Centaur Analytics: Χρηματοδότηση €2,5 εκ. από τις Marathon Venture Capital και Detia Degesch

Η ομάδα της Centaur

Στόχος της Centaur Analytics είναι η επένδυση να επιταχύνει την ανάπτυξη της τεχνολογίας για δημητριακά, αλεύρι και άλλα αγροτικά προϊόντα υψηλής αξίας.

H Centaur Analytics Inc., πρωτοπόρος της αλυσίδας ποιότητος αγροτικών προϊόντων μετά τη συγκομιδή, ανακοινώνει την ολοκλήρωση νέου γύρου χρηματοδότησης ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ (3 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ), του οποίου ηγήθηκε η Marathon Venture Capital, με συμμετοχή της Detia Degesch, καθώς και των υφιστάμενων επενδυτών OurCrowd και Avi Reichental. Η εταιρεία πρόκειται να αξιοποιήσει την επένδυση για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της τεχνολογίας της για δημητριακά, αλεύρι και άλλα αγροτικά προϊόντα υψηλής αξίας, καθώς και  την υποστήριξη της αυξανόμενης ζήτησης για τα προϊόντα της.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, το ένα τρίτο της αγροτικής παραγωγής παγκοσμίως καταστρέφεται στην πορεία από το χωράφι ως το ράφι. Για λόγους που περιλαμβάνουν ακατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς μέχρι ανεπαρκή εξοπλισμό και ακολουθούμενες διαδικασίες, οι καρποί κάθε σοδειάς αλλοιώνονται και δεν διατηρούν την ποιότητά τους πριν καταναλωθούν.

Κοινός παρονομαστής των προβλημάτων είναι η αδυναμία παρακολούθησης της κατάστασης των προϊόντων κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας. Εν πολλοίς, τα αγροτικά προϊόντα παραμένουν αποθηκευμένα σε "μαύρα κουτιά", σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σήμερα.

H Centaur δημιουργεί έξυπνους αισθητήρες και λογισμικό που τοποθετούνται σε σιλό αποθήκευσης ή κοντέινερ μεταφοράς αγροτικών προϊόντων και παρέχουν σε πραγματικwό χρόνο ακριβή εικόνα για τις συνθήκες και την ποιότητα των αγαθών. Τα υπολογιστικά μοντέλα της εταιρείας χρησιμοποιούν μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης και υποδεικνύουν πιθανά προβλήματα αλλοίωσης εγκαίρως, επιτρέποντας την αποφυγή τους και εξασφαλίζοντας την εξαιρετική ποιότητα των αποθηκευμένων και μεταφερόμενων προϊόντων.

Οι λύσεις της Centaur έχουν εγκατασταθεί επιτυχώς για την παρακολούθηση αγροτικών προϊόντων, στις πέντε ηπείρους. Οι πελάτες της περιλαμβάνουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες αγοράς δημητριακών, αλευρόμυλους, μεταφορείς αγροτικών προϊόντων και παρόχους υπηρεσιών απεντόμωσης.

Η ομάδα της Centaur στο λιμάνι του Βόλου
Η ομάδα της Centaur στο λιμάνι του Βόλου

Η επένδυση θα επιτρέψει στην εταιρεία να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για τα προϊόντα της, επεκτείνοντας τον αριθμό των διασυνδεδεμένων αισθητήρων της παγκοσμίως, καθώς επίσης την λειτουργικότητά τους, καλύπτοντας νέες κατηγορίες αγροτικών αγαθών.

Στο πλαίσιο του νέου γύρου χρηματοδότησης, ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Centaur, Δρ. Σωτήριος Μπαντάς, δήλωσε: "Με την υποστήριξη της Marathon Venture Capital, μιας από τις πλέον δυναμικές επενδυτικές εταιρίες της Ευρώπης, όπως και της ηγέτιδας της αγοράς λύσεων προστασίας αγροτικών αγαθών, Detia Degesch, προχωρούμε με την υλοποίηση του οράματός μας για τη δημιουργία της ψηφιοποιημένης εφοδιαστικής αλυσίδας ποιότητας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας να καταπολεμήσουμε τις απώλειες των αγροτικών αγαθών και τροφίμων."

Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Centaur, Δρ. Σωτήριος Μπαντάς
Ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Centaur, Δρ. Σωτήριος Μπαντάς

Ο Δρ. Γεώργιος Τζιραλής, εταίρος της Marathon Venture Capital, πρόσθεσε: "Η Centaur βρίσκεται σε αποστολή για την μείωση της παγκόσμιας απώλειας τροφίμων και την αλλοίωση της συγκομιδής αγροτικών προϊόντων αξιοποιώντας την τεχνολογία και είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε σε αυτήν."

Ο Δρ. Marco Rudolf, Διευθύνων Σύμβουλος της Detia Degesch, επισήμανε: "Μετά από εκτενή χρήση των προϊόντων της Centaur στο πεδίο, πιστεύουμε πως αποτελούν μοναδική λύση στις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας των αγροτικών αγαθών μετά τη συγκομιδή. Φιλοδοξούμε η συμμετοχή μας να επιταχύνει την ανάπτυξή της, προς όφελος των πελατών μας και των καταναλωτών διεθνώς."

Centaur Analytics Inc

Η Centaur, με γραφεία σε Βόλο, Αθήνα, Austin - Τέξας και Ventura - Καλιφόρνια είναι αφοσιωμένη στη βελτιστοποίηση της ποιότητας των τροφίμων παγκοσμίως, με όραμα την παροχή αφθονίας και την εξάλειψη των απωλειών. H Centaur παράγει βραβευμένες τεχνολογικές λύσεις με έξυπνους αισθητήρες και λογισμικό για το Internet of Things, μετασχηματίζοντας την παραδοσιακή εφοδιαστική αλυσίδα σε ψηφιοποιημένη αλυσίδα ποιότητας.

Ο αισθητήρας της Centaur
Ο αισθητήρας της Centaur

H Centaur απασχολεί 20 επιστήμονες και μηχανικούς στο Βόλο και έχει ήδη αναρτήσει 11 νέες θέσεις εργασίας.

Marathon Venture Capital

Η Marathon Venture Capital βοηθά φιλόδοξους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν εταιρείες τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης. Επενδύσεις της αποτελούν οι Norbloc, Landoop, CubeRM, Augmenta, Inaccel, Causaly και Centaur, ενώ παλαιότερες δραστηριότητες των εταίρων της περιλαμβάνουν τις Bugsense, Taxibeat και Workable.

Detia Degesch Group

Η Detia Degesch φέρει ιστορία 175 ετών και αποτελεί παγκόσμια ηγέτιδα στην παραγωγή χημικών και λύσεων προστασίας αποθηκευμένων αγροτικών προϊόντων, με δίκτυο διανομής σε 120 χώρες.

Equifund

Το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund) συμμετέχει στην Marathon Venture Capital και είναι μία επενδυτική πρωτοβουλία του Ελληνικού Κράτους και του EIF. Χρηματοδοτείται από το Ελληνικό ΕΔΕΤ Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΤΑΕΣΥΜ - υπό το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης), το EIF και ιδιώτες επενδυτές, με στόχο  να διευκολύνει την πρόσβαση των μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, με τη δημιουργία Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα, σε συνεργασία με εξειδικευμένους ενδιάμεσους χρηματοδοτικούς φορείς.

SHARE:

24Media Network