Αιφνίδιος θάνατος για τις Κυπριακές Αερογραμμές

ΣΠΑΤΑ-ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ.   EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ.
ΣΠΑΤΑ-ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ. EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΙΟΣ. EUROKINISSI

Μετά από 68 χρόνια ο εθνικός αερομεταφορέας της Κύπρου αποτελεί παρελθόν. Η τελευταία πτήση από Αθήνα προς Λάρνακα

Aπό τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η Cyprus Airways αποτελεί παρελθόν μετά την αρνητική απάντηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Κομισιόν για τις κρατικές ενισχύσεις που είχε δεχθεί για χρόνια ο εθνικός αερομεταφορέας της Μεγαλονήσου. Παράλληλα οι Κυπριακές Αερογραμμές οφείλουν να επιστρέψουν όλες τις τις «ασυμβίβαστες ενισχύσεις» που έλαβαν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αφού σύμφωνα με την ίδια το πακέτο ενίσχυσης €100 εκ. που έλαβε προσέδωσε στην επιχείρηση αδικαιολόγητο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ. Με την κίνηση αυτή μένουν άνεργοι 500 και πλέον εργαζόμενοι των Κυπριακών Αερογραμμών και συνεργαζόμενων εταιρειών.

Η τελευταία ιστορική πτήση από την Αθήνα προσγειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στις 21.15 στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Από χθες έχουν πάψει να λειτουργούν όλες οι δραστηριότητες της εταιρείας ενώ στην ιστοσελίδα της Cyprusair.com έχει αναρτηθεί ανακοίνωση για όσους έχουν εκδώσει εισιτήρια για πτήσεις μετά τις 9 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

« Η (σ.σ. κυπριακή) κυβέρνηση έχει προβεί σε εναλλακτικές διευθετήσεις για επηρεαζόμενους επιβάτες.

Οι εναλλακτικές διευθετήσεις που προσφέρει η Κυβέρνηση αφορούν όλους τους επιβάτες που έχουν στην κατοχή τους εισιτήρια σε πτήσεις των Κυπριακών Αερογραμμών.

Οι εναλλακτικές αυτές διευθετήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, ανάλογα με την περίπτωση, είναι δυνατό να περιλαμβάνουν τη ναύλωση αεροσκαφών, τη μεταφορά του επιβάτη με άλλη αεροπορική εταιρεία στον προορισμό του είτε απευθείας είτε με ενδιάμεσο σταθμό ή και οποιονδήποτε συνδυασμό των πιο πάνω, που να επιφέρει την ελάχιστη δυνατή αναστάτωση σχετικά με τις αρχικές επιλογές και διευθετήσεις του επιβάτη.  Η Κυβέρνηση θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος των εναλλακτικών πτήσεων.

Πληροφορούνται οι επηρεαζόμενοι επιβάτες που έχουν διευθετήσει το ταξίδι τους με ημερομηνίες αναχώρησης μέχρι και τις 9/2/2015 μπορούν άμεσα να επικοινωνούν με το ταξιδιωτικό γραφείο Top Kinisis Travel Public στον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 77787878, ή αν τηλεφωνούν από το εξωτερικό στον αριθμό +35 22869999, ούτως ώστε να διευθετηθεί η έκδοση νέου εισιτηρίου.  Για τους υπόλοιπους επιβάτες με ημερομηνία αναχώρησης από τις 10/2/2015 θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση εντός των προσεχών ημερών.

Από την ιστοσελίδα του ταξιδιωτικού γραφείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.topkinisis.com, θα παρέχονται επίσης γενικές πληροφορίες για τις διευθετήσεις που γίνονται ή/και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τους επιβάτες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η τουρκοκυπριακή πλευρά θέλει να γίνει εταίρος στις Κυπριακές Αερογραμμές

Ενδιαφέρον της Aegean Airlines για τις κυπριακές αερογραμμές

Τελεσίγραφο για αναστολή άδειας στις Κυπριακές Αερογραμμές

Tέλος εποχής για τις Κυπριακές Αερογραμμές

SHARE:

24Media Network