Ο Μητσοτάκης πάει… χέρι-χέρι και ο Λοβέρδος έψαχνε μικρόφωνο

Πώς προέκυψε ο αιφνίδιος θαυμασμός του Καρατζαφέρη για τον πρωθυπουργό; Ένα ερώτημα που πλανάται ενώ ο Λοβέρδος άργησε μεν, άλλα έσπευσε να "μπεί" στην κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ

Χέρι – χέρι…

Μια ενδιαφέρουσα ερμηνεία για το εγκώμιο που έπλεξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ακούσαμε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθό. Εκτίμησε πως “οι κινήσεις προσέγγισης και το κλείσιμο του ματιού σε δυνάμεις της Ακροδεξιάς ακόμα και των χουντοβασιλικών υπολειμμάτων στη χώρα που έγιναν τις προηγούμενες μέρες έχουν αρχίσει να αποδίδουν”.

Το πήγε μάλιστα ακόμη παραπέρα λέγοντας πως “νομίζω ότι στήνεται ένα σκηνικό άρσης ενός πολιτικού αδιεξόδου που είχε μέχρι τώρα η Κυβέρνηση από την κάλπη της απλής αναλογικής και την αδυναμία της να διασφαλίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας. Νομίζω ότι είναι σαφές ότι πλέον η πολιτική γραμμή της Κυβέρνησης είναι η εγκατάλειψη του Κέντρου”.

Βρήκε και τα ‘πε ο Λοβέρδος

Η αλήθεια είναι πως …άργησε ο Ανδρέας Λοβέρδος να παρέμβει στην ανταλλαγή δηλώσεων ανάμεσα σε Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου. Πράγμα περίεργο για ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που πολιτεύεται με βασικό “προσόν” την αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορική.

Όμως με το …πρώτο δημόσιο βήμα που βρήκε μπροστά του (στην προκειμένη η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής) ξεκίνησε την επίθεση. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για “δηλώσεις που έγιναν με βρώμικα μισόλογα. Απαράδεκτες και καταδικαστέες” προβλέποντας πως αυτό θα συνεχιστεί. Επίσης δήλωσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι “συνηθισμένοι να βαδίζουν σε βούρκο” και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζεται από κανέναν.

Πάλι καλά δηλαδή που βρέθηκε και αυτή η κοινοβουλευτική επιτροπή, αλλιώς θα τα έλεγε στο πλαίσιο των αγορεύσεων του στο ειδικό δικαστήριο ώς συνήγρος του επιχειρηματία Χρ.Καλογρίτσα.

Η απάντηση Κατρούγκαλου

Από ότι φάνηκε πάντως η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου “τσίγκλησε” τον παρόντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο που θέλησε να σχολιάσει μάλλον καυστικά. Όπως δήλωσε “εκείνα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θέλουν συνεργασία με την Ν.Δ αντι να το πουν ευθέως να χρησιμοποιούν αυτό τον έμμεσο τρόπο”. Σημείωσε πως “εγώ θέλω να πιστεύω τις δηλώσεις του ΠΑΣΟΚ που θέλει μια κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατική” άρα δίχως την Ν.Δ καλώντας “τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να είναι προσεκτικά, να μην υπονομεύουν τον λόγο του προέδρου της”

Επτασφράγιστες οι συμβάσεις για τα φάρμακα

Αν μη τι άλλο …τραβάει την προσοχή η τροπολογία που “πέρασε” το υπουργείο Υγείας από την Βουλή σχετικά με την σύσταση της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας. Όπως αναφέρεται στο άρθρο 2 της ρύθμισης το σύνολο των συμφωνιών που πραγματοποιεί η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων και των κλειστών προϋπολογισμών διαβιβάζονται εμπιστευτικά στον Πρόεδρο του ΕΚΑΠΥ, ενώ και οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στη διαδικασία αυτήν υπογράφουν δήλωση εμπιστευτικότητας.

Υποθέτουμε ότι η εν λόγω διάταξη εκπορεύεται από τις συνθήκες του πολύ σκληρού ανταγωνισμού που υπάρχει μεταξύ των φαρμακευτικών εταιριών. Σίγουρα πάντως δεν συνάδουν με την αίσθηση διαφάνειας που θα έπρεπε να δίνεται προς τον πολίτη. Ιδίως σε έναν χώρο από τον οποίο πολλές φορές έχουν ανακύψει σκάνδαλα. Με κορυφαίο αυτό της Novartis.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα