Δωρεάν για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις η πλήρης πλατφόρμα Office 365 Business Premium

Δωρεάν για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις η πλήρης πλατφόρμα Office 365 Business Premium

Εταιρείες που απασχολούν έως 15 άτομα αποκτούν πρόσβαση σε πολύτιμα εργαλεία για εξ αποστάσεως λειτουργία

Η Σουηδία, η Ισλανδία και η Ολλανδία είναι τρεις ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες, και πριν από την παγκόσμια υγειονομική κρίση που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, είχαν παράδοση στην εξ αποστάσεως εργασία, με ποσοστά 29%, 25% και 22%, αντίστοιχα. Στον αντίποδα, το ποσοστό των Ελλήνων, που τηλε-εργάζονταν πριν από την πανδημία του COVID-19, μόλις που άγγιζε το 2% το 2018, σύμφωνα με τη Eurostat.

Οι δύο πρώτες εβδομάδες από το ξέσπασμα της πανδημίας και στην Ελλάδα ήταν αρκετές για να αλλάξουν ριζικά αυτή τη στατιστική. Σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις στη χώρα μας κατάφεραν μέσα σε μόλις δύο εβδομάδες να προσαρμόσουν το μοντέλο λειτουργίας τους στα νέα δεδομένα, με δύο στις τρεις να στρέφονται στη λύση της εξ αποστάσεως εργασίας, σύμφωνα με έρευνα της Endeavor Greece. Ωστόσο, μία στις τρεις εταιρείες απάντησε ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει την τηλε-εργασία.

ADVERTISING

Οι επιχειρήσεις δεν έχουν παρά να στηριχθούν στην ψηφιακή τεχνολογία, προκειμένου να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την πρωτοφανή κρίση. Ήδη μεγάλο μέρος των καθημερινών λειτουργιών τους, όπως οι τραπεζικές συναλλαγές, η έκδοση τιμολογίων, οι συναλλαγές με δημόσιους φορείς και διάφορες πληρωμές, εκτελείται ηλεκτρονικά. Υπό τις παρούσες συνθήκες και η εξ αποστάσεως απασχόληση μπορεί να αξιοποιηθεί και να αποτελέσει στοιχείο όχι απλώς εταιρικής επιβίωσης, αλλά παραγωγικού μετασχηματισμού λειτουργίας των επιχειρήσεων. Μάλιστα, όπως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές ήρθαν για να μείνουν, το ίδιο εκτιμάται ότι θα ισχύσει και για την τηλε-εργασία.

Ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιούνται, η κρίση του COVID-19 μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία ανάπτυξης, με το ατού της απομακρυσμένης απασχόλησης να τους προσφέρει ευελιξία και λειτουργική συνέχεια.

Λαμβάνοντας το παραπάνω δεδομένο, τη δική της βοήθεια στην προσπάθεια των παραδοσιακών ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων που λειτουργούν απομακρυσμένα προσφέρει και η COSMOTE. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Πολιτείας #DigitalSolidarityGR, η COSMOTE παρέχει δωρεάν για τρεις μήνες την υπηρεσία Office 365 Business Premium της Microsoft. Με το Office 365 Business Premium διασφαλίζεται ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους με ασφάλεια, στο σπίτι, μέσα από οποιαδήποτε φορητή συσκευή, καθώς παρέχεται όλο το αναγκαίο φάσμα εργαλείων ψηφιακού γραφείου (Email, Word, Excel, δυνατότητα τηλεδιασκέψεων, υπηρεσίες αποθήκευσης Cloud κτλ.). Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν για έως 15 εργαζόμενους και η συνολική αξία της παροχής φτάνει τα 600 ευρώ, ανά επιχείρηση.

Η δωρεάν διάθεση του Office 365 Business Premium από την COSMOTE απευθύνεται σε κάθε επιχειρηματία, που δεν είναι ήδη χρήστης της υπηρεσίας, ακόμα και αν δεν είναι συνδρομητής Cosmote. Μετά τη λήξη της 3μηνης δωρεάν χρήσης, εφόσον το επιθυμούν, οι επιχειρήσεις μπορούν να διατηρήσουν την υπηρεσία με κόστος €13,02/χρήστη.

Δωρεάν για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις η πλήρης πλατφόρμα Office 365 Business Premium

To Office 365 Business Premium προσφέρει:

  • Όλες τις εφαρμογές του Office (Word, Excel, PowerPoint κ.ά.) εγκατεστημένες σε υπολογιστή/laptop και σε φορητές συσκευές, όπως tablets και smartphones, με λειτουργικό περιβάλλον Windows ή MacOS.
  • Πρόσβαση στην πλατφόρμα Microsoft Teams, για τηλεδιασκέψεις σε ποιότητα βίντεο HD, δυνατότητα για chat, κ.ά.
  • Δυνατότητα αποθήκευσης και κοινής χρήσης αρχείων και εφαρμογών, μέσω του OneDrive, με διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο 1TB.
  • Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, που εξασφαλίζει πρόσβαση σε emails, calendar και επαφές μέσω του Outlook και διαθέτει χωρητικότητα έως και 50GB ανά χρήστη.

Η υπηρεσία Office 365 βασίζεται στην τεχνολογία cloud, που επιτρέπει την αυτόματη ενημέρωση (update) των εφαρμογών, εφόσον οι χρήστες είναι συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, ώστε να έχουν πρόσβαση πάντα στις τελευταίες εκδόσεις των Word, Excel, PowerPoint κ.ά. Μάλιστα, το λογισμικό Office μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα και γρήγορα από τους ίδιους τους χρήστες και στη συνέχεια να λειτουργήσει και εκτός σύνδεσης Internet. Παράλληλα, μέσω της γραμμής εξυπηρέτησης εταιρικών πελατών 13818, υπάρχει δυνατότητα 24ωρης υποστήριξης, 7 ημέρες την εβδομάδα, από εξειδικευμένους τεχνικούς του Office 365.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται για την προσφορά, μπορούν να την αποκτήσουν, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο site της COSMOTE, έως και τις 10 Μαΐου.

SHARE:

24Media Network