Όταν η Ν.Δ “αποκλείει” την Εκκλησία και ο “άλλος τρόπος” του Άδωνι

Διαβάζεται σε 3'

Ο υπουργός Υγείας ξέρει πως να διασφαλίσει την καθαριότητα των νοσοκομείων δίχως προσλήψεις ενώ η Ν.Δ προσπαθεί να πείσει ότι κρατάει αποστάσεις από την Ιερά Σύνοδο

Δεν έπεισε

Δεν μας έπεισε καθόλου η Νέα Δημοκρατία περί του ότι …αντιδρά στην Εκκλησία της Ελλάδας. Ούτε με την δήλωση του Άκη Σκέρτσου, «ο πολιτικός γάμος είναι υπόθεση της πολιτείας», ούτε επειδή δεν κάλεσε την Ιερά Σύνοδο στην ακρόαση φορέων της Βουλής και στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η δικαιολογία του προέδρου των Επιτροπών που συζητείται το νομοσχέδιο ήταν πως η θέση της Εκκλησίας είναι γνωστή. Οπότε δεν απαιτείται να εκφραστεί και στο κοινοβούλιο.

Μόνο που το ίδιο ισχύει π.χ και για την ΓΣΕΕ ή τις Ενώσεις των Εμπόρων όταν συζητούνται εργασιακά η φορολογικά νομοσχέδια. Όμως οι οργανώσεις αυτές καλούνται να γνωμοδοτήσουν. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα κατάθεσης ερωτήσεων από τους βουλευτές.

Οπότε είναι προφανές ότι πρόκειται για πολιτικό ελιγμό. Ώστε να μην υπάρχουν στο ίδιο «πλάνο» εκπρόσωποι της κυβέρνησης που να διαφωνούν με την Εκκλησία. Δείγμα σαφές ότι η σχέση εξάρτησης παραμένει αλώβητη.

Πιο ουσιαστική

Πάντως η συζήτηση που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Βουλή για νομοσχέδιο της ισότητας στον γάμο είναι πολύ πλουσιότερη και ουσιαστική από όσο παρουσιάζεται.

Η ανταλλαγή επιχειρημάτων γίνεται σε πολλά επίπεδα: Επιστημονικό, φιλοσοφικό, κοινωνικό και φυσικά πολιτικό. Πολλά προκύπτουν για τις τακτικές και τις αντιθέσεις των κομμάτων. Όπως και για τις ιστορικές καταβολές.

Είναι επίσης ενδεικτικό για το τι πραγματικά σημαίνει ακροδεξιά σε αυτή την χώρα.

Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι περισσότερο από μερικές «πιασσάρικες» ατάκες και τα «μαντέματα» για το πόσοι βουλευτές θα υπερψηφίσουν,  θα απέχουν, ή θα καταψηφίσουν.

Άπλετος χρόνος

Να σημειωθεί πως η κυβέρνηση δίνει …άπλετο χρόνο σε αυτό το νομοσχέδιο. Δύο εβδομάδες συνεχούς διαλόγου στην Βουλή. Μόνον στον Προϋπολογισμό του κράτους υπάρχει αυτή η πολυτέλεια.

Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις μέχρι τώρα συνήθειές της. Αυτές που ήθελαν σημαντικά νομοσχέδια να «περνάνε» είτε μέσα στο κατακαλόκαιρο, είτε με διαδικασίες εξπρές.

Θα έχει τους λόγους της φαίνεται…

Ιεράρχηση

Πολύ ενδιαφέρουσα απάντηση από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη όταν ρωτήθηκε γιατί δεν προσλαμβάνονται καθαρίστριες στα δημόσια νοσοκομεία ενώ επιμένει ότι θα λήξουν οι υφιστάμενες συμβάσεις.

Όπως είπε «υπάρχει μια ιεράρχηση στις ανάγκες των νοσοκομείων και πρώτη είναι οι ιατροί και οι νοσηλευτές και όχι η κάλυψη των αναγκών για καθαριότητα που μπορεί να γίνει και με διαφορετικό τρόπο».

Υποθέτουμε από την εξήγηση αυτή πως αν ρωτήσουμε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο αυτή την στιγμή οι περισσότερες θέσεις γιατρών θα είναι καλυμμένες. Όσο για τον «άλλο τρόπο» που υπαινίσσεται ο υπουργός Υγείας προφανώς σχετίζεται με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας.

Εκτός κι αν έχει κάποια άλλη φαεινή ιδέα που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί…

Συνεπής

Απολύτως συνεπής ο Μιχάλης Κατρίνης στο να «κυνηγά» την κυβέρνηση για τον περιορισμένο τραπεζικό δανεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έτσι λοιπόν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε μία ακόμη επίκαιρη ερώτηση στο οικονομικό επιτελείο για το θέμα αυτό.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων «παρά την κερδοφορία των τραπεζών, δεν χορηγούνται νέα δάνεια ενώ το 90% όσων ασκούν οικονομική δραστηριότητα στη χώρα είναι αποκλεισμένο από την τραπεζική ρευστότητα και τα χαμηλότοκα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις συνθήκες ανάπτυξης των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα