Blueground: Νέα εξαγορά – Πώς διαμορφώνεται η αγορά στις ενοικιάσεις διαμερισμάτων

Blueground: Νέα εξαγορά – Πώς διαμορφώνεται η αγορά στις ενοικιάσεις διαμερισμάτων
Ακίνητα EUROKINISSI

Το Partner Network προσθέτει πάνω από 18.000 επιλεγμένα πλήρως επιπλωμένα διαμερίσματα στο ήδη υπάρχον χαρτοφυλάκιο των 15.000 διαμερισμάτων που διαχειρίζεται η Blueground σε όλο τον κόσμο, αλλά και των διαμερισμάτων on-demand που προσφέρει στις ΗΠΑ.

Η Blueground, ο μεγαλύτερος παγκόσμιος οργανισμός ενοικίασης επιπλωμένων διαμερισμάτων για παραμονές άνω των 30 ημερών, ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση της Nestpick, της μεγαλύτερης διαδικτυακής πλατφόρμας ενοικίασης επιπλωμένων κατοικιών με το μήνα.

“Με αυτήν την εξαγορά, η Blueground ξεκινάει παράλληλα το Partner Network, ένα δίκτυο επιπλωμένων διαμερισμάτων υψηλής ποιότητας υπό την διαχείριση επιλεγμένων συνεργατών της Blueground. Το Partner Network προσθέτει πάνω από 18.000 νέες επιλογές διαμερισμάτων που μπορούν να νοικιάσουν οι πελάτες της Blueground παγκοσμίως από το website της εταιρείας” αναφέρει ανακοίνωση που προσθέτει :

«Η Nestpick είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδέει ανθρώπους που αναζητούν επιπλωμένα διαμερίσματα για διάρκεια παραμονής άνω των 30 ημερών με χιλιάδες διαμερίσματα σε όλο τον κόσμο. Το 2022 η Nestpick είχε πάνω από 15 εκατομμύρια χρήστες και είχε κρατήσεις που ξεπέρασαν τα 74 εκατομμύρια ευρώ. Η Blueground θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία, την υποδομή και τεχνογνωσία της Nestpick στην δημιουργία του Partner Network διευρύνοντας το εύρος λειτουργίας της.

Η Blueground σήμερα διαχειρίζεται το μεγαλύτερο, παγκόσμιο δίκτυο επιπλωμένων κατοικιών για παραμονές άνω των 30 ημερών τόσο για ιδιώτες όσο και για εταιρικούς πελάτες. Η εταιρεία συν-ιδρύθηκε πριν από 10 χρόνια από τον CEO της Αλέξανδρο Χατζηελευθερίου. Ως εταιρικός ταξιδιώτης (corporate traveler) έζησε για πολλά χρόνια τις δυσκολίες που έχει η διαμονή μεγάλης διάρκειας σε ξενοδοχεία. Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει μια εταιρεία που να επιτρέπει στους ανθρώπους να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους όπου αποφασίσουν να μείνουν, δίνοντάς τους ταυτόχρονα την ελευθερία να εξερευνούν τον κόσμο.»

“Η Blueground την τελευταία δεκαετία χτίζει τον μελλοντικό τρόπο ζωής με στόχο να γίνει το μεγαλύτερο, παγκόσμιο δίκτυο επιλεγμένων διαμερισμάτων για παραμονές άνω των 30 ημερών”, δήλωσε ο Alex Chatzieleftheriou, CEO της Blueground. “Με την εξαγορά της Nestpick και την προσθήκη του Partner Network, επεκτείνουμε την παγκόσμια παρουσία μας και ενισχύουμε την ικανότητά μας να παρέχουμε περισσότερες επιλογές και ευκολίες στους πελάτες μας”.

Η Nestpick, με έτος ίδρυσης το 2016, θα συνεχίσει να λειτουργεί ως ανεξάρτητη πλατφόρμα υπό την ηγεσία του Aycan Özcan, ενώ ο τωρινός CEO της, Omer Kucukdere, θα ενταχθεί στην Blueground ως Vice President Partner Network, φέρνοντας την εμπειρία του στην ανάπτυξη και διεθνή επέκταση του Partner Network της Blueground.

“Κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ετών, η Nestpick έχει συνδέσει εκατομμύρια ενοικιαστές με επιπλωμένα καταλύματα σε όλο τον κόσμο και έχει επιτύχει κερδοφορία – κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι”, δηλώνει ο Omer Kucukdere, VP Partner Network της Blueground. “Ανυπομονούμε να ενταχθούμε στην ομάδα της Blueground, καθώς πιστεύουμε στις προοπτικές που δημιουργεί η συνδυασμένη δύναμη των δύο εταιρειών για να αλλάξουν τον κλάδο της ενοικίασης διαμερισμάτων”.

Αυτή είναι η τρίτη εξαγορά της Blueground τους τελευταίους δώδεκα μήνες, καθώς η εταιρεία προηγουμένως προχώρησε στις εξαγορές της βραζιλιάνικης proptech startup, Tabas, και της εταιρείας επιπλωμένων καταλυμάτων on-demand, Travelers Haven.

Το προφίλ της Blueground

Η Blueground είναι μία start-up εταιρεία που δραστηριοποιείται διεθνώς στον χώρο του real estate και της τεχνολογίας (proptech). Με όραμα έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι αισθάνονται σαν το σπίτι τους, όπου κι αν επιλέξουν να μείνουν, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 15.000 επιλεγμένων διαμερισμάτων υψηλής ποιότητας σε δημοφιλείς γειτονιές σε όλο τον κόσμο, τα οποία διατίθενται για μίσθωση διάρκειας από ένα μήνα μέχρι και μερικά χρόνια. Το 2022 η Blueground εξαγόρασε τη βραζιλιάνικη proptech startup, Tabas, που άνοιξε το δρόμο για την ανάπτυξη της εταιρείας στη Λατινική Αμερική. Το 2023, η Blueground εξαγόρασε την Travelers Haven – την ηγέτιδα εταιρεία στη στέγαση εργατικού δυναμικού on-demand και της Nestpick, της μεγαλύτερης διαδικτυακής πλατφόρμας ενοικίασης επιπλωμένων καταλυμάτων για διαμονές 30 ημερών και πάνω. Η εταιρεία το 2023 εγκαινίασε το Blueground Partner Network, ένα δίκτυο επιπλωμένων διαμερισμάτων εξισου υψηλής ποιότητας με της Blueground, παρέχοντας παράλληλα πρόσθετες επιλογές στους καταναλωτές της.

Η Nestpick

Η Nestpick είναι η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικίασης επιπλωμένων καταλυμάτων για διαμονές 30 ημερών και πάνω διεθνώς. Η πλατφόρμα απευθύνεται κυρίως σε expats, επαγγελματίες ταξιδιώτες και φοιτητές. Το marketplace της Nestpick περιλαμβάνει 120+ από τους καλύτερους παρόχους διαμερισμάτων με καταλύματα μηνιαίας διαμονής παγκοσμίως. Έχει περισσότερες από 40.000 καταχωρήσεις σε 3.000 πόλεις παγκοσμίως. Το Nestpick συνεργάζεται με τις πιο αξιόπιστες εταιρείες του χώρου όπως Airbnb, Spotahome, Blueground, Bungalow, Kasa, Homelike, June Homes, Habyt, HousingAnywhere, Wunderflats, Pepe Housing και άλλα. Η Nestpick ιδρύθηκε το 2016 και έχει την έδρα της στο Βερολίνο και στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα