Έκλεισε το ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν

Έκλεισε το ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν

Διέκοψε στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας την λειτουργία του το ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν στην Κηφισιά μετά από έξωση (Pics)

Έκλεισε μετά από 88 χρόνια συνεχούς λειτουργίας το ξενοδοχείο Πεντελικόν στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς. Σε επικοινωνία που είχε το news247 με υπαλλήλους του ξενοδοχείου ο λόγος είναι η έξωση που τους κοινοποιήθηκε από τον νέο ιδιοκτήτη (σ.σ. πρόκειται για τον κ. Δουζόγλου, ομογενή επιχειρηματία από την Νότια Αμερική).

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ενημερώθηκαν οι υπάλληλοι για να αποχωρήσουν όσο και όσοι διέμεναν στο ξενοδοχείο να κάνουν check out. Νωρίτερα είχε διακοπεί και το σύστημα on line κρατήσεων του Πεντελικόν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης η οποία κοινοποιήθηκε λίγο μετά τις 2 το απόγευμα της Δευτέρας:

Η εταιρία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΑΡΔΗ Α.Ε. και το «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN» μετά από μια πολυετή και επιτυχημένη πορεία συνεχούς και συνεπούς προσήλωσης στην υψηλών προδιαγραφών εξυπηρέτηση, θα ήθελε καταρχάς να σας ευχαριστήσει για την προτίμησή σας αλλά και για την εμπιστοσύνη σας.
Με αυτό σαν γνώμονα, η Διοίκηση της εταιρίας θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των κτιριακών εγκαταστάσεων. Από τα μέσα Μαΐου ο νέος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων είναι ο κος Δουζόγλου. Η Διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στην νέα, και με μοναδικό στόχο την συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN. Παρά τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN να διακόψει οριστικά την λειτουργία του την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 12μ.μ., όπως και έγινε.
Το σύνολο των πελατών που διέμεναν στο Ξενοδοχείο ενημερώθηκε σχετικά και ήδη έχει αποχωρήσει.
Η Διοίκηση της εταιρίας εργάζεται ήδη με σκοπό την άμεση και πλήρη μεταφορά των λειτουργιών της εκτός των εγκαταστάσεων της Κηφισιάς
“.

H οικοδόμηση του ξενοδοχείου ξεκίνησε το 1924 και εγκαινιάστηκε το 1927. Από τους πρώτους θαμώνες του Πεντελικόν ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το 1984 πέρασε στα χέρια του ομογενή επιχειρηματία από την Αυστραλία Χαράλαμπο Βάρδη. Ο Βάρδης αναβάθμισε το ξενοδοχείο και το έκανε συνώνυμο με την πολυτέλεια.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα