωτιέστε τι μπορεί πια να έλεγε ένα άρθρο εφημερίδας την απάντηση δίνει η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών. Αναφέρει πως «κατηγορεί συλλήβδην όλους τους δασκάλους που εργάζονται στα σχολεία της Πετρούπολης, ότι έχουν «ως “δεύτερη δουλειά” τις “εισπράξεις” από οίκους ανοχής, χαρτοπαικτικές λέσχες, μπαρ και νυχτερινά μαγαζιά για λογαριασμό συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος» στιγματίζοντας και συκοφαντώντας όχι μόνο τους δασκάλους μιας περιοχής αλλά ολόκληρο τον κλάδο».

Ομολογουμένως ακραίες καταστάσεις…

Για τους νέους

Οι δεύτερες εκλογές τον Ιούλιο είναι σχεδιασμός του Κυριάκου Μητσοτάκη για να μην ψηφίσουν οι νέοι. Στην θέση αυτή επιμένει ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως ο πρωθυπουργός «ανακοινώνει τη 2η κάλπη τον Ιούλιο όταν η νεολαία, που βρίσκεται στους δρόμους αυτή τη στιγμή η οποία είναι αποφασισμένη να τον καταψηφίσει, δεν θα μπορεί να ψηφίσει. Ουσιαστικά στερεί σε μεγάλο βαθμό το δικαίωμα ψήφου σε, τουλάχιστον, 500.000 χιλιάδες νέους που θα δουλεύουν».

Μάλιστα θύμισε πως «έχουμε καταθέσει μία τροπολογία, την οποία την έχει απορρίψει η Κυβέρνηση, να ψηφίζουν οι νέοι στον τόπο εργασίας τους. Γιατί δεν το κάνει αυτό; Θέλει να στερήσει την ψήφο στη νεολαία».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα