Όταν ο Άδωνις ενθουσιάζεται και ο Δένδιας όχι

Διαβάζεται σε 4'

Πολύ χαρούμενος δήλωσε ο υπουργός Εργασίας για τον αντικαταστάτη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην Βουλή, ενώ ο υπουργός Άμυνας δεν φαίνεται να μοιράζεται τον ευθυμία άλλων κυβερνητικών στελεχών για τα F-35

 Η διακριτική παρουσία του Δένδια

Όσο «φουντώνει» η συζήτηση για τους εξοπλισμούς και τα F-35 τόσο περισσότερο τονίζεται μία … διακριτική παρουσία (αν όχι απουσία) από τον δημόσιο διάλογο. Αυτή του Νίκου Δένδια.

Είναι κάπως παράδοξο το να μιλάνε όλοι για το ζήτημα αυτό και να σιωπά (συγκριτικά τουλάχιστον) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Χώρας. Μάλιστα ακόμη και αν γίνει αποδεκτό το αίτημα του Αλέξη Χαρίτση για να συνεδριάσει η Επιτροπή Εξωτερικών & Άμυνας επί του θέματος, η συζήτηση θα γίνει «κεκλεισμένων των θυρών».

Μια φορά στην τελευταία στου συνέντευξη στην «Καθημερινή» ο Νίκος Δένδιας δήλωσε βέβαιος μεν για την απόκτηση των F-35. Αλλά δίχως να μοιράζεται τον ενθουσιασμό άλλων μελών της κυβέρνησης η του Μεγάρου Μαξίμου. Είχε αναφέρει πως τα αεροσκάφη «δεν είναι απαραίτητο να τα πάρουμε αύριο το πρωί».

Σημείωσε μάλιστα με νόημα πως «παίρνοντας οπλικά συστήματα μόνο στην κορυφή της πυραμίδας και αγνοώντας τη βάση της πυραμίδας, δεν πάμε μπροστά. Η Πολεμική Αεροπορία, που έχει F-35 αλλά δεν έχει επαρκή μεταγωγικά αεροσκάφη, δεν είναι μία σύγχρονη Πολεμική Αεροπορία, μην κοροϊδευόμαστε. Το F-35 θα το πάρουμε πάντως, δεν χρειάζεται καθόλου να ανησυχεί η ελληνική κοινωνία γι’ αυτό»

Ενθουσιασμός

Σχεδόν …παρεξηγήσιμος ο ενθουσιασμός που επέδειξε ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης από τα κυβερνητικά έδρανα για την απόκτηση της βουλευτικής ιδιότητας από τον Δημήτρη Καλογερόπουλο. Τον βουλευτή δηλαδή που αντικατέστησε στο κοινοβούλιο τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη μετά την εκούσια «αποστράτευση» του από την πολιτική.

Αφού είχε απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση ο Άδωνις Γεωργιάδης έριξε μια ματιά από το κυβερνητικό θεωρείο στα έδρανα και εκεί είδε τον υποψήφιο Δυτικού Τομέα και πρώην δήμαρχο του Αιγάλεω λέγοντας: «Θέλω να χαιρετήσω τον Δημήτρη Καλογερόπουλο. Η χαρά που σε βλέπω μαζί μας είναι ανυπέρβλητη. Καλωσήρθες»,

Από μια τόσο ένθερμη αντίδραση θα μπορούσε να υποθέσει κανείς πως ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ όχι απλά δεν στενοχωρήθηκε αλλά αντιθέτως χάρηκε με την αλλαγή που προέκυψε στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Παλιές συνήθειες

Τις …παλιές του συνήθειες φαίνεται πως θυμήθηκε ο Κώστας Κυρανάκης. Τότε δηλαδή που με την «οπαδική» πολιτική του συμπεριφορά και τις δηλώσεις του που δημιουργούσαν αντιδράσεις είχε αναγκάσει το κόμμα του να τον «βάλει στον πάγο» για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με τέτοιο ύφος και φυσικά την ιδιότητα το υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εμφανίστηκε χθες στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση της Ελένης Καραγεωργοπούλου, από την Πλεύση Ελευθερίας. Το αντικείμενο της ερώτησης ήταν: «Ιδιότυπο Ελληνικο Κτηματολογιο ως εισιτήριο της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ελληνική γη με την πελατειακή παρέμβαση του κράτους».

Στον Κώστα Κυρανάκη δεν άρεσε το περιεχόμενο της ερώτησης. Οπότε επιτέθηκε στην Ε.Καραγεωργοπούλου αποκαλώντας την ίδια «προκλητική» και όσα αναγράφονταν στην ερώτηση «συκοφαντίες». Προσθέτοντας μάλιστα πως «παραπλανάτε συμβολαιογράφους για να μην χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα».

Προφανώς κάποιος πρέπει να θυμίσει στον υφυπουργό ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν γίνεται για να ευαρεστεί τα μέλη της κυβέρνησης. Γι άλλο λόγο γίνεται.

Αυτονόητο

Βουλευτής της Ν.Δ ήταν αυτός που έκανε την παρατήρηση στην χθεσινή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ατόμων με Αναπηρία της Βουλής. Οπότε σίγουρα δεν μπορεί να του χρεωθεί κάποια αντικυβερνητική διάθεση.

Ο λόγος για τον βουλευτή Επικρατείας Γιώργο Σταμάτη. Απευθυνόμενος στο προεδρείο της επιτροπής είπε: « Μιλάμε για τις μεταφορές και τα άτομα με αναπηρία και δεν έχουμε διερμηνεία στη νοηματική. Νομίζω πρέπει να γίνει μια συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, όλες αυτές οι συνεδριάσεις να καλύπτονται στη νοηματική. Τουλάχιστον, αυτή η επιτροπή».

Όπως τόνισε έτσι όπως γίνεται «οι κωφοί και οι βαρήκοοι  συμπολίτες μας δε μπορούν να καταλάβουν τι εμείς συζητάμε γι’ αυτούς». Λογικό και αυτονόητο λέμε εμείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα