COSMOTE: Σειρά πρωτοβουλιών για μείωση της πλαστικής ρύπανσης

COSMOTE: Σειρά πρωτοβουλιών για μείωση της πλαστικής ρύπανσης
eurokinissi

Ειδικά για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης, εστιάζει στη μείωση ή και κατάργηση της χρήσης πλαστικών, στην υπεύθυνη διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων μέσω προγραμμάτων ανακύκλωσης

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) με θέμα την καταπολέμηση της πλαστικής ρύπανσης υπενθυμίζει σε όλους, όχι μόνο την επείγουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πλανήτης, αλλά και την ανάγκη επιτάχυνσης των σχετικών δράσεων για την προστασία του, επισημαίνει η Cosmote.

Στην κοινή προσπάθεια κατά της πλαστικής ρύπανσης, η εταιρεία συμβάλλει σημαντικά, με σειρά πρωτοβουλιών.

Ακολουθώντας συγκεκριμένη στρατηγική για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, και αξιοποιώντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας, η Cosmote ενισχύει συνεχώς τις δράσεις της.

Ειδικά για τη μείωση της πλαστικής ρύπανσης, εστιάζει στη μείωση ή και κατάργηση της χρήσης πλαστικών, στην υπεύθυνη διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων μέσω προγραμμάτων ανακύκλωσης, καθώς και στη συνεργασία με σημαντικούς φορείς για την προστασία του περιβάλλοντος.

«Με τον τρόπο που ζούμε και δουλεύουμε, παράγουμε κάθε χρόνο εκατομμύρια πλαστικά απορρίμματα, που καταλήγουν στις παραλίες, στις θάλασσες, και τελικά στο πιάτο μας μέσα από την τροφική αλυσίδα. Για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος, στον Όμιλο ΟΤΕ έχουμε αναλάβει από νωρίς δράση. Μια δράση που εστιάζει όχι μόνο σε προγράμματα που μειώνουν τα απορρίμματα και προωθούν την υπεύθυνη διαχείριση τους αλλά κυρίως στην αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας των ανθρώπων του Ομίλου, των συνεργατών και των πελατών μας. Έτσι, συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου για όλους.», δήλωσε η Ντέπη Τζιμέα, Executive DirectorΕταιρικής Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα