Ο “κυριακάτικος” Μητσοτάκης και ο σαρωτικός Βενιζέλος

Στα πρότυπα της "αθλητικής Κυριακής" ο πρωθυπουργός θα κάνει απολογισμό κάθε τέλος της εβδομάδας, ενώ ο Βενιζέλος κονιορτοποίησε το νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις.

Μητσοτάκης …κάθε Κυριακή;

Εβδομαδιαίος απολογισμός κάθε Κυριακή βράδυ, από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Αυτό φαίνεται θα είναι το νέο μέτρο που αποφασίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για την τόνωση του προφίλ του πρωθυπουργού. Στα πρότυπα των αθλητικών εκπομπών.

Εξ ‘ου και η σχετική ανάρτηση στα πρωθυπουργικά social media. Μάλιστα στο τέλος της δέχονται έμμεσα συγχαρητήρια όσοι μπουν στο κόπο να την διαβάσουν. Το ζήτημα των υποκλοπών, αν και γίνεται μια μικρή αναφορά στο σχετικό κυβερνητικό νομοσχέδιο, είναι εμφανώς υποβαθμισμένο.

Πάντως η επισήμανση του πρωθυπουργού σύμφωνα με την οποία «διαπιστώσαμε το πόσο δύσκολο είναι να επικοινωνήσουμε στον κόσμο το σύνολο του κυβερνητικού έργου», προκάλεσε γέλιο στα περισσότερα επιτελεία των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Όπως σχολίαζαν αν με τόση «υπεροπλία» στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν «επικοινωνείται» το κυβερνητικό έργο, τότε κάτι δεν πάει καλά με το κυβερνητικό έργο.

(Να σημειωθεί πάντως ότι σε έναν βαθμό αυτή η καινούργια τακτική «κλέβει» την δουλειά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου. Τι θα λέει κάθε Δευτέρα;)

Ένα πράσινο ΌΧΙ

Ένα ωραιότατο «όχι» αναμένεται να πει σήμερα το ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τις παρακολουθήσεις που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και μάλιστα δια στόματος Νίκου Ανδρουλάκη. Γι αυτό το λόγο άλλωστε παραχωρεί συνέντευξη Τύπου μαζί με τον γνωστό συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο. Εκεί θα κατατεθεί η αυτόνομη πολιτική πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι επιλύεται με σαφήνεια μία… σύγχυση που υπήρξε με τις πρώτες τηλεοπτικές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που είχε χαρακτηρίσει «θετικό» το ότι η κυβέρνηση έφερε νομοθετική πρόταση για το ζήτημα αυτό. Άλλωστε είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα δήλωση του Κώστα Σκανδαλίδη στην Βουλή. Είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πώς πρόκεται για «ένα νομοσχέδιο – παραδοχή της ενοχής με τον μη ομολογημένο σκοπό, όχι απλά να διορθώσει το «λάθος» κατά τον Πρωθυπουργό, αλλά να καταστεί κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την κυβερνώσα παράταξη».

Τώρα για το αν υπήρξαν φωνές στο ΠΑΣΟΚ που είδαν θετικά την κυβερνητική πρωτοβουλία η απάντηση είναι: Ναι, υπήρξαν και είναι αυτές που φαντάζεστε. Πάντως δεν θα ακουστούν, όπως έχουν δεσμευθεί, στην κοινοβουλευτική συζήτηση. Σε αυτές πάντως οφείλεται το ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει κάποια επιμέρους άρθρα του νόμου.

Φύλο και φτερό από τον Βενιζέλο

Να σημειωθεί ότι το εν λόγω νομοσχέδιο έγινε ήδη «φύλο και φτερό» από έναν ακόμη συνταγματολόγο με «ειδικό ρόλο». Τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μάλιστα ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά «χτυπά άσχημα» την κυβέρνηση λέγοντας – σε άρθρο του στην “Καθημερινή”- πως το νομοθέτημα δεν είναι συμβατό με την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ). Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το πρόσωπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις αρχές Ιουνίου πρότεινε για μέλος της Επιτροπής Σοφών που σύστησε το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν… φείδεται αιχμηρών διατυπώσεων. Όπως λέει με το νομοσχέδιο «όλοι μπορούν να παρακολουθούνται για όλα», υποστηρίζει πως ο νομοθέτης «κατασκευάζει μια δικής του επινόησης έννοια πολιτικού προσώπου» ενώ «ο ΠτΒ έρχεται στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να πρέπει να εγκρίνει την πιθανή παρακολούθηση της Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού ή αρχηγού κόμματος». Δίχως μάλιστα να έχει τέτοιες συνταγματικές αρμοδιότητες.

Ομολογουμένως σαρωτικός…

Real Estate από το υπουργείο Εργασίας

Το υπουργείο Εργασίας μπορεί να επαίρεται για τα 250 ευρώ που θα δώσει τα Χριστούγεννα σε κάποιους συνταξιούχους και σε κάποιους ανέργους με το ασφαλιστικό του νομοθέτημα. Όμως δεν λέει και πολλά για τις… real estate business που περιλαμβάνει αυτό το νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με όσα λέγοντας καμιά 10αριά ωραιότατα κτίρια στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με διάταξη του νομοσχεδίου, φεύγουν από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων και περνάνε στα χέρια της κεντρικής διοίκησης. Η αξία των ακινήτων θρυλείται πως είναι αρκετά μεγάλη και πως αυτή η κίνηση δεν είναι καθόλου μα καθόλου τυχαία.

Το που θα καταλήξουν τα οικήματα θα το δούμε στην συνέχεια. Για την ώρα πάντως για όσα βρίσκονται υπό εκμίσθωση, τα χρήματα δεν θα πηγαίνουν σε αυτούς που τα δικαιούνται, δηλαδή στους ασφαλισμένους του ταμείου.

Επίδειξη μόδας σε κτίριο της Βουλής;

Ανάρπαστο έχει γίνει το κτίριο του Καπνεργοστασίου, ιδιοκτησίας της Βουλής, στην Οδό Λένορμαν. Το οίκημα ανακαινίζει η Βουλή σε συνεργασία με το Ίδρυμα ΝΕΟΝ του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο. Δεν το λέμε εμείς το είπε ο Κώστας Τασούλας τονίζοντας ότι η Βουλή σκοπεύει να το αξιοποιήσει ως εκθεσιακό κέντρο.

Όπως δήλωσε πρόσφατα «είναι απίθανο τι φορείς και τι πρόσωπα, τι απίθανα και ευφάνταστα αιτήματα δεχόμαστε -ακόμη και επίδειξη μόδας – για να στεγαστούν στο Καπνεργοστάσιο». Επίσης είπε ότι «έχουμε αιτήματα για να γίνουν στο Καπνεργοστάσιο εκδηλώσεις εταιρικές, εκδηλώσεις πολιτιστικές, ακόμη και εκδηλώσεις προβολής της ελληνικής κουζίνας».

Πάντως όπως πληροφορηθήκαμε τα αιτήματα αυτά δεν σχετίζονται ούτε με γνωστή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής, ούτε με Οίκο Μόδας ο οποίος έχει έμμεσες σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα