Αναστασόπουλος: Ο αφρός των αμερικανικών επιχειρήσεων στην ΔΕΘ

Αναστασόπουλος: Ο αφρός των αμερικανικών επιχειρήσεων στην ΔΕΘ
Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος Eurokinissi

"Στη ΔΕΘ θα παρουσιαστούν 60 επιχειρήσεις από τις πλέον γνωστές, η αφρόκρεμα του αμερικανικού επιχειρηματικού κόσμου, όπως η IBM και η Microsoft" δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

«Έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Στη ΔΕΘ θα παρουσιαστούν 60 επιχειρήσεις από τις πλέον γνωστές, η αφρόκρεμα του αμερικανικού επιχειρηματικού κόσμου, όπως η IBM και η Microsoft». Αισιόδοξος για την προοπτική της ελληνοαμερικανικής οικονομικής σχέσης εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Σίμος Αναστασόπουλος μιλώντας στο NEWS 24/7 RADIO στους 88,6 και στην εκπομπή «Παιχνίδια εξουσίας»των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. 

Ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής: «Θα είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία των αμερικανικών επιχειρήσεων. Έχουμε έναν μεγάλο χώρο, ελκυστικά διαμορφωμένο, ο νεωτερισμός είναι ότι θα υπάρχει ένας ανοιχτός χώρος στο κέντρο του περιπτέρου όπου θα πραγματοποιηθούν 70 εκδηλώσεις για να προσελκύσουμε το κοινό, ειδικά τους νέους».

Μιλώντας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις θύμισε ότι είναι πολύ ισχυρές «από τα χρόνια του σχεδίου Μάρσαλ όταν στήθηκε η χώρα μας στα πόδια της χάρη στην αμερικανική βοήθεια, το ίδιο επιχειρείται να συμβεί και σήμερα. Η παρουσία ενός εξαιρετικού πρέσβη οπωσδήποτε βοηθά. Η σχέση με τις ΗΠΑ είναι η μακροβιότερη σχέση με άλλη χώρα που είχε η  Ελλάδα ποτέ. Είναι ο πέμπτος εμπορικός μας εταίρος, η αμερικανική αγορά είναι δύσκολη αλλά και ανταποδοτική».

Ο κ. Σιμόπουλος ανέφερε επίσης ότι αύριο,Παρασκευή, θα γίνει συνέδριο ενέργειας, με πέντε υπουργούς ενέργειας. «Η παρουσία του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ είναι σημαντική και αναδεικνύει τη γεωπολιτική αξία της Ελλάδας» είπε και πρόσθεσε: «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το κομμάτι του καζίνο στο Ελληνικό από την Ceasars, πρέπει  να προχωρήσει ο διαγωνισμός που έχει καθυστερήσει. Αφού τελειώσαμε με το κομμάτι των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων πρέπει να επιταχυνθεί ο ρυθμός απονομής δικαιοσύνης, πρέπει να έχουμε σταθερό φορολογικό σύστημα και να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία. Χρειαζόμαστε 100 δισ. επενδύσεις τα επόμενα χρόνια για να φτάσουμε στο σημείο που ήμασταν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα