Όταν ο Σκέρτσος ανοίγεται στη Ζωή και η αριθμητική του Καλαφάτη

Διαβάζεται σε 3'

Ο γραμματέας της Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας μας αναγκάζει να κάνουμε προσθαφαιρέσεις ψήφων για το νομοσχέδιο σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια ενώ ο υπουργός Επικρατείας βάζει δίπλα του την Πλεύση Ελευθερίας

Αριθμητική

«Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο (σ.σ για τα ομόφυλα ζευγάρια) θα είναι περισσότεροι από τα «ναι» της Αντιπολίτευσης». Δεν το είπε κάποιος τυχαίος αυτό.

Είναι δήλωση του Σταύρου Καλαφάτη που τυγχάνει να είναι γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Ως εκ τούτου αρμόδιος για την εικόνα που θα δώσουν στην Βουλή περίπου στις 15 Φεβρουαρίου (τότε αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο) οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Οι βουλευτές των κομμάτων που δήλωσαν πως τάσσονται υπέρ του νομοθετήματος είναι 85. Από αυτούς αν υπολογίσουμε πως κάποιοι δεν θα τηρήσουν την κομματική γραμμή (είτε θα καταψηφίσουν, είτε θα απέχουν) πάμε στους 75 με 80.

Η Νέα Δημοκρατία πάλι έχει 158 βουλευτές. Οπότε συμπεραίνουμε πως οι απώλειες του κυβερνώντος κόμματος μπορεί να φτάσουν ακόμη και την μισή κοινοβουλευτική ομάδα. Δεν το λες και λίγο…

Άνοιγμα

«Άνοιγμα» στην Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τον  Άκη Σκέρτσο! Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στη «Απογευματινή» με αφορμή το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο: «Η ΝΔ Δημοκρατία μαζί με την Πλεύση Ελευθερίας διάλεξαν τη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Μάλιστα η δήλωση έχει στην πραγματικότητα μεγαλύτερη αξία. Αν σκεφτεί κανείς πως το κόμμα της Ζωής Κωσταντοπούλου δεν υπερψήφισε καν το νομοσχέδιο Προφανώς δεν θέλησαν να καταγραφούν ως το μόνο κόμμα που στήριξε την Ν.Δ

Ας μην ξεχνάμε επίσης πως όταν κάνει δηλώσεις ο υπουργός Επικρατείας, είναι σαν να τις κάνει ο ίδιος ο Μητσοτάκης. Να υποθέσουμε πως ο πρωθυπουργός θέλει να οικοδομήσει μακροπρόθεσμες συμμαχίες; Πολύ πιθανόν.

Άλλωστε η Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζεται πολύ … flexible στη κοινοβουλευτική της συμπεριφορά. Σύμφωνα με την έρευνα του Vouliwatch.gr που δημοσιεύσαμε χθες έχει ψηφίσει το 25% των νομοσχεδίων που «κατέβασε» η Ν.Δ.

Τα κριτήρια

Στο Υπουργείο Άμυνας θα βρεθεί σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας. (Πρώτη φορά παρεμπιπτόντως θα υπάρξει τέτοιου είδους ενημέρωση σε μελλοντικό …νεοσύλλεκτο).

Κάλο θα ήταν πάντως ένα κόμμα (ιδίως αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης) πριν ζητήσει ενημέρωση για ένα τέτοιο, σοβαρό, ζήτημα να ξέρει …τι θέση έχει. Πράγμα που δύσκολα εντοπίζεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα ο αρμόδιος τομεάρχης Ευάγγελος Αποστολάκης.

Εκεί μαθαίνουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικός σε νέους εξοπλισμούς. Αρκεί αν βασίζονται «σε υπαρκτές ανάγκες», να υπάρχει διαφάνεια και να «πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της αναγκαίας ανάπτυξης του κοινωνικού της κράτους».

Γνώμη για το αν ισχύουν αυτά τα τρία κριτήρια δεν έχει; Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ – μέχρι να αναλάβει πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης – είχε. Κι όχι την καλύτερη με βάση όσα δήλωνε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κασσελάκης με Νέα Αριστερά

Μια και αναφέραμε τον Στέφανο Κασσελάκη, αν δείτε κάπου μια ανακοίνωσή του ΣΥΡΙΖΑ που λέει πως ο πρόεδρος του συνομίλησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής της Νέας Αριστεράς …μην απορήσετε

Η συνομιλία αυτή δεν σχετίζεται με τον Αλέξη Χαρίτση. Πρόκειται για τον Ρόμπερτ Μπιεντρόν που είναι συμπρόεδρος στην Νέα Αριστερά της … Πολωνίας. Απλή συνωνυμία (των πολιτικών σχηματισμών)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα