Οι κρίνοντες που δεν κρίνονται και το καρφί της Μιλένας

Διαβάζεται σε 4'

Όταν ο υφυπουργός Δικαιοσύνης λέει σε βουλευτές να μην ρωτάνε για την υπόθεση του Κολωνού και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που κάτι θύμισε στον υπουργό Περιβάλλοντος

Απαγορεύεται

Πολύ κακώς οι βουλευτές έθεσαν ερωτήματα στο κοινοβούλιο για την υπόθεση του Κολωνούν και την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως για τον Ηλία Μίχο μας είπε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπουγάς.

Μάλιστα έψεξε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που ρωτούσαν τον Γιώργο Φλωρίδη να εκφέρει γνώμη. Όπως δήλωσε ο Γιάννης Μπουγάς «αυτή η υποβαλλόμενη ερώτηση είναι συμπεριφορά αντικοινοβουλευτική» γιατί «καλείται ο υπουργός να παρέμβει στην δικαιοσύνη».

Μάλιστα σχολίασε ότι δεν μπορεί να μιλά για την δικαιοσύνη κάποιος που «έχει ανώτερη θέση».

Αφήνουμε κατά μέρος το ότι τα ερωτήματα στην πραγματικότητα δεν τα θέτουν οι βουλευτές αλλά οι πολίτες. Άραγε ό υφυπουργός θυμάται τι έχει κατά καιρούς δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το σκάνδαλο των υποκλοπών ή για την υπόθεση των Τεμπών;

Γιατί ο πρωθυπουργός ότι δηλώσει το λέει σίγουρα από … «ανώτερη θέση».

Το ύφος

Ενόχλησε την Μιλένα Αποστολάκη του ΠΑΣΟΚ το ύφος του υπουργού Περιβάλλοντος Θόδωρου Σκυλακάκη όταν αυτός εμφανίστηκε στην Βουλή προκειμένου να παρουσιάσει την τροπολογία για την μείωση του αγροτικού ρεύματος.

Όπως δήλωσε από το βήμα ο υπουργός  «ήρθε με πολύ ύφος» κι εμφανίστηκε «ως υπερασπιστής του αγροτικού εισοδήματος».

Θύμισε μάλιστα πως για να φθάσει η κυβέρνηση στο σημείο να φέρει την ρύθμιση «χρειάστηκε να προηγηθούν μπλόκα και κινητοποιήσεις και να κατέβουν οι αγρότες με τρακτέρ στην Αθήνα» και μάλιστα για προβλήματα που η κυβέρνηση δεν αναγνώριζε.

Η βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα του ΠΑΣΟΚ είχε όμως και παρατηρήσεις για την ίδια την τροπολογία. Όπως είπε «δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα εξασφαλιστεί η βέλτιστη για τους αγρότες τιμή» στο ρεύμα. Επίσης εκτίμησε ότι οδηγεί σε έναν «αυθαίρετο διακανονισμό του ηλεκτρικού χώρου εις βάρος της δημιουργίας ενεργειακών κοινοτήτων» από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Παραβίαση

Όταν η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) παραβιάζει την νομοθεσία για τον κατώτατο μισθό, τότε τι να πουν και οι εργοδότες που ακολουθούν ανάλογες πρακτικές; Αυτό συνέβη αν πιστέψουμε τις καταγγελίες που έφτασαν ακόμη και στην Βουλή.

Σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε η Θεανώ Φωτίου, από την Νέα Αριστερά, η ομοσπονδία εργαζομένων στην ΔΥΠ καταγγέλλει πως «η φύλαξη και ο καθαρισμός κτιρίων του φορέα στην Κεντρική Διοίκηση και υπηρεσίες των Περιφερειών Αττικής, Θεσσαλίας, Αν. Μακεδονίας-Θράκης και Πελοποννήσου, στο διάστημα από Οκτώβριο του 2022 και μέχρι Μάρτιο του 2024, ανατίθενται με απευθείας αναθέσεις μηνιαίας διάρκειας σε εταιρεία η οποία αμείβει τους εργαζομένους της με ποσά μικρότερα του κατώτατου νομοθετημένου μισθού».

Μάλιστα στην ερώτηση τονίζεται πως η ΔΥΠΑ «εξανάγκασε εργαζομένους της να εργασθούν με μισθό μικρότερο του ισχύοντος κατώτατου μισθού, και ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους να προσληφθούν ότι ο μισθός θα είναι χαμηλότερος του κατώτατου.  Καταθέσεις της μισθοδοσίας εργαζομένων της στην Τράπεζα που προσκομίσθηκαν στην Ομοσπονδία Υπαλλήλων της ΔΥΠΑ αποδεικνύουν μειωμένο μισθό έως και κατά 100 € σε σχέση με τον κατώτατο»

Στοχοποίηση δημοσιογράφου

Ένα ακόμη δείγμα του επιπέδου της ελευθερίας του τύπου στην Ελλάδα καταγράφει η ΕΣΗΕΜ-Θ: Την στοχοποίηση δημοσιογράφου που στην πανελλαδική απεργία της 28ης Φεβρουαρίου κατέγραψε αστυνομικές αυθαιρεσίες σε βάρος διαδηλωτών – απεργών.

Όπως αναφέρει η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης «στοχοποιήθηκε ονομαστικά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, που με ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους αποδοκιμάζουν όσα έγραψε σχετικά με τις πρακτικές που ακολούθησαν αστυνομικοί τη συγκεκριμένη ημέρα και αναφέρονται σε πιθανότητα αγωγής εις βάρος του.

Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, και μάλιστα από όργανα της Πολιτείας που έχουν υποχρέωση να τους διευκολύνουν στο έργο τους, είναι πρακτική που εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση».

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη, μάλλον ούτε η τελευταία, φορά…

Ρηχός

«Σκεφτείτε τι έχουν προσπαθήσει να μου προσάψουν από την αρχή. Πρώτα ήταν ότι είμαι life style και ρηχός…» διαμαρτύρονταν προχθές στο ΜEGA ο Στέφανος Κασσελάκης.

Υποθέτουμε λοιπόν πως το βιντεάκι (των 200 ευρώ όπως λέει) με το κούρεμα το δημοσιοποίησε για να αντιστρέψει αυτή την εικόνα και να δώσει μια αποφασιστική απάντηση στις κατηγορίες.

Μπορεί πάλι να ήθελε με κάποιο τρόπο να φέρει στη επικαιρότητα τα θέματα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις και δεν είχε άλλη αφορμή.

Προφανώς δεν του έκανε η εμπλοκής της φρεγάτατας Ύδρα σε εχθροπραξίες στην ανατολική Αφρική. Ούτε και το νομοσχέδιο που «πέρασε» από την Βουλή και αφήνει υπόνοιες για εμπλοκή ελλήνων στρατιωτικών στην Ουκρανία και το οποίο καταψήφισε το κόμμα του…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα