Ο ΦΠΑ των “ταβερνιάρηδων” και οι συνήθειες του Αθανασίου

Όταν ο πρωθυπουργός βλέπει στους ιδιοκτήτες ταβέρνας εχθρούς για τα έσοδα του κράτους και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Σαμαρα αναζητεί το κοινό της ακροδεξιάς.

Οι ταβερνιάρηδες

Την περίοδο του μνημονίου ήταν αυτοί που πούλαγαν τυρόπιτες και κουλούρια το πρόβλημα των δημοσιονομικών εσόδων. Τώρα είναι οι … ταβερνιάρηδες. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την απάντηση που έδωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα στο STAR.

Όπως είπε «όσο περισσότερες ηλεκτρονικές συναλλαγές έχουμε, όσες περισσότερες συναλλαγές σε μια ταβέρνα -τυχαία το αναφέρω- γίνονται με κάρτα και όχι με μετρητά, τόσο λιγότερες δυνατότητες υπάρχουν να κλέβει τον ΦΠΑ ο ιδιοκτήτης του καταστήματος». Όχι τίποτε άλλο μα και οι ιδιοκτήτες ταβέρνας στην μεσαία τάξη υποτίθεται πως ανήκουν…

Τα άκουσε…

Σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να απευθύνει κάλεσμα διακυβέρνησης στα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά. Συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά και το Μέρα 25. Σε προσωπικό επίπεδο όμως ο Γιάνης Βαρουφάκης τα … «άκουσε για τα καλά» χθες από τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως δήλωσε στην συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον υπουργό Οικονομικών του 2015 «οι προσωπικές μας σχέσεις δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο από το ’15. Είμαστε ευγενείς ανταλλάσσουμε μια καλημέρα, αλλά με τον άνθρωπο που ηχογραφούσε τις συνομιλίες μας και την ώρα που εμείς δεινοπαθούσαμε να σώσουμε τη χώρα αυτός κοίταζε να βγάλει ένα βιβλίο και μια ταινία για να κάνει ήρωα τον εαυτό του και να κρεμάσει τους τότε συντρόφους του ως προδότες, δεν μπορεί να υπάρξει μια σχέση εμπιστοσύνης»…

Α.Ι στο Μέρα 25

Σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης, σκέπτεται – όπως πληροφορηθήκαμε – να «βγάλει» στον διαδικτυακό «αέρα» το Μέρα 25. Όπως όλοι γνωρίζουμε τα συστήματα ΑΙ είναι η «τελευταία λέξη της μόδας» στο internet τους τελευταίους μήνες.

Το όλο project βρίσκεται υπό καθεστώς δοκιμών αυτή την περίοδο αν και στην Μαυροματαίων θα προσπαθήσουν να το εμφανίσουν στην προεκλογική περίοδο. Εξυπακούεται πως η τεχνητή νοημοσύνη του Μέρα 25 θα είναι σε θέση να απαντήσει για όλα τα ζητήματα που θα αφορούν τις προτάσεις του κόμματος. Και είναι βέβαιο πως θα δεχθεί πολλές ερωτήσεις για το περίφημο σύστημα «Δήμητρα».

Είναι γνωστός ο Αθανασίου

Δεν είναι να …παγώνει κανείς από έκπληξη για το εγκώμιο που έπλεξε ο Χαράλαμπος Αθανασίου στον Αναστάσιο Κανελόπουλο. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής δεν το έκανε τυχαία. Γνώριζε και για ποιόν μιλούσε και τις σχέσεις του με τον Κασιδιάρη και την Χρυσή Αυγή.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του Αντώνη Σαμαρά με την κίνησή του αυτή ήθελε να απευθυνθεί στο συγκεκριμένο κοινό. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το κάνει. Αντιθέτως αποτελεί πρακτική του από όταν ξεκίνησε να πολιτεύεται

Οι ξενοφοβικές απόψεις του δεν κρύφθηκαν ακόμη και το 2019 όταν μιλούσε για «αλλοίωση πληθυσμού» στην Λέσβο καθώς και την εκτίμησή του ότι οι μουσουλμάνοι έχουν τόσους πολλούς απογόνους που σύντομα το νησί θα γίνει «νέα Ροδόπη».

Debate

Είναι πολύ πιθανόν να ασχοληθούμε με την προετοιμασία του debate των πολιτικών αρχηγών περισσότερο από την ίδια την τηλεμαχία και όσα θα πουν εκείνοι που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών. Η εμπλοκή των παρουσιαστών των καναλιών φαίνεται να το εγγυάται αυτό.

Ας ελπίσουμε ότι στο φετινό debate δεν θα αντιμετωπίσουμε τα παράδοξα φαινόμενα που είδαμε στο προηγούμενο: Δηλαδή οι πολιτικοί να καταφέρνουν να δώσουν απάντηση στον χρόνο που έχει προαποφασιστεί και οι δημοσιογράφοι να μη μπορούν στον ορισμένο χρόνο να «χωρέσουν» την ερώτησή τους…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα