Το “όλοι έρχονται Ελλάδα” του Μητσοτάκη και τα μυστήρια της Ζωής

Διαβάζεται σε 4'

Η περίεργη στάση της Πλεύσης Ελευθερίας στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κι ο πρωθυπουργός που “βλέπει” συνωστισμό στο Ελ.Βενιζέλος

 Συνωστισμός

Έτσι όπως μας τα είπε ο πρωθυπουργός στο χθεσινό του μήνυμα, παρότι Μάρτης ακόμη στις πτήσεις από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προς το Ελευθερίος Βενιζέλος δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μια θέση άδεια.

Βλέπετε στην ανακοίνωση του περιέχονταν οι εξής πληροφορίες:

1) Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια σπεύδουν στην χώρα γνωστά ιδρύματα από όλο τον πλανήτη για να ιδρύσουν παραρτήματα

2) Καταγράφεται κύμα πανεπιστημιακών της διασποράς που επιστρέφουν επίσης για τον ίδιο λόγο

3) Σε αυτούς προσθέστε και τους 350.000 από τους «600.000 Έλληνες και Ελληνίδες που έφυγαν στο εξωτερικό την περίοδο 2010-2021» η οποίοι επανέρχονται λόγω υπερ-πληθώρας επενδύσεων

Κι όμως παρότι όλος ο κόσμος θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, οι πολίτες της χώρας αναδεικνύονται αχάριστοι. Όλο γκρινιάζουν για την ακρίβεια, τα ψηλά νοίκια, τα νοσοκομεία, την πολιτική προστασία και γενικές τις δομές. Ντροπή

Ούτε 2 στους 10 στον ΣΥΡΙΖΑ

Επιεικώς …τραγική φαίνεται να είναι η εικόνα που προκύπτει από τις εσωτερικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τα συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών και των Νομαρχιακών Επιτροπών του. Συγκριτικά τουλάχιστον με την συμμετοχή που καταγράφθηκε πριν μόλις 6 μήνες στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου.

Αν και από την Κουμουνδούρου δεν έχουν δώσει ακόμη επίσημα ποσοστά οι έως στιγμής πληροφορίες είναι σαφείς: Η συμμετοχή – με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις- μπορεί να αγγίξει το 20%. Δηλαδή το πολύ 2 στους 10 από όσους είχαν προσέλθει στις κάλπες του Σεπτεμβρίου να ψηφίζουν στις κάλπες του Μαρτίου.

Ενδεικτικό είναι πως στην Α’Αθήνας ή συμμετοχή εκτιμάται στο 10%, στην Βόρεια Αθήνα στο 8%! Στον Πειραιά από 7.500 μέλη προσήλθαν 950, στην Ανατολική Αττική από 10.000 μέλη προσήλθαν 1500 , στην Α Θεσσαλονίκης από τους 10.000 σχεδόν 2.000 (παρότι ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέπτεται την πόλη) και στο Ηράκλειο εμφανίστηκαν 1.000 από 8.000 μέλη…

Φθόνος

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει τον …φθόνο του Μεγάρου Μαξίμου επειδή «έχει συγκεντρώσει ήδη πολλά ένσημα από την αγορά σε ανταγωνιστικά πεδία».

Αυτό πάνω κάτω ήταν το επιχείρημα των διαρροών της Κουμουνδούρου σχετικά με την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ για τις εταιρίες με έδρα το εξωτερικό που διαθέτει ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν ξέρουμε αν στους επιτελείς του Στέφανου Κασσελάκη φάνηκε έξυπνη απάντηση. Στον πνεύμα της όμως θυμίζει πολύ την δημοσιοποίηση της πληροφορίας (που διαψεύστηκε) σχετικά με το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προτείνει στον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει υπουργός της Ν.Δ.

Δεν είχε και πολύ καλά αυτό θυμίζουμε…

Αποκρυπτογράφηση

Έχουν περάσει 24ωρα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κι ακόμη είναι δύσκολο κανείς να αποκρυπτογραφήσει την στάση της Πλεύσης Ελευθερίας.

Το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου καταψήφισε σχεδόν με το ζόρι το νομοσχέδιο. Άλλωστε η πρόεδρός του δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι «παίχθηκε» ανάμεσα στο «κατά» και στο «παρών» και τελικά επέλεξε το πρώτο. Αυτά ενώ στην συζήτηση περί συνταγματικότητας του νομοσχεδίου, βρήκε «σωστά» σχεδόν τα μισά κυβερνητικά επιχειρήματα.

Άπαντες επίσης παρατήρησαν ωςο στο τέλος της κοινοβουλευτικής συζήτησης ήταν ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης που παρενέβη ώστε η Ζωή Κωνσταντοπούλου να συνεχίσει να μιλά όταν το προεδρείο επισήμαινε ότι είχε υπερκαλύψει τον χρόνο της.

Επειδή τίποτε στην πολιτική δεν γίνεται τυχαία έχουν αρχίσει και ακούγονται πολλά. Όπως για παράδειγμα πώς έχει αποσπαστεί από τον υπουργό Παιδείας μια υπόσχεση για επίλυση του θέματος που είχε προκύψει σχετικά με την ισοτιμία των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών.

Εξέλιξη για την οποία θα είναι πολύ ικανοποιημένος ο Σπύρος Μπίμπιλας εάν την παρουσιάσει ως επιτυχία του κόμματός του. Ο χρόνος θα δείξει αν αυτές οι φήμες ισχύουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα