ΕΑΝΕΠ: Παρουσίαση του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων Ασωπού

ΕΑΝΕΠ: Παρουσίαση του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων Ασωπού
Α. Λουκάτος, Αντιπρόεδρος β’ και αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΝΕΠ, Φ. Σπανός, Πρόεδρος της ΕΑΝΕΠ και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κ. Μπακογιάννης, Δήμαρχος Αθηναίων, Ν. Παπαθανάσης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Α. Ψαθάς, Αντιπρόεδρος α’ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΝΕΠ, Στ. Πιτσιόρλας, πρώην υπουργός Event & Corporate Photography / www.elisseoskontis.com

Στην Άτυπη Βιομηχανική Περιοχή των Οινοφύτων Ασωπού είναι εγκαταστημένο το 1/4 περίπου της βιομηχανίας της Ελλάδας σε όρους βιομηχανικού ΑΕΠ.

Η παρουσίαση του Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης Οινοφύτων Ασωπού και της σημαντικής αναπτυξιακής προοπτικής που σηματοδοτεί για την περιοχή της Στερεάς Ελλάδας και γενικότερα για τη βιομηχανία στη χώρα, ήταν το αντικείμενο εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Παρασκευή 17/1 από την Εταιρεία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου (ΕΑΝΕΠ) Οινοφύτων Ασωπού.

Με αρχική εκτίμηση προϋπολογισμού 85 εκατ. ευρώ, το έργο στοχεύει στην εξυγίανση της Άτυπης Βιομηχανικής Περιοχής των Οινοφύτων Ασωπού, όπου είναι εγκαταστημένο το 1/4 περίπου της βιομηχανίας της Ελλάδας (σε όρους βιομηχανικού ΑΕΠ). Η ΕΑΝΕΠ ξεκινά την εκπόνηση business plan, σε συνεργασία με εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων, για την ολοκληρωμένη αξιολόγηση των οικονομικών δεδομένων του έργου, αποσκοπώντας στην προσέλκυση και νέων επενδυτών. Παράλληλα έχει δρομολογήσει την πρόσληψη μελετητή – τεχνικού συμβούλου, με στόχο την κατάθεση φακέλου – αίτησης ανάπτυξης στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέχρι το τέλος του έτους.

«Τα πρόσωπα και οι φορείς που σήμερα συγκροτούν την ΕΑΝΕΠ σχεδίασαν εξαρχής και στήριξαν θεσμικά και υλικά το έργο της εξυγίανσης της λεκάνης του Ασωπού και της μετατροπής της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης των Οινοφύτων σε ένα σύγχρονο βιομηχανικό πάρκο. Σήμερα, δουλεύουμε για να ετοιμαστούν γρήγορα οι μελέτες, ώστε να περάσουμε πια στην υλοποίηση των έργων υποδομής», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΑΝΕΠ και Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.

«Οι μεγαλύτερες εγκατεστημένες επιχειρήσεις στην περιοχή έχουν ήδη δείξει το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, συμμετέχοντας ως ιδρυτικά μέλη στην ΕΑΝΕΠ. Καλούμε και άλλες επιχειρήσεις να στηρίξουν την πρώτη προσπάθεια που γίνεται στην Ελλάδα για την εξυγίανση μίας Άτυπης Βιομηχανικής Περιοχής, και μάλιστα της μεγαλύτερης της χώρας, όχι μόνο επειδή το έργο έχει σαφή περιβαλλοντικά οφέλη, αλλά κυρίως επειδή πρόκειται για μία εξαιρετική επιχειρηματική πρόκληση», δήλωσε ο κ. Αθανάσιος Ψαθάς, α’ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Προτεραιότητες της ΕΑΝΕΠ είναι η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων, καθώς και η δημιουργία δικτύων (ύδρευσης, ακαθάρτων και ομβρίων υδάτων, οδικού, οδοφωτισμού κ.λπ.). Με τα έργα αυτά, σε συνδυασμό με παράλληλες συμπληρωματικές παρεμβάσεις του δημόσιου τομέα, αφενός θα δοθούν σταδιακά ολοκληρωμένες λύσεις στα περιβαλλοντικά ζητήματα και αφετέρου θα διασφαλιστεί η δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης των ήδη εγκατεστημένων επιχειρήσεων, καθώς και προσέλκυσης νέων, με ασφάλεια δικαίου, οδηγώντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας – και μάλιστα στον τομέα της βιομηχανίας και της μεταποίησης, που είναι από τις πιο σταθερές και καλύτερα αμειβόμενες διαχρονικά.

Σηματοδοτώντας το μεγάλο ενδιαφέρον της Πολιτείας για το έργο, στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης. Το παρόν έδωσαν επίσης ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας – αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Οικονόμου, καθώς και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος, ως Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ήταν από τους πρωτεργάτες εκκίνησης της προσπάθειας. Επίσης παρευρέθηκαν ο πρώην υπουργός κ. Στ. Πιτσιόρλας και η βουλευτής Στερεάς Ελλάδας κυρία Γιώτα Πούλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα