ΔΕΠΑ: Επέκταση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου μέσω του 'πακέτου Γιούνκερ'

ΔΕΠΑ: Επέκταση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου μέσω του 'πακέτου Γιούνκερ'
RASOLEG

Η περιφερειακή ανάπτυξη της αγοράς του φυσικού αερίου μέσω της επέκτασης του δικτύου διανομής σε νέες περιοχές της Ελλάδας τέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης στις Βρυξέλλες

Η επέκταση των υποδομών του φυσικού αερίου σε νέες περιοχές της Ελλάδας ήταν το κεντρικό θέμα σε εκδήλωση που διοργανώθηκε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. 

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, Θεόδωρος Κιτσάκος συναντήθηκε με την επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ, Κορίνα Κρέτσου. Επί τάπητος τέθηκε το πρόγραμμα της επέκτασης του δικτύου διανομής, το οποίο εντάσσεται στο "πακέτο Γιούνκερ" αλλά και οι διασυνδετήριοι αγωγοί με Βουλγαρία και Ιταλία. 

Παρών στην εκδήλωση ήταν, μεταξύ άλλων, και ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της ενεργειακής ασφάλειας στην περιοχή και τη μεγάλη συμβολή σ' αυτό του αγωγού TAP.

"O αγωγός TAP είναι ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την ΕΕ και την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ μίλησε και για τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και εναρμόνισης με τις εθνικές αγορές.

«Πρέπει να ενισχύσουμε την πολυμερή συνεργασία μεταξύ δρώντων διαφορετικών περιοχών, όπως η Ανατολική Μεσόγειος, ο Καύκασος, η Μέση Ανατολή και η Κεντρική Ασία, σεβόμενοι πάντα το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τις βασικές αρχές του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Εκτίμησε δε ότι η ΕΕ πρέπει να συνεργάζεται στενότερα με διεθνείς και περιφερειακούς παράγοντες ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά οι συγκρούσεις.

SHARE:

24Media Network