Αεροδρόμιο και Αθήνα, ταξιδεύουν και… αφηγούνται μαζί

Αεροδρόμιο και Αθήνα, ταξιδεύουν και… αφηγούνται μαζί
ACE PHOTOGRAPHY

HubofStories: η νέα, ξεχωριστή προσέγγιση του αεροδρομίου της Αθήνας, προς τον άνθρωπο, μέσα από την πένα 5 διάσημων Ελλήνων συγγραφέων!

Το κάθε αεροδρόμιο είναι ένας τόπος συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών, με την ευκαιρία των ταξιδιών που πρόκειται να πραγματοποιήσουν. Μάλιστα, ορισμένα ξενοδοχεία, όπως της Αθήνας, αποτελούν ουσιαστικά έναν πολυχώρο δράσεων και ιδεών και απλά έναν χώρο αναχωρήσεων και αφίξεων επιβατών. Για μια ακόμη φορά, το αεροδρόμιο της Αθήνας καταφέρνει και πρωτοπορεί.

Εμπνευσμένο, τώρα, από την ανακήρυξη της Αθήνας από την UNESCO ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου για το 2018, κι έχοντας την εμπειρία του 2016 και το βιβλίο «Lost & Found», το οποίο έγινε ταινία ένα χρόνο αργότερα, το αεροδρόμιο της Αθήνας με τα #Airportraits και #HubofStories καταγράφει ότι κάθε ταξίδι είναι και μία ιστορία και κάθε ιστορία είναι διαφορετική και μοναδική! #Airportraits: Ξεκινώντας με δεκάδες μικρά πορτραίτα ταξιδιωτών και τις ιστορίες τους, το αεροδρόμιο της Αθήνας μοιράστηκε στο Instagram τη γοητεία των αφηγήσεων και η συνέχεια έγινε με το #HubofStories: Στο πνεύμα της «σύνδεσης ανθρώπινων ιστοριών», το αεροδρόμιο ζήτησε μέσω της σελίδας του στο Facebook την έμπνευση όλων των φίλων που έχουν στην καρδιά τους την Αθήνα, το ταξίδι και το αεροδρόμιο: «Γράψε την ιστορία σου και… γράψε ιστορία»… σε 40 μόνο λέξεις.

ADVERTISING

Στη συνέχεια, 5 γνωστοί Έλληνες συγγραφείς, οι Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Πέτρος Τατσόπουλος, Σώτη Τριανταφύλλου και Χρήστος Χωμενίδης, πήραν το έναυσμα και ζωντάνεψαν μέσα από την πένα τους το διήγημα που οι ίδιοι επέλεξαν, μέσα από πλήθος διαφορετικών και μοναδικών «ιστοριών των 40 λέξεων». Ο Θ. Γεωργακόπουλος σκέφτηκε στην ιστορία του έναν ταξιδιώτη που τον μπερδεύουν με άλλον, η Α. Μιχαλοπούλου εμπνεύστηκε από νεόνυμφους που πηγαίνουν στις Μαλδίβες, ο Π. Τσατσόπουλος από έναν επιβάτη που εγκλωβίζεται στο αεροδρόμιο, η Σ. Τριανταφύλλου από ένα θέμα τρομοκρατικής ενέργειας και προσπάθειας επιβίωσης, ενώ ο Χ. Χωμενίδης από την εν πτήση εν ημέρωση ενός παλαιού πολιτικού από τον πιλότο, ότι έγινε πραξικόπημα στην Ελλάδα!

Οι ιστορίες αυτές, θα γίνουν βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019 και τα έσοδα θα διατεθούν από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε συγκεκριμένη φιλανθρωπική δράση. Η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του αεροδρομίου της Αθήνας είπε με αφορμή το #HubofStories: «Το αεροδρόμιο είναι βέβαια κομβικό σημείο αεροπορικής δραστηριότητας. Η κινητήριος όμως δύναμη που «τροφοδοτεί» και διαμορφώνει τη δραστηριότητα αυτή σε καθημερινό επίπεδο είναι οι άνθρωποι που ταξιδεύουν, που επισκέπτονται το αεροδρόμιο, που εργάζονται σε αυτό. Αυτήν την ανθρωποκεντρική διάσταση, δηλαδή τις διαφορετικές και μοναδικές ανθρώπινες ιστορίες που έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς το αεροδρόμιο θέλουμε να αναδείξουμε με τα #Airportraits και το #HubofStories.

Στην προσπάθειά μας αυτή, η «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου», οι 5 συγγραφείς μας, οι ταξιδιώτες, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου, καθώς και το κοινό που μας παρακολουθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμμετέχει στις δράσεις αυτές είναι οι πολύτιμοι συνεργάτες μας και τους ευχαριστούμε θερμά για την ουσιαστική και πολύ ιδιαίτερη συνεργασία. Η οποία βέβαια δεν σταματά εδώ. Επόμενος «εναλλακτικός» προορισμός: το βιβλίο μας που θα κυκλοφορήσει το 2019».

Ο Φοίβος Σακαλής, συντονιστής προγράμματος της «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, δήλωσε ότι «Το αεροδρόμιο είναι ένα τοπόσημο πολυσήμαντο, συνυφασμένο με την ζωή όλων μας, την προσωπική μας ιστορία, ένα μέρος που έχουμε βιώσει τα πιο ισχυρά συναισθήματα. Ένα πραγματικό Hub of Stories δηλαδή, ένας τόπος όπου αθροίζονται οι ιστορίες και οι αφηγήσεις πολλών, και αυτή είναι και η δική μας προσέγγιση για την Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου: Να δημιουργήσουμε ένα Hub αφηγήσεων που να αφορούν όλους και να ξεπηδούν από τα βιβλία. Συνεχίζουμε λοιπόν τις κοινές μας δράσεις για τη διάδοση του βιβλίου και την τόνωση της φιλαναγνωσίας".

SHARE:

24Media Network