Επίτροπος Μάλμστρομ: Εύσημα σε Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Επιχείρηση της Αστυνομίας στην οδό Βερανζέρου για την εκκένωση κτηρίου που χρησιμοποιούσαν για κατάλημα Σομαλοί μετανάστες,Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Επιχείρηση της Αστυνομίας στην οδό Βερανζέρου για την εκκένωση κτηρίου που χρησιμοποιούσαν για κατάλημα Σομαλοί μετανάστες,Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στη πολιτική της σχετικά με το άσυλο και τους μετανάστες δήλωσε η Επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ

"Η Ελλάδα προσεγγίζει το θέμα της μετανάστευσης με σωστό τρόπο" υπογράμμισε η Επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να είναι σε θέση να δεχθούν αιτούντες άσυλο και να δείξουν δείγματα αλληλεγγύης ως προς την αντιμετώπιση του θέματος.

Συνεχίζοντας, η κ. Μάλμστρομ αναφέρθηκε στην ανάγκη για καταπολέμηση των δικτύων μετακίνησης λαθρομεταναστών, και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα στηρίξουμε την επικείμενη Ελληνική Προεδρία και εξέφρασε τη στήριξή της στον ελληνικό λαό, υπογραμμίζοντας ότι γνωρίζουμε τις δυσκολίες των Ελλήνων πολιτών.

Εξάλλου, σε ανάρτησή της στο twitter η Επίτροπος σημείωσε πως η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην πολιτική της σχετικά με το άσυλο και τους μετανάστες, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να γίνουν. Η Ε.Ε. θα συνεχίσει τη στήριξη της σημείωσε η Επίτροπος.

Από την πλευρά του, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης υπενθύμισε ότι τα θέματα μετανάστευσης είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για την Ελλάδα που, λόγω γεωγραφικής θέσης, αποτελεί πέρασμα για πολλούς μετανάστες προερχόμενους από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η κ. Μάλμστρομ επισκέπτεται συχνά τη χώρα μας και βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τις ελληνικές αρχές.

Εξάλλου, και η σημερινή της επίσκεψη συνδέεται άρρηκτα με την προετοιμασία της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας, καθώς το ζήτημα αυτό αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητές της.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network