Χάρτης: Ποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και πού είναι πιο δυνατές στην Ελλάδα

Χάρτης: Ποιες αλυσίδες  σούπερ μάρκετ και πού είναι πιο δυνατές στην Ελλάδα

Πόσο διαφορετικά απάντησαν καταναλωτές από περιφέρειες της Ελλάδας σχετικά με το ποιο σούπερ μάρκετ τους έρχεται πρώτα στο μυαλό

Η εξαφάνιση της Carrefour Μαρινόπουλος αλλά και του Βερόπουλου, αλυσίδες που ήταν πανίσχυρες μέχρι και πριν από τρία χρόνια έχουν αλλάξει ριζικά τον χάρτη των σούπερ μάρκετ. Όπως έδειξαν πρόσφατες έρευνες από τις ανακατατάξεις οι πλέον κερδισμένοι ήταν τα Lidl και η AB Βασιλόπουλος.

Μία πιο πρόσφατη πανελλαδική έρευνα, της εταιρείας μετρήσεων IRI, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2017, έρχεται να δώσει μερικά ακόμη στοιχεία για το πως διαμορφώνονται οι καταναλωτικές συνήθειες στην "νέα εποχή".

Χάρτης: Ποιες αλυσίδες  σούπερ μάρκετ και πού είναι πιο δυνατές στην Ελλάδα

Όπως φαίνεται και στον χάρτη της Ελλάδας την θέση της "πρώτης επιλογής", που στο παρελθόν κυριαρχούσε η Carrefour Μαρινόπουλος, πλέον από την Κεντρική Ελλάδα και κάτω έχει πάρει η ΑΒ Βασιλόπουλος. Αντίθετα "κυβέρνηση και με απλή αναλογική σχηματίζουν" σε Αττική η Σκλαβενίτης και στην Θεσσαλονίκη η Μασούτης η οποία διατηρεί ένα πολύ υψηλό ποσοστό και σε όλη την Μακεδονία.

Το επόμενο διάστημα - και κυρίως από το φθινόπωρο - αναμένεται να δοθεί μάχη από την πλευρά των Βασιλόπουλου - Μασούτη να διατηρήσουν ή και δυνατόν να αυξήσουν τα μερίδια τους και από την πλευρά της Σκλαβενίτης να διεκδικήσει πίσω τους καταναλωτές της Μαρινόπουλος και να περάσει στην πρώτη θέση σε πανελλαδικό επίπεδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μασούτης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αυτές είναι οι 10 εταιρείες που οι Έλληνες θεωρούν ότι έχουν τα καλύτερα προϊόντα

Σκλαβενίτης: Ξεκινάει το κόψιμο καταστημάτων

SHARE: