ΕΕΔΕ: Ο Οδυσσέας Αθανασίου Manager of the Year 2017

ΕΕΔΕ: Ο Οδυσσέας Αθανασίου Manager of the Year 2017
Ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA DevelopmentAE

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου τιμήθηκε κατά την χθεσινή 16η Τελετή Απονομής της ΕΕΔΕ

Ο Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA DevelopmentAE, ανακηρύχθηκε από την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) Manager of the Year 2017, στη 16η Τελετή Απονομής που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 22 Μαΐου στο Περιστύλιο του Ζαππείου.

Καλωσορίζοντας τους παρισταμένους ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΔΕ, Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος, αναφέρθηκε σε δύο βασικές αξίες. Αυτές τις Αριστείας και του Εθελοντισμού, με αναφορές στους μεγάλους εθνικούς ευεργέτες (Ζάππα, Τοσίτσα, Αρσάκη, κ.ά) αλλά και στους σύγχρονους (Ωνάση, Νιάρχο κ.λπ.) που μας άφησαν παρακαταθήκη μεγάλα έργα και υποδομές που αξιοποιήθηκαν, αλλά διακινδυνεύεται ο χρόνος ζωής τους από τη νοοτροπία που μας διακατέχει σαν λαό. Αναφέρθηκε, ακόμα, στη δύναμη του εθελοντισμού που ενδυναμώθηκε κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, εντοπίζοντας ωστόσο ξανά ένα συμπεριφορικό γενικότερα πρόβλημα. Στην ΕΕΔΕ, κατέληξε, που είναι κατ’ εξοχήν εθελοντικός οργανισμός, πιστεύουμε στον Εθελοντισμό και στην Αριστεία και θα συνεχίσουμε το έργο μας προς αυτές τις δύο κατευθύνσεις.

Χαιρετισμό στην Τελετή Απονομής του βραβείου Manager of the Year 2017 απηύθυνε ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Β’ Αθηνών, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο φετινός νικητής του βραβείου κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στη LAMDA Development για δέκα χρόνια. Παραλαμβάνοντας το βραβείο, ο κ. Αθανασίου ευχαρίστησε την ΕΕΔΕ για την αναγνώριση της επιτυχημένης πορείας του και τους εργαζομένους της LAMDA Development, οι οποίοι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποτελούν την καρδιά της εταιρείας. Τόνισε πως η LAMDA Development βρίσκεται στη σημερινή θέση χάρη στην απόλυτη στήριξη του ομίλου Λάτση και θα παραμείνει πιστή στις αξίες της εξωστρέφειας, της αξιοπιστίας και της καινοτομίας, αρχές που διέπουν την εταιρική της φιλοσοφία.

Κατά τη διάρκεια της 10ετούς θητείας του ως Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development κατάφερε, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, να επιτύχει ρεκόρ κερδοφορίας τα τέσσερα τελευταία χρόνια και να εδραιώσει την εταιρεία ως ηγέτιδα της αγοράς. Το να αφουγκράζεσαι ουσιαστικά τις ανάγκες όλων των εμπλεκομένων μερών σε κάθε είδους συνεργασία, καθώς και το χτίσιμο εμπιστοσύνης σε κάθε σχέση αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά επιτυχίας, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε, επίσης, στη σημαντικότητα των διεθνών συνεργασιών. Μέσω στρατηγικών κινήσεων εξωστρέφειας, επετεύχθησαν διεθνείς συνεργασίες με σημαντικού κύρους εταιρείες, όπως η Blackstone Group, η Värde Partners, η Dogus Group, η HSBC, η Fosun και η Eagle Hills. Η προσήλωση σε αυτή την εταιρική φιλοσοφία άνοιξε το δρόμο στη LAMDA Development για να διεκδικήσει και τελικά να αναλάβει τη πραγματοποίηση της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης στην Ελλάδα, αλλά και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, την ανάπλαση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Τη λαμπρή Τελετή Απονομής παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 προσκεκλημένοι, μέλη της ΕΕΔΕ, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

Χορηγοί της Τελετής Απονομής του βραβείου Manager of the Year 2017 ήταν οι Edenred, EFG Eurobank, ManpowerGroup Ελλάδας, Παπαστράτος και Pharmathen. Υποστηρικτές: Κανδαράκης και Xerox. Χορηγοί Επικοινωνίας: Adbusiness, Business News Magazine, CSR Review, Retail Business, Ναυτεμπορική και Manager. Χορηγοί Διαδικτυακής Επικοινωνίας: Advertising.gr, BusinessNews.gr, csrnews.gr, European Business Review και naftemporiki.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα