AXON: Καμία εμπλοκή στην υπόθεση με τις μίζες στα εξοπλιστικά

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία AXON, μετά τις αποκαλύψεις Κάντα για τις μίζες. Κάνει λόγο για "ψεύδη" και προσπάθεια να εμπλέξουν τον πρόεδρό της

Τη σφοδρή αντίδραση της εταιρείας AXON, προκάλεσαν τα όσα είπε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας στην απολογία του σχετικά με τις μίζες στα εξοπλιστικά.

Η εταιρεία κάνει λόγο για "ασαφείς" και "αντιφατικές" αναφορές και διαψεύδει ότι υπήρξε συνάντηση του προέδρου της με τον κ. Κάντα.

Η Axon, χαρακτηρίζει ψεύδη τα όσα είπε ο Α. Κάντας στην απολογία του και καλεί τη Δικαιοσύνη να τα εξετάσει με νηφαλιότητα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της AXON

"Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη και θλίψη η, όλως παράνομη και αντιδικονομική, διαρροή στα ΜΜΕ του περιεχομένου του κατηγορητηρίου και της απολογίας του κατηγορουμένου Αντώνιου Κάντα, μέσα από την οποία, με εμφανές κίνητρο την ελάφρυνση της θέσης του, επιχειρείται μεταξύ άλλων η κατά τρόπο αυθαίρετο, κακόβουλο και ύποπτο εμπλοκή της εταιρείας «ΑΧΟΝ», του Προέδρου της κ. Θωμά  Λιακουνάκου και στελεχών της.

Δηλώνουμε κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό ότι η εταιρεία «ΑΧΟΝ», η οποία δραστηριοποιείται επιτυχώς επί σαράντα (40) έτη στον τομέα της παροχής  τεχνικών, συμβουλευτικών υπηρεσιών σε μεγάλους αλλοδαπούς εμπορικούς και  κατασκευαστικούς Οίκους, ουδεμία απολύτως επιλήψιμη ή παράνομη εμπλοκή είχε με οποιοδήποτε τρόπο.

Στην εν λόγω απολογία μέσα από όλως ανερμάτιστες, αναπόδεικτες, έωλες, ασαφείς και αντιφατικές αναφορές, ο κατηγορούμενος Α. Κάντας επιχειρεί να εμπλέξει την εταιρεία «ΑΧΟΝ» και τον Πρόεδρό της προσωπικά σε έκνομες και παράνομες συμπεριφορές. Επιδεικνύοντας μια απολύτως επιλεκτική μνήμη ο Αντώνιος Κάντας στην απολογία του αναφέρεται στην εταιρεία μας και στον Πρόεδρό της κατά τρόπο ομιχλώδη και ψευδή. Η αναξιοπιστία των αναφερομένων στην απολογία Κάντα και η σύγχυσή του είναι απολύτως εμφανής, οι δε ισχυρισμοί του απέχουν απολύτως από την αντικειμενική πραγματικότητα.

Ουδέποτε ο Πρόεδρος της «ΑΧΟΝ» κ. Θωμάς Λιακουνάκος συνάντησε τον κατηγορούμενο κ. Κάντα στο γραφείο του, γεγονός που ευχερώς αποδεικνύεται από τα τηρούμενα βιβλία Πύλης του ΥΕΘΑ/ΓΔΕ, πολύ δε περισσότερο ουδέποτε του προσέφερε σε μετρητά 600.000 ΕΥΡΩ και μάλιστα σε περίοδο (Δεκέμβριος 2001) που το ΕΥΡΩ σε φυσική μορφή δεν είχε καν κυκλοφορήσει στην Ελληνική Επικράτεια.

Αναφορικά με την επίμαχη Σύμβαση Προμήθειας των Αρμάτων Leopard ΙΙ, τονίζουμε ότι επρόκειτο για Σύμβαση που υπεγράφη μετά από σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ, μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Γερμανικής εταιρείας «KMW» στις 20 Μαρτίου 2003, κατόπιν Διεθνούς Δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού, το αδιάβλητο του οποίου έχει ήδη αξιολογηθεί δικαστικώς και στον οποίο ουδεμία απολύτως ουσιώδη ανάμειξη ή συμμετοχή είχε ή θα μπορούσε να έχει εκ της θέσεώς του ο Αντώνιος Κάντας.

Οι ψευδείς και απολύτως συκοφαντικές αυτές αναφορές πλήττουν άμεσα και βάναυσα, τόσο την εταιρεία «ΑΧΟΝ», όσο και τον Πρόεδρό της κ. Θωμά Λιακουνάκο.

Καλούμε τους εκπροσώπους της Ελληνικής Δικαιοσύνης να επιδείξουν νηφαλιότητα και επιφυλακτικότητα στην αξιολόγηση των ψευδών, όσον τουλάχιστον αφορά στην εταιρεία «ΑΧΟΝ» και τον Πρόεδρό της, ισχυρισμών του κατηγορουμένου Αντώνιου Κάντα και στη διερεύνηση και αξιοποίηση του όποιου αποδεικτικού υλικού"

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο "κανταδόρος" της μίζας ταράζει τη Γερμανία. Μπαράζ διαψεύσεων

Απολογία Κάντα: Οι "ωφέλιμες πληρωμές" από 12 εξοπλιστικά προγράμματα. Πολιτικοί και επιχειρηματίες στο κόλπο. Από το 1989 οι μίζες

SHARE:

24Media Network