Άρση μέτρων: Ανοίγουν και οι κλειστοί χώροι εστίασης

Άρση μέτρων: Ανοίγουν και οι κλειστοί χώροι εστίασης
Εστιατόριο shutterstock

Από το ερχόμενο Σάββατο επαναλειτουργούν και οι κλειστοί χώροι των επιχειρήσεων εστίασης. Ποιοι οι κανόνες λειτουργίας.

Τέλος η καραντίνα για χιλιάδες επιχειρήσεις το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, μετά τις αποφάσεις των επιδημιολόγων και του υπουργείου Αναπτυξης.

Τις επόμενες μέρες χιλιάδες εστιάτορες θα μπορούν να χρησιμοποιούν ξανά και τους κλειστούς χώρους των επιχειρήσεών τους για να σερβίρουν τους πελάτες τους.

Από το Σάββατο 6 Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε, θα επαναλειτουργήσουν οι κλειστοί χώροι των εστιατορίων, τα εστιατόρια των ξενοδοχείων ενώ θα επιτραπεί ξανά το σερβίρισμα φαγητού σε κυλικεία και αναψυκτήρια. Την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος ανοίγουν μπαρ, κέντρα διασκέδασης, ίντερνετ καφέ, καφενεία.

Στις 15 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να επαναλειτουργήσουν εποχικά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, μουσεία και γυμναστήρια, που θα ανοίξουν δύο εβδομάδες νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό.

Κανόνες λειτουργίας των εσωτερικών χώρων

Για την λειτουργία των εσωτερικών χώρων εστίασης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που επαναλειτουργούν, ισχύουν τα εξής:

Ορίζεται μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών σύμφωνα με τη σχέση του ενός πελάτη ανά 2,20 τ.μ. συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας.

Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαιθρίων και ημιυπαιθρίων χώρων

Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,90 μ. έως 1,80 μ.

Όταν η διάθεση των γευμάτων γίνεται με τη διαδικασία του μπουφέ, τότε πραγματοποιείται από υπαλλήλους/σερβιτόρους της επιχείρησης, χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα

Η απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων στον μπουφέ ορίζεται τα 1,5 μέτρα.

Συστήνεται όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμοι συνδυασμοί προϊόντων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα