Ιερώνυμος: Επιδιώκουν να μας κάνουν αποικία

Ιερώνυμος: Επιδιώκουν να μας κάνουν αποικία
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΜΕ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΥΠΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ- ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΠΑΡΓΥΡΑ ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ-ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ Eurokinissi

Διαβάστε ποια υπουργεία ενόχλησαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Τι δήλωσε για τη συμπεριφορά των εταίρων μας

Βολές κατά των υπουργών και ιδίως κατά του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεν δίστασε να εξαπολύσει την Τετάρτη ο Αρχιεπισκοπος Ιερώνυμος, στη συνάντηση εργασίας με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος επισήμανε ότι η Εκκλησία δεν θα πρέπει να “κλείνεται μέσα στους τοίχους” γιατί έτσι θα γίνει μουσειακός χώρος.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία της Εκκλησίας με το Υπουργείο Παιδείας.

“Οι εταίροι μας”, πρόσθεσε, “επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε αποικία, θίγοντας βάναυσα την εθνική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε με όπλα τις αρχές και τις αξίες που κουβαλάμε ως λαός και τη θέλησή μας να αντιμετωπίσουμε θαρραλέα και αποφασιστικά την κρίση”.

Τόνισε δε πως στο πλαίσιο του διαλόγου Εκκλησίας και Πολιτείας, η Εκκλησία διατηρεί πάντοτε τις κόκκινες γραμμές της.

Παράπονα για τη συνεργασία με τα υπουργεία

Ο κ. Ιερώνυμος δήλωσε εξαιρετικά απογοητευμένος από τη συνεργασία του με τα περισσότερα Υπουργεία, κάνοντας λόγο για “απίστευτη γραφειοκρατία, αλλά και ασυνεννοησία ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων και τις διοικητικές τους δομές”.

“Όταν η Εκκλησία επιχειρεί να πραγματοποιήσει και να επεκτείνει το κοινωνικό και το προνοιακό της έργο, πάντα ξαφνικά παρουσιάζονται προσκόμματα πάσης φύσεως” είπε.

Και συνέχισε: “Δεν μπορεί για την έκδοση άδειας λειτουργίας ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος να απαιτούνται περισσότερα από τρία χρόνια σε μία μάλιστα περίοδο που η Εκκλησία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναλάβει το έργο της προνοιακής μέριμνας. Δεν μπορεί ουσιαστικά η Πολιτεία να της στερεί τη δυνατότητα να επιτελέσει το κοινωνικό της έργο, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που αυτό μπορεί να αποτελέσει κλειδί για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Γιατί το “ΗΛΙΟΣ” ενόχλησε την εκκλησία

Με αφορμή, τέλος, το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ σχετικά με το πρόγραμμα “ΗΛΙΟΣ” ο Αρχιεπισκοπος επισήμανε πως “δεν μπορεί η Εκκλησία να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία σε σχέση με την αξιοποίηση της περιουσίας της με τους χειρότερους δυνατούς όρους, σε αντίθεση με τους επίδοξους Γερμανούς επενδυτές”.

“Φαίνεται πως η Εκκλησία στη χώρα μας, παρά τη μακρόχρονη προσφορά της στον λαό και το έθνος, αντιμετωπίζεται ως οργανισμός βήτα και γάμα κατηγορίας” κατέληξε.

Δηλώσεις Διαμαντοπούλου

Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη συνάντηση τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και συνένωσης δυνάμεων για το καλύτερο δυνατό αποτελέσματα σε μια εποχή κρίσης και κοινωνικών προβλημάτων.

Η Υπουργός υπογράμμισε τη συμβολική αξία της σημερινής συνεργασίας με Ιερείς που συμμετείχαν με ενδιαφέρουσες προτάσεις και εξήρε τη στάση του Αρχιεπισκόπου που υποστηρίζει τη συνεργασία Πολιτείας -Εκκλησίας.

Στην ομιλία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, επισήμανε ότι σήμερα την ώρα της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης, η Εκκλησία με το κοινωνικό της έργο διασώζει τον κοινωνικό ιστό και διατηρεί την κοινωνική συνοχή του έθνους. Τόνισε δε, ότι ανέκαθεν η Ορθόδοξη Εκκλησία μας σε καιρούς χαλεπούς απετέλεσε την κιβωτό της διάσωσης του Ελληνισμού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα