Bel Air: Πώς ο σουλτάνος του Μπρουνέι έβαλε σε μπελάδες ένα μικρό ξενοδοχείο στην Ελλάδα

Bel Air: Πώς ο σουλτάνος του Μπρουνέι έβαλε σε μπελάδες ένα μικρό ξενοδοχείο στην Ελλάδα
Το ξενοδοχείο Bel-Air στο Νυδρί της Λευκάδας

Άλλο Bel Air στο Νυδρί και άλλο Bel Air στο Los Angeles. Η συνωνυμία που έφερε το μικρό ελληνικό ξενοδοχείο και η στάση του σουλτάνου του Μπρουνέι ήταν αρκετές για να δεχθεί η επιχείρηση άδικα διεθνή επίθεση.

Η απόφαση του σουλτάνου του Μπρουνέι να επιβάλει την θανατική ποινή, δια λιθοβολισμού για τους ομοφυλόφιλους έθεσε σε λειτουργία τα αντανακλαστικά επώνυμων σταρ από όλο τον κόσμο. Την αρχή έκανε ο Τζόρτζ Κλούνει, ακολούθησε η Ellen DeGeneres, o Έλτον Τζον και πολλοί άλλοι που καλούσαν τους θαυμαστές τους να μποϋκοτάρουν τα ξενοδοχεία που ελέγχονταν από την κρατική εταιρεία του σουλτάνου του Μπρουνέι.


Ένα από τα πλέον εμβληματικά του ξενοδοχεία είναι και το Bel Air στο Los Angeles. To boutique hotel που άνοιξε το 1946 στην ομώνυμη συνοικία ήταν ένα από τα αγαπημένα των σταρ του Hollywood καθώς από τις 45 σουίτες του έχουν περάσει, μεταξύ των άλλων οι, Elizabeth Taylor, Bette Davis, Paul Newman, Robert Redford, Audrey Hepburn, Grace Kelly και πολλοί άλλοι. Εδώ έλαβε χώρες, έξι εβδομάδες πριν τον θάνατο της η τελευταία φωτογράφιση της Marilyn Monroe για το περιοδικό Vogue.

Εδώ και λίγες ημέρες τόσο το email του συγκεκριμένου ξενοδοχείου όσο και τα κοινωνικά του δίκτυα έχουν βρεθεί στο στόχαστρο παγκόσμιας κατακραυγής. Δεν είναι όμως το μόνο, η συνωνυμία οδήγησε αρκετούς που έχουν οργιστεί από την απόφαση του σουλτάνου του Μπρουνέι να στέλνουν αρνητικές κριτικές και επιθετικές επιστολές και σε άλλα ξενοδοχεία που έχουν το όνομα Bel-Air ανά τον κόσμο.

Στο στόχαστρο βρέθηκε και ένα μικρό, οικογενειακό ξενοδοχείο στο Νυδρί της Λευκάδας. Όπως εξηγεί στο News 24/7 η διευθύντρια του ξενοδοχείου Ασπασία Γαζή το Bel-Air στο Νυδρί, λειτουργεί με αυτό το όνομα εδώ και περίπου 30 χρόνια. Η σελίδα του ξενοδοχείου στο Facebook έγινε στόχος επιθέσεων κάτι που τους οδήγησε να προχωρήσουν σε τοποθέτηση που εξηγούσε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον ξενοδοχειακό όμιλο του σουλτάνου του Μπρουνέι.


“Πέσαμε από τα σύννεφα. Έχουμε πάρα πολλούς πελάτες οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι, μας επισκέπτονται επανειλημμένα γκέι ζευγάρια και τους θεωρούμε από τους καλύτερους πελάτες μας καθώς κατά κανόνα είναι είναι ευγενικοί. Το θετικό είναι ότι στην επίθεση που δεχτήκαμε, ήταν αρκετοί πελάτες μας οι οποίοι μας υποστήριξαν και οδήγησαν αρκετούς από αυτούς που μας επιτέθηκαν να ζητήσουν συγνώμη. Είναι διαφορετικό να υπερασπίζομαι εγώ το ξενοδοχείο και διαφορετικό άνθρωποι που έχουν κάνει τις διακοπές τους εδώ.”

Σε ότι αφορά στο κατά πόσο επηρέασε το γεγονός τις κρατήσεις η κα. Γαζή αναφέρει ότι “είναι νωρίς, καθώς σε εμάς η σεζόν ξεκινάει σε έναν μήνα. Το θετικό είναι ότι μέχρι στιγμής δεν είχαμε καμία ακύρωση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα