Σαράντα χρόνια ISV Architects

Σαράντα χρόνια ISV Architects

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με την προσέλευση του κοινού να ξεπερνά τα 600 άτομα, διακεκριμένοι καθηγητές αρχιτεκτονικής και αρχιτέκτονες παρουσίασαν μέσα από τις ομιλίες τους διαφορετικές προσεγγίσεις και ερμηνείες της συμβολής των ISV στην αρχιτεκτονική της χώρας μας.

Το αρχιτεκτονικό περιοδικό ek, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, διοργάνωσε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, στην αίθουσα Φάρος του ΚΠΙΣΝ, Αρχιτεκτονική εκδήλωση με αφορμή τα 40 χρόνια δημιουργικής πορείας των ISV Architects.

Μία βραδιά αφιερωμένη στους Μπάμπη Ιωάννου, Τάσο Σωτηρόπουλο και Αλέξανδρο Van Gilder, που συμπλήρωσαν 40 χρόνια δημιουργίας ξεχωριστών έργων, τα οποία μέσα από την αρχιτεκτονική και κατασκευαστική τους ποιότητα, έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας νέας εικόνας στο περιβάλλον της πόλης, των προαστίων και της ελληνικής υπαίθρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με την προσέλευση του κοινού να ξεπερνά τα 600 άτομα, διακεκριμένοι καθηγητές αρχιτεκτονικής και αρχιτέκτονες παρουσίασαν μέσα από τις ομιλίες τους διαφορετικές προσεγγίσεις και ερμηνείες της συμβολής των ISV στην αρχιτεκτονική της χώρας μας. Μεταξύ άλλων, οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις διαφορετικές κατηγορίες του έργου του γραφείου -κατοικίες, κτίρια γραφείων, ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα- επιχειρώντας να αναδειχθεί η επίδρασή τους και στις νεότερες γενιές αρχιτεκτόνων.

Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον Σταύρο Μαρτίνο, Αρχιτέκτονα και μέλος της Συντακτικής ομάδας του περιοδικού ek, και οι ομιλητές ήταν οι:

Δημήτρης Φιλιππίδης – Αρχιτέκτονας, Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ

Ηλίας Κωνσταντόπουλος – Αρχιτέκτονας, Καθηγητής Πανεπιστήμιου Πατρών, Πρόεδρος

Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής

Τάσης Παπαϊωάννου – Αρχιτέκτονας, Καθηγητής ΕΜΠ

Αριάδνη Βοζάνη – Αρχιτέκτονας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΕΜΠ, Διευθύντρια Σύνταξης του περιοδικού ek

Νικόλας Τραβασάρος – Αρχιτέκτονας, Ιδρυτικό μέλος των Divercity Architects

Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος – Αρχιτέκτονας, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, Ιδρυτικό μέλος των Tense Architecture Network

Κλείνοντας την εκδήλωση στην ευχαριστήρια ομιλία του με τίτλο “Η αρχιτεκτονική του Ευ Ζην”, ο Μπάμπης Ιωάννου, Αρχιτέκτονας και ιδρυτικό μέλος των ISV, έκανε λόγο για τη σκληρή δουλειά που υπάρχει πίσω από αυτό το συναρπαστικό αποτέλεσμα. Για τις χαρές και τις απογοητεύσεις, για την ανάγκη να είναι πάντα ο άνθρωπος και οι ανάγκες του στο επίκεντρο των έργων τους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εκδόθηκε και ένα βιβλίο με τον ίδιο τίτλο, το οποίο επιμελήθηκαν και προλόγισαν η Αριάδνη Βοζάνη και ο Ηλίας Κωνσταντόπουλος. Παράλληλα με τα κείμενα και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της έκδοσης, δημοσιεύονται για πρώτη φορά και αρχιτεκτονικά σχέδια των ISV, με πρόθεση την ευρύτερη κατανόηση των συνθετικών αρχών και επιλογών τους, σε έργα που στόχευσαν να είναι τόποι επιθυμίας, τόποι μιας διαχρονικής, ηδονικής και ανενδοίαστα μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

Την εκδήλωση στήριξαν με τη συμμετοχή τους ως χορηγοί και υποστηρικτές οι παρακάτω εταιρίες:

Χρυσός Χορηγός: Mapei Hellas

Ασημένιος Χορηγός: Bagno y Bagno

Χορηγοί: Alumil, Halo Architectural Lighting, Τενόρα – Mitsubishi Electric Κλιματισμός, Rouchotas, Vitra

Υποστηρικτές: AkzoNobel, Ariston Glass, Δημάρ, Ελευθερίου Α.Ε., Europa, EXPA, Exalco, inmind, KRAFT Paints, OMNIA, Sifakis Glass, Square Design, Tsigas, ΤΖΑΚΙΑ and more Panagiotis Kardaras

Cocktail Event Sponsor: Sub Zero – Wolf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα