ΔΩΔΩΝΗ: Εγκαινίασε δύο νέες μονάδες στο εργοστάσιό της στα Ιωάννινα

ΔΩΔΩΝΗ: Εγκαινίασε δύο νέες μονάδες στο εργοστάσιό της στα Ιωάννινα
Γραμμή παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων (φωτογραφία αρχείου) iStock

Οι νέες μονάδες αποτελούν επένδυση συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.

Δύο νέες σύγχρονες μονάδες για την παραγωγή φυτικών προϊόντων και τη συσκευασία σκληρών τυριών εγκαινίσε η ΔΩΔΩΝΗ, στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της, στην Ελεούσα Ιωαννίνων.

Οι νέες μονάδες, συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, αποτελούν μέρος του πενταετούς αναπτυξιακού πλάνου που έχει δρομολογήσει η διοίκηση της εταιρείας. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, κ.κ Μάξιμος, ενώ τα επίσημα εγκαίνια έκανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του Προέδρου της Βουλής και Βουλευτή Ιωαννίνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, μελών της κυβέρνησης, τοπικών Βουλευτών, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, τοπικών αρχών, αγροτικών φορέων, παραγωγών – κτηνοτρόφων της Ηπείρου, καθώς και εργαζομένων της εταιρείας.

Τον πρωθυπουργό και τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Ιωάννης Βιτάλης, Αντιπρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ και Πρόεδρος Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την ίδρυσή της καθώς είναι μία οργάνωση αναγκαία για την προστασία και ανάδειξη του εθνικού προϊόντος της φέτας.

Ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε ότι η ΔΩΔΩΝΗ, ως εμβληματική γαλακτοβιομηχανία, είναι ταυτισμένη με τον τόπο των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, έχοντας επιδείξει σημαντική αναπτυξιακή πορεία και μεγάλα επιτεύγματα τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, τόνισε πως η ανάπτυξη του τόπου σχετίζεται με την ανάπτυξη στο πεδίο, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας και συνεργασίες με παραγωγούς, δημιουργώντας συνολική ευημερία για την τοπική κοινωνία, ενώ επισήμανε πως το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την προστασία της ελληνικής φέτας και την στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της κτηνοτροφίας παραμένει ιδιαίτερα μεγάλο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα